محصولات ارگانیک باید با حمایت دولت‌ها تولید شوند/کشت 5 هزار هکتار کلزا در لرستان

مدیر زراعت جهاد کشاورزی استان لرستان گفت: ۵ هزار هکتار کلزا امسال در استان لرستان کشت شد

به گزارش خبرگزاری خبرانلاین لرستان ،بابک حمیدیان اظهار داشت: میزان تولیدات زراعی استان لرستان در سال زراعی گذشته (94-93)، دو میلیون و 880 میلیون تن بوده است.

وی افزود: امسال 270 هزار هکتار گندم، 119 هزار هکتار جو و پنج هزار هکتار کلزا در استان لرستان کشت‌شده است و سایر کشت‌ها در بهار در انجام می‌شود.

مدیر زراعت جهاد کشاورزی لرستان بابیان اینکه در استان لرستان محصول ارگانیک نداریم، عنوان کرد: محصولات کشاورزی تولیدشده در استان لرستان سالم هستند ولی ارگانیک نیستند.

وی با اشاره به وجه تمایز محصولات سالم و ارگانیک، تصریح کرد: یک محصول ارگانیک است مشروط بر اینکه، در مزرعه‌ای تولیدشده باشد که در آن حداقل به مدت چهار سال از هیچ‌گونه سموم و کودشیمیایی استفاده‌نشده باشد، آب مزارع هم‌جوار به آن وارد نشده باشد و دام‌های مزرعه‌های مجاور نیز به آن راه پیدا نکرده باشند بعد، محصولی که در سال پنجم با این شرایط در آن مزرعه کاشت ‌شود را می‌توان ارگانیک دانست.

حمیدیان خاطرنشان کرد: منظور از محصول کشاورزی سالم، محصولی است که در مراحل رشد آن، حداقل کودها و سموم شیمیایی به‌کاررفته باشد، به‌ طوری که میزان سمومی که در زمان برداشت، در محصول باقی می‌ماند، برای بدن مشکلی ایجاد نکند.

وی بیان کرد: با توجه به تعاریفی که ارائه داده شد، در استان لرستان و بسیاری از نقاط کشور، محصول ارگانیک نداریم ولی تلاش می‌شود که محصولات کشاورزی تولیدشده در استان سالم باشند.

مدیر زراعت جهاد کشاورزی استان لرستان گفت: محصولات ارگانیک باید با حمایت دولت‌ها تولید شوند به‌ طوری که دولت یارانه‌ای را برای تولیدات ارگانیک در نظر بگیرد از طرفی باید فرهنگ مصرف محصولات کشاورزی ارگانیک در جامعه تقویت شود، کما اینکه در بسیاری از کشورهای دنیا، مردم حاضرند که هزینه بیشتری بپردازند اما محصولی ارگانیک دریافت کنند.

وی بابیان اینکه بیشتر کودها و سموم شیمیایی استفاده‌شده در محصولات کشاورزی استان از طرف کشاورزان مهاجر به‌کاربرده می‌شود، افزود: متأسفانه قانون مدونی برای برخورد با کشاورزان مهاجر وجود ندارد و این افراد برای سودآوری هر چه بیشتر اقدام به مصرف بیش‌ از اندازه کود و سموم شیمیایی می‌کنند.

حمیدیان گفت: به منظور کاهش خسارت‌های ناشی از تنش‌های خشکسالی در استان، با همکاری امور آب، یک الگوی کشت را برای کشاورزان استان تعریف کرده‌ایم، بدین شکل که در 50 درصد از سطح زمین‌ کشاورزی خود، گندم، جو یا کلزا که از محصولات است استراتژیک هستند، بکارند و در 50 درصد باقی‌مانده، کشاورزان می‌توانند تنوع محصول داشته و به کاشت محصولات مختلفی ازجمله صیفی‌جات، سبزیجات و چغندر بپردازند.

وی با اشاره به لزوم کنترل سطح زیر کشت توسط کشاورزان، افزود: کشاورزان استان باید بدانند که برای تضمین درآمد خود لازم است که از تولید بی‌رویه، خودداری کنند، کما اینکه امسال به دلیل کشت خارج از برنامه و بیش‌ از اندازه سیب‌زمینی در استان، قیمت آن در بازار بسیار کاهش‌یافته و این سبب متضرر شدن کشاورزان استان شده است.

مدیر زراعت جهاد کشاورزی استان لرستان عنوان کرد: جهاد کشاورزی در وهله اول متولی تولید محصولات کشاورزی و پس‌ازآن مسئول تأمین معیشت کشاورزان است، بنابراین امید است که با اجرای این برنامه تغییر الگوی کشت در استان، گامی در جهت تضمین درآمد کشاورزان استان برداشته شود

تسنیم/

کد خبر 488304

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار