به گزارش مهر، مدیرکل محیط‌زیست استان اصفهان گفت: برای جبران اشتباهات گذشته در قبال محیط‌زیست نخستین کار ما باید متوقف کردن روندکنونی توسعه صنعت باشد اما اکنون عملکرد ما به بدهکاری شباهت دارد که بی‌وقفه چک می‌کشد.

حمید ظهرابی ظهر امروز در نشست خبری به مناسبت همایش ملی مصرف بهینه آب در صنعت اظهار داشت: اگر حوضه آبریز زاینده‌رود را به عنوان الگویی از مدیریت مصرف مدنظر داشته باشیم می‌توان گفت که فرارتر از ظرفیت اکولوژیکی این سرزمین بر آن بارگزاری شده است.

وی افزود: در واقع در برهه‌ای از زمان بالاترین میزان تولید آب را داشتیم و برنامه‌یزی‌های خود را بر اساس آن رقم زدیم و نتیجه آن امروز کانال‌های بزرگ و طویلی است که نه خود آب دارد و نه ما می‌توانیم به آن آب بدهیم.

مدیریت ضعیف منابع آبی از عوامل اصلی مشکلات این عرصه است

مدیرکل محیط‌زیست استان اصفهان بابیان اینکه تنها 700 تا 800 میلیون مترمکعب آب در زمینه آبهای سطحی کم داریم، ابراز داشت: تا حدودی می‌توان این کمبود آب را به توسعه در بالادست و یا اقلیم ربط داد و باید بگوییم که خود ما در برنامه‌ریزی و مدیریت بسیار ضعیف عمل کرده ایم.

وی ادامه داد: باید بپذیریم که شیوه کنونی برخورد ما با محیط‌زیست در کشور و استان صحیح نبوده است و روند فعلی را باید اصلاح کنیم.

ظهرابی با بیان اینکه 200 میلیون مترمکعب در زمینه منابع آب زیرزمینی کمبود داریم، بیان داشت: درباره منابع آب سطحی نمی‌توان چندان فعالیت غیرقانونی انجام داد اما منابع زیرزمینی به دلیل دسترسی راحت‌تر و پنهانی در معرض خطر بیشتری هستند و گاه فعالیت‌هایی بدون اطلاع مبادی قانونی درباره این منابع ممکن است رخ دهد.

وی به کسب نمره 2.77 از 100 کشور ایران از سوی مرجعی بین‌المللی در زمینه رعایت مسایل زیست‌محیطی خبر داد و تاکید کرد: این گونه عملکرد ما باعث شده تالاب گاوخونی خشک و مرغزارهای شرق اصفهان به جای تبدیل به مکانی تفریحی و جاذبه گردشگری به منشأ ریزگرد و کانون فرسایش بادی مبدل شود.

مدیرکل محیط‌زیست استان اصفهان با اشاره به اینکه ما در روند توسعه شهرها اشتباه کرد‌ه ایم و برای جبران اشتباه نخستین کار ما باید متوقف کردن روند کنونی باشد، تصریح کرد: ما اکنون در شرق اصفهان متقاضی برای توسعه فولاد داریم؛ در واقع با وضعیت کنونی محیط‌زیست عملکرد ما به انسان بدهکاری شباهت دارد که بی‌وقفه چک می‌کشد.

وی متناسب‌سازی ظرفیت اکولوژیک و توسعه را امری ضروری برشمرد و گفت: باید مصرف منابع را به حد توان و ظرفیت کشور برسانیم و بر این اساس لازم است فشار به محیط‌زیست در حوزه آبخیزداری در استان و کشور کم شود.

روند توسعه صنعت پیش از نابودی کامل محیط‌زیست متوقف شود

ظهرابی در بخش دیگری از سخنان خود به ضرورت تغییر عملکرد و ساختارهای صنایع اشاره و اظهار داشت: یکی از نیروگاهای استان در شبانه‌روزمعادل 310 هزار نفر آب مصرف می‌کند که این امر به دلیل عقب‌ماندگی این صنعت از روند رو به رشد تکنولوژی است و این در حالی است که نیروگاه دیگر یک دهم این یکی، آب مصرف و دو برابر آن برق تولید می‌کند.

وی افزود: نکته جالب توجه این است که نیروگاه دوم نیز به ابزارهای مدرن روز تجهیز نشده است و جزو صنایع متوسط رو به پایین از نظر تکنولوژی است و این مطلب نشان می‌دهد تا چه حد ارتقای این تجهیزات می تواند به صرفه‌جویی در مصرف آب و حفظ محیط‌زیست کمک کند.

مدیرکل محیط‌زیست استان اصفهان تصریح کرد: زمانی در گیرو دار توسعه صنعت، محیط زیست تحت فشار زیادی قرار گرفت و ما را مخالف توسعه خواندند و با فشار و سیاست‌ورزی، روند توسعه را ادامه دادند اما اکنون که مشکلات این عرصه دامان ما را گرفته است باز هم یقه محیط‌زیست را گرفته‌اند.

تعطیلی واحدهای تولید آجر بدون مجوز

وی با اشاره به اینکه باید در زمینه سوق دادن صنایع به سمت مصرف آب کمتر، ارتقای تکنولوژی و تغییر وضعیت صنایع باید جدی عمل کنیم، تصریح کرد: چه لزومی دارد اصفهان با این همه مشکلات بخش عمده آجر کشور را به شکل سنتی ایجاد کند و بر این اساس به زودی واحدهای بدن مجوز تولید آجر در استان تعطیل می‌شوند.

کد خبر 474151

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار