حمید احمدی نژاد-انتخابات در حوزه جنوبی ایلام آیینه تمام نمایی از مشارکت های غیرمسئول و شبه مدنی چه در سطح کاندیداها و چه در سطح انتخاب کنندگان است. به معنای واقعی انتخابات در این حوزه، رقابتی برای قویتر نشان دادن شهر، قبیله، طایفه، تعصب، هویت و غیرت است. در این میان لابیگری بزرگان قوم ها و شهرها به موازات بی برنامهگی حضور کاندیداها مسیر انتخاب را دشوارتر و آلوده تر می کند.
همه ادوار گذشته انتخابات مجلس در این حوزه نشانگر آن است که هیچ کاندیدی با برنامه که محور اصلی انتخاب اصلح و مُعرف چند مَرده حلاج بودن آنهاست، نبوده اند. علت اصلی نیز آن است که پشتوانه حرکت و تصمیم برای حضور اغلب آنها کمیت جمعیتی طوایف منتسب به آنها می باشد. متاسفانه در بسیاری از موارد قول های خارج از حیطهی وظایف و اختیارات یک نماینده از سوی کاندیداها به افراد تحصیل کرده باعث می شود تاثیر گذاری این افراد که می توانند مسیر انتخاب را شفاف کنند از بین برود.
اما این دوره انتخابات به نظر تغییرات شکلی به همراه دارد. از جمله این که برای بسیاری از کسانی که اعلام حضور کرده اند دیگر فقط بزرگی نام و طایفه ملاک حضور در انتخابات قلمداد نشده و با یک تکثر کاندیدا روبرو هستیم. تغییر دیگر که نشانگر تغییر نگاه است حضور یک زن برای اولین بار پس از انقلاب در بین کاندیداها می باشد.
همچنین پچ پچ های انتخاباتی مردم نشان دهنده آن است که اغلب آنها از دستور گرفتن از بزرگان، انتخاب همشهری یا هم طایفه ای و در یک کلام چشم بسته انتخاب کردن خسته شده اند. همه این تغییرات حاکی از پختگی، شعور و گرایش مردم این منطقه به مشارکت های مدنی است و این می تواند نویدگر آینده ای روشن برای مردم این حوزه باشد اگر باز هم عده ای حال چه انتخاب کننده و چه انتخاب شونده آب را به آسیاب همشهری گرایی، هم طایفه ایی و هم زبانی نریزند و با پول، قدرت، ثروت و لابی به دنبال چسباندن موزائیک ترک خورده هویتی در این منطقه نباشند.
دانشجوی دکتری روابط بین الملل دانشگاه اصفهان
نظر شما