به گزارش خبرآنلاین، عماد افروغ در مراسم رونمایی صدمین چاپ کتاب دا، آن را اثری پرمحتوا دانست که نشان میدهد تیراژ بالا، اقتصاد فرهنگ و کار سالم همزمان در یک اثر محقق میشود و این موارد با هم منافاتی ندارند.
افروغ ضمن اشاره به این نکته که شاید کتاب دا جلوه هنری بالایی نداشته باشد، گفت: «وقتی این کتاب را میخواندم به دنبال گمشده خود بودم. این کتاب از دل برآمده و خوب دل میبرد. شاید من هم با بستگان خانم حسینی در جنگ برخوردهایی داشتهام ولی آنها را نمی شناختم. برای من خواندن این کتاب فضیلت بوده نه موهبت.»
به اعتقاد افروغ کتاب دا معرف چند عامل ذخیره، محرک، بستر، تجلی گاه، منبع و منشا این تجلیگاه است. ذخیره این اثر سیده زهرا حسینی است که خاطرات او می بایست روی کاغذ می آمد. مانند سیده زهراها زیاد هستند که باید بدانها پرداخته شود. محرک سیده اعظم حسینی نویسنده اثر است که خاطرات را به فعلیت رساند، با سوالهای خوب، همدردی و نشانه گیری درست کتاب را پدید آورد و بستر هم همان ابزار و وسیلهای است که سوره مهر فراهم کرده است.»
افروغ با اشاره به اینکه منشاءارزشها به تاریخ، هویت، کتاب و سنت ما به ویژه عاشورا بازمی گردد، گفت: «دفاع مقدس و انقلاب اسلامی محمل تجلی ارزشهای فرهنگی، تاریخی و اسلامی ماست. دفاع مقدس اتفاقی بود که مخاطب آن همه مردم ایران بود و هرگز مخاطب آن دسته بندی نمی شود .امروز هم نباید مخاطب اینگونه ارزشها را دسته بندی کرد.دفاع مقدس نقطه عطف تاریخ معاصر ما است که مخاطب آن هر ایرانی است.»
این جامعه شناس تاکید کرد که کتاب دا یک اثر تاریخی و مردم شناختی نیز هست و در آن زندگیهای ساده مردم ما را به ویژه پیش از انقلاب نشان میدهد. در این کتاب زندگی گرم و صمیمی خانواده ایرانی به تصویر کشیده می شود و از دیدگاه روانشناسی اجتماعی، راوی کسی است که میداند در شرایط غوغا چه کند.
افروع در پایان درباره دا گفت: «این کتاب به خوبی نشان میدهد که ما برای انقلاب مرارت کشیده ایم ک و نباید آن را به تارج بگذاریم؛ چه حاکمان و چه دیگران باید به این پیام توجه کنند. یادمان باشد در دعواهای سیاسی اصل کالای باارزشمان را به تاراج ندهیم. به هرحال این کتابی است که پرده دیگری از دفاع مقدس را به نمایش می گذارد و من به عنوان یک مخاطب پس از خواندن آن اگر به خرمشهر بروم حتما به «جنت آباد» سری خواهم زد
نظر شما