۰ نفر
۱۰ اسفند ۱۳۸۸ - ۱۴:۵۲

در حالی که وزارت بهداشت در گزارش هایی که به گمرک داده سلامت برنج ها را تایید کرده است اما روشن است که وزارت بهداشت در مورد آلودگی برنج ها کوتاهی کرده و باید پاسخگو باشد.

بالاخره بعد از مدت ها بحث و جدل در مورد آلوده بودن برنج های وارداتی، گزارش  کمیسیون کشاورزی مجلس در این مورد  قرائت شد تا تکلیف مردم کمی روشن شود. هرچند در این گزارش آمده است وجود آرسنینگ در حداقل پنج نوع از برنج‌های وارده از هندوستان تأیید شده است، اما در بررسی های دقیق تری که انجام شده است، به طور قطع سه نوع از این برنج های آلوده هستند و بنابراین ما نه گفته اولیه را  مبنی بر آلوده بودن 13 نوع از این برنج ها را قبول داریم و نه نظر وزارت بهداشت را مبنی بر اینکه هیچ کدام از این برنج ها آلوده نیستند. در این مورد باید اضافه کرد که در حال حاضر از 20 کشور، برنج وارد ایران می شود که سه نوع از برنج های وارداتی از هند که به طور گسترده ای هم در بازار ایران وجود دارد، آلوده هستند.

از سوی دیگر باید گفت که هرچند ما هنوز به جمع بندی کاملی در مورد مقصر اصلی این ماجرا نرسیده ایم ولی نکته قابل توجه این است که وزارت بهداشت در گزارش هایی که به گمرک داده است سلامت همه این برنج ها را تایید کرده است و بعد از قرائت گزارش هم معاون پارلمانی وزارت بهداشت جوابیه ای فرستاد و آلوده بودن این برنج ها را تکذیب کرد اما به هرحال این قضیه روشن است که وزارت بهداشت در این مورد کوتاهی کرده است و باید در این مورد پاسخگو باشد.

از طرف دیگر چندی پیش با حضور نمایندگان مجمع استانی استان‌های گیلان، مازندران و گلستان و هم چنین دولت قرار شد که مسوولیت مدیریت محصولات برنج و چای و پنبه به سه استاندار شمالی واگذار شود، تا این مسوولین در تولید، توزیع و واردات این محصولات براساس نظرات مسوولین این استان‌ها و با هماهنگی مسوولین وزارت جهاد کشاورزی و بازرگانی اقدام و تصمیمات لازم را اخذ کند. هرچند هنوز از چگونگی اجرایی شدن این موضوع خبر چندانی در دست نیست ولی ضرورت عملی کردن این موضوع بیش از پیش خود را نشان می دهد، چرا که در حال حاضر تعادلی میان برنج مصرفی کشور و برنج وارداتی وجودندارد، چرا که بنابر اعلام وزارت کشاورزی نیاز کشور 300 هزار تن است و مقدار برنج وارداتی دو میلیون و 300 هزار تن است و بنابراین دو میلیون برنج اضافه در بازارهای کشور وجود دارد. برای حل این مشکل، این اختیار به سه استاندار شمالی واگذار شده است، هرچند باید به مردم نیز این آگاهی را داد که اگر قرار است میزان برنج وارداتی به کشور کمتر شود، قیمت برنج های موجود در کشور چه وضعیتی پیدا خواهد کرد.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس

کد خبر 46741

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار