به گزارش روزنامه همشهری زنجان راه اندازی بازارچه های صنایع دستی در استان های مختلف با هدف معرفی و شناساندن ظرفیت ها و قابلیت های هنرمندان شهرهای مختلف می تواند شرایط را برای مهیا کردن بازار فروش بیش از گذشته فراهم کند. این امر می تواند صنعت گران را که دغدغه فروش محصولات تولیدی دارند، بیش از گذشته به آینده ای روشن امیدوار سازد.

در استان زنجان نیز به دلیل برخوردار بودن از صنایع دستی متعدد، اجرای چنین طرح هایی با هدف استقبال و شناساندن برای گردشگران می تواند، در رونق بازار کسب و کار آنها تاثیرگذار باشد. در این رابطه معاون صنایع دستی، میراث فرهنگی استان در گفتگو با همشهری راه اندازی بازارچه های صنایع دستی را گامی برای شناساندن هنردستی مردان و زنان استان عنوان می کند و می گوید: باید به گونه ای پیش برویم که با شناسایی ظرفیت ها و توانمندی های هنرمندان این عرصه زمینه برای تولید و اشتغال در این عرصه بیش از گذشته فراهم شود.
محمود علیمحمدی با اشاره به راه اندازی بازارچه های عرضه محصولات صنایع دستی بومی سطح استان عنوان می کند: بی شک راه اندازی بازارچه در مجاورت آثار و بناهای تاریخی و نیز ورودی های مرکز استان می تواند در جذب مشتری حائز اهمیت است و با این سیاست با همکاری دستگاه های اجرایی استان می توانیم این طرح را برای رونق کسب و کار فعالان صنایع دستی پیاده کنیم.
وی راه اندازی بازارچه را گامی در راستای فراهم شدن بازار فروش صنعتگران عنوان می کند و ادامه می دهد: یکی از چالش های سد راه صنعتگران فروش محصولات تولید شده است که با راه اندازی این بازارچه ها قصد داریم این چالش را از سد راه برداریم.
معاون صنایع دستی استان در پاسخ به پرسشی درباره راه¬اندازی بازارچه فروش صنایع دستی در مجاورت موزه رختشویخانه زنجان می افزاید: قرار است این بازارچه تا زمانی که طرح تفصیلی شهری نهایی نشده،فعالیت خود را به شکل مستمر و سالانه ادامه دهد.
علیمحمدی با تاکید بر اینکه این غرفه های این بازارچه بیشتر در اختیار صنایع دستی قرار می گیرد که چندان شناخته نشده است، عنوان می کند: با توجه به اینکه چاقو و مس از گذشته تاکنون برای بیشتر گردشگران شناخته شده ، در این بازارچه تنها یک غرفه برای این صنایع دستی اختصاص می یابد؛ اما در تخصیص فضاهایی برای نمدمالی، جاجیم، گلیم ،چارق و حتی معرق کاری با محدودیت فضا مواجه نخواهیم بود.
وی با اعلام اینکه در این محیط غرفه کارگاه و فروش سفال نیز به هنرمندان این عرصه واگذار خواهد شد، درباره نحوه واگذاری غرفه ها می افزاید: مطابق با دستورالعمل ارسالی از سوی سازمان میراث فرهنگی کشور اجاره غرفه ها یک ساله خواهد بود و در این مدت پرداخت هزینه حامل های انرژی، خدمات و نگهداری برعهده غرفه داران خواهد بود. معاون صنایع دستی استان ادامه می دهد: واگذاری غرفه ها به افرادی خواهد بود که دارای کارت صنعتگری باشند تا بتوانند محصول تولید شده خود را در این بازارچه در معرض دید عموم قرار دهند. وی با تاکید بر بازاریابی فروش محصولات صنایع دستی در خارج از استان عنوان می کند: در یکی از بندهای قرارداد واگذاری این غرفه ها مقرر شده، افراد محصولات تولیدی خود را در اشل کوچک توسط میراث فرهنگی استان در مراکز اقامتی و هتل های مرکز کشور در معرض دید گردشگران داخلی و خارجی قرار دهند. علیمحمدی در پاسخ به پرسشی درباره علت راه اندازی این بازارچه در مجاورت موزه رختشویخانه می گوید: تابستان امسال آمارهای بازدید گردشگران نشان از بیشترین بازدید از موزه رختشویخانه داشت که این امر موجب شد تا ساخت این بازارچه در این نقطه شهر عملیاتی شود. به گفته معاون صنایع دستی استان، همین امر بهانه ای شد تا در شورای برنامه ریزی استان موضوع ایجاد جاذبه در نزدیکی این موزه تاریخی شهر زنجان با راه اندازی این بازارچه رنگ و بوی عملیاتی بگیرد. وی با تاکید بر اینکه در واگذاری این غرفه ها اولویت با صنعتگران قدیمی این عرصه خواهد بود، ادامه می دهد: هر چند در واگذاری غرفه ها اولویت با افراد دارای کارت شناسایی و پروانه تولید است؛ اما قصد داریم با هدف ارج نهادن به فعالیت پیشکسوتان آنها را در اولویت قرار دهیم. به گفته علیمحمدی، عملیات اجرایی این پروژه از2 ماه قبل با اعتبار350 میلیون تومانی در زمینی به مساحت 750 مترمربع شروع شده است.
مجتمع صنایع دستی بلاتکلیف
از سوی دیگر راه اندازی مجتمع گردشگری در عوارضی زنجان- قزوین که از5 سال قبل شروع شده، همچنان بلاتکلیف باقی مانده است و سرمایه گذار طرح انگیزه ای برای ادامه کار ندارد. معاون صنایع دستی استان در پاسخ به پرسش همشهری در این رابطه می گوید: متاسفانه با گذشت سال ها سرمایه گذار پروژه عزمی برای ادامه کار و تعیین تکلیف آن ندارد و با توجه به اینکه قرارداد آن از سوی راه و شهرسازی استان اردیبهشت ماه امسال خاتمه یافته است، باید در این رابطه نظر نهایی اعلام شود. وی ادامه می دهد: قرارداد این پروژه به2 شکل مالی و تعهدی است که سرمایه گذار در مدت تعیین شده نسبت به تکمیل آن اقدام نکرده است. علیمحمدی در ادامه از راه اندازی2 شهرک جدید صنایع دستی از سوی شرکت شهرک های صنعتی استان در عوارضی های زنجان- قزوین و نیز زنجان- تبریز خبر می دهد و می افزاید: با درایت مدیر عامل این شرکت در6 ماه گذشته از آغاز اجرای عملیات پروژه ها پیشرفت قابل قبولی داشته و امید داریم با فراهم شدن زیرساخت ها زمینه برای واگذاری به متقاضیان در کمترین زمان ممکن ایجاد شود. به گفته معاون صنایع دستی استان با دریافت مجوز ها و طراحی فضاهای غرفه ها از سوی شرکت شهرک های صنعتی استان سال آینده شاهد استقرار صنعتگران در این شهرک ها خواهیم بود. کوتاه سخن اینکه به دلیل فروش صنایع دستی به خارج از استان در اشکال مختلف ، راه اندازی این بازارچه ها در نقاط مختلف شهر زنجان می تواند، در کوتاه کردن دست دلالان و عرضه مستقیم توسط تولیدکننده، زمینه مناسبی برای رسیدن به سود مضاعف مستقیم را فراهم کند. البته این امر می¬تواند بهانه ای برای توقف گردشگر را به عنوان یکی از شاخصه های اقامت توریسم را موجب شود.

کد خبر 471284

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار