مهر نوشت: تا سال ۲۰۵۰ میلادی جمعیت سالمندان کشور ایران به بیش از ۲۶ میلیون افزایش می یابد، آیا شهر تهران برای حضور سالمندان آماده است؟

برای ورود به بحث ابتدا نگاهی به آمارها می‌اندازیم؛ آمارها نشان مي دهد در سال ۲۰۱۵ حدود ۸.۵ درصد جمعيت جهان را سالمندان تشکيل مي دهد و اين عدد در سال ۲۰۵۰ به ۲۴.۷ درصد يعني یک چهارم جمعيت جهان خواهد رسيد.

امروزه بیش از ۶۰۰ میلیون نفر از جمعیت جهان را افراد بالای شصت سال تشکیل می دهند و بر اساس پیش بینی ها این رقم تا سال ۲۰۲۰ به یک میلیارد نفر و تا سال ۲۰۵۰ به بالای ۱.۹۷۰میلیارد نفر خواهد رسید و پیش بینی می شود که در این سال برای اولین بار در طول تاریخ بشر تعداد افراد بالای ۶۰ سال با تعداد کودکان برابری خواهد داشت.

در ایران نیز جمعیت بالای ۶۰ سال، در سال ۲۰۲۱ به بیش از ۱۰ درصد جمعیت کل کشور و در سال ۲۰۵۰ به بیش از ۲۰ درصد این جمعیت بالغ می‌شود. نگاهی به روند افزایش جمعیت سالمندی در ایران در سالیان اخیر نشانگر این مطلب است که در سال ۱۳۳۵ که جمعیت بالای ۶۰ سال تنها ۳.۲درصد جمعیت کشور را تشکیل می داد در آخرین سر شماری سال ۱۳۸۵ حدود ۷ درصد جمعیت ۷۰ میلیون نفری را سالمندان بالای ۶۰ سال تشکیل می دهند (حدود ۵ میلیون نفر) که پیش بینی می شود تا سال ۲۰۲۰ میلادی به حدود ۱۰ میلیون نفر برسد.

برآوردهای سازمان ملل حاکی از آن است که تا سال ۲۰۵۰ میلادی جمعیت سالمندان کشور ایران به بیش از ۲۶ میلیون افزایش می یابد. شدت سالمندی جمعیت کشور ایران از سال ۱۴۱۵ به بعد خود نمائی خواهد کرد. در این مورد افزایش نسبت سالمندان ۶۰ سال و بالاتر از حدود ۷ درصد در حال حاضر ، به ۱۴ درصد در سال ۱۴۱۵ و ۲۲ درصد در سال ۱۴۲۵ خواهد رسید.

این آمارها البته بسیاری از مسئولان را نگران ساخته و بحث هایی مانند توجه به حقوق سالمندان یا اصلاح مبلمان شهری برای حضور بهتر و آسان تر آن ها ایجاد کرده است.

برای نمونه، عضو کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای شهر تهران چندی پیش در سمیناری با تاکید بر شعار زدگی مسئولین درخصوص رفع چالش های سالمندان گفت: معابر شهر برای حضور سالمندان مناسب نیست.

وی با اشاره به نرخ سه برابری جمعیت سالمندان در طول نیم قرن گذشته و تکرار این موضوع در۵۰سال آینده دنیا افزود: عدم پیش بینی های لازم در تمامی حوزه های رفاهی، بهداشتی و درمانی تنها انفجار سالمندی را در کشور به دنبال داشت که البته در این میان نباید از تفاوت ۴ برابری سرعت پیری جمعیت در کشورهای درحال توسعه نسبت به کشورهای توسعه یافته و آمادگی کم این کشورها جهت مقابله با چالش های توام با این تغییر جمعیتی غافل بود.

راستگو با تاکید دوباره بر شعار زدگی مسئولین درخصوص رفع چالش های سالمندان افزود: تمامی این وعده ها شعاری است که درآن حتی مناسب سازی معابر و اماکن عمومی برای این عوامل توسعه کمتر رعایت شده و خانه نشینی از این عدم مناسب سازی ناگزیر سرباری خانواده و اطرافیان را به دلیل عدم توان حضور در جامعه را برای آنان تحمیل نموده است.

۴۷۴۷

کد خبر 471409

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۷:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۳
    5 0
    لطفا جوونا رو هم تعدادشون رو اضافه کنید، چون اوناهم بیکارند و یک جورایی بازنشسته، فقط بچه مدرسه ای ها تو ایران تکلیفشون روشنه
  • بی نام A1 ۱۷:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۳
    3 0
    فکر نکنم کار به اونجا برسه
  • بی نام IR ۱۷:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۳
    5 0
    چه باید کرد؟ نه کار هست و نه درآمد که بخواهیم ازدواج کنیم. حقوق‌مان یک چهارم اجاره خانه در پایین شهر است. همه چیز هم باشد، نسل بعد با خشکسالی و کمبود آب مواجه است.
  • بی نام IR ۱۸:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۳
    6 1
    خوب وقتی در دهه شصت خورشیدی تبلیغ رشد جمعیت می کردید باید فکر اینجایش را بودید در دهه شصت بحران شیرخشک بوددر اواخر دهه شصت هفتاد شاهدمدارس سه شیفته بودیم بعد بحران بیکاری برای این سیل جمعیت سی چهل سال اینده هم با بحران سالمندی این عده مواجه ایم تازه تا آن موقع جمعیت ایران با افزایش سالی یک ملیون به صد وبیست ملیون می رسد مشکلات از این هم به مراتب بیششتر است
  • کوروش درخشان RO ۱۸:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۳
    1 1
    این جمعیت به مراتب بیشتر از این رقم خواهد بود به چند دلیل : گرانی شدید لبنیات و عدم مصرف شیر به همین علت کمبود شدید اماکن ورزشی و تفریحی ارزان و در دسترس ماشینی شدن زندگی ها افزایش شدید مصرف دخانیات و الکل
  • بنده خدا IR ۲۱:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۳
    2 0
    نترسین با این امار مرگ و میر ماها که ب بالای ۴۰ نمیرسیم ی ۷ و۸ ساله دیگه بالاخره ی چیزی سرطان و سکته و الودگی و اینا نشد پراید هست اصلا ب این چیزا فکر نکنید خدا کارتونو راحت کرده
  • بی نام A1 ۲۱:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۳
    4 1
    خوب سالمند زیاد بشه چی میشه ؟ الان من یه جوان هستم تواناییهایم خیلی بیشتر از اینه که تو خونه حبس بشم ودستمو جلو بقیه دراز کنم ولی به من کار نمیدن چون من دخترم هروقت تونستن برای من وامثال من شغل ایجاد کنن و نگن چون شما زن هستین محکومید به خانه نشینی اونوقت منم نگران جمعیت سالمند آینده میشم

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین