حامد عسگریفردر جمع خبرنگاران گفت: قصهگویی از سنتهای قدیمی ایران است که سینه به سینه نقل گشته اما امروز بسیار کم رنگ شده است. تا چند سال قبل مراکز بهزیستی و مدارس به اشتباه قصهگویی را قصهخوانی مینامیدند و در این سطح کمتوجهی میشد اما به واسطه برگزاری جشنوارههای قصه گویی، این هنر ترویج پیدا کرده است.
وی افزود: فراخوان نهمین جشنواره قصهگویی کانون پرورش فکری کودک و نوجوان از خرداد ماه امسال برای مراکز استانی ارسال شد و تا شهریور 110 نفر برای حضور در مرحله منطقهای این جشنواره اعلام آمادگی کردند که از این تعداد 20 نفر آزاد و 90 نفر مربیان اداره کل فرهنگی هنری کودکان هستند.
دبیر نهمین جشنواره قصهگویی اصفهان ادامه داد: برگزیدگان مرحله منطقهای به جشنواره امروز راه یافتند و از این تعداد 21 نفر به هجدهمین جشنواره بینالمللی تهران معرفی میشوند.
عسگریفر با تأکید بر استفاده مخاطبین اصلی یعنی کودکان از برنامههای جشنواره، اضافه کرد: در دو روزی که این مراسم ادامه دارد، تعدادی از قصهگویان را به مدارس مناطق محروم شهر فرستادهایم تا کودکان و نوجوانان که مخاطب اصلی جشنواره هستند بتوانند بیشترین استفاده را از این جشنواره داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: امسال میزبان جشنواره قصهگویی، شهر اصفهان است اما سعی کردهایم معطوف به یک مکان خاص نباشیم و جشنواره، سالهای گذشته در شاهینشهر و زرینشهر نیز برگزار شده است.
مدیرکل کانون پرورش فکری استان اصفهان تصریح کرد: معیارهای تعیین قصهگوی برتر، نوع ادبیات، انتخاب داستان، پیام داستان و از همه مهمتر ارتباط با مخاطب است که داوران با امتیازدهی به این معیارها، قصهگوی برتر را انتخاب میکنند.
وی به موفقیتهای استانی این جشنواره اشارهای داشت و بیان کرد: سال گذشته آقای مهدی رحمانی قصهگوی برتر استان اصفهان بود که توانست عنوان برگزیده جشنواره کشوری را بهدست آورد.
عسگری اذعان داشت: در تابستان امسال نیز مرحله استانی جشنواره قصهگویی رضوی را به صورت غیرحضوری برگزار کردیم و نفرات برتر به دبیرخانه کشوری معرفی شدند.
نهمین جشنواره قصهگویی که با هدف ترویج سنت قصهگویی و همزمان با هفته ملی کودک و به میزبانی کانون پرورش فکری کودک و نوجوان و با همکاری آموزش و پرورش و بهزیستی صبح امروز آغاز به کار کرد.
نظر شما