چنین اظهارات تحریکآمیزی شبيه سخنان توهمآلود و محرك داوود اوغلو نخستوزير تركيه است كه در اوج شكستهاي ديپلماتيك آنكارا گفت: جمهوري آذربايجان را عليه ايران تحريك ميكند كه دست به اقدامات سرزميني بزند!
رويكردهایی شبیه يكديگر که هردو مورد ناشي از شكست مفتضحانه رياض و آنكارا در ديپلماسي خارجی خود و حتی رقابت با ايران است.
تهران با روانشناسي سياسي اين رفتارها و رويكردها كاملا آشناست و به خوبي ميداند علت اين مواضع منفي و تنشآلود چيست. در كتاب «حقانيت مالكيت و حاكميت ايران بر جزاير سهگانه» كه اينبار به سه زبان انگليسي، فارسي و عربي منتشر شده بر اسناد جالب و جديدتري در تاييد حاكمیت ايران بر اين جزاير تاكيد ورزیدهام به طوری که دو عامل اصلي حقانيت مالكيت و حاكميت ايران بر اراضي جزاير سهگانه کاملا قانونی اثبات شده و آنچه منجر به ادعاهاي مكرر حاشيهنشينان خليجفارس بويژه امارات شده تماما واهي و پوشالي است. حتي شوراي همكاري خليجفارس نيز به خوبي نسبت به بياساس بودن اين ادعاها آگاه است.
نظام جهاني خود ميداند كه اين ادعاها از سال 1992 تاكنون در دادگاههاي بينالمللي نزد افكار عمومي به سختي محكوم شده و سپس از ميان رفت. به عنوان نمونه در كتاب «حقانيت مالكيت و حاكميت ايران بر جزاير سهگانه» و در ميان هزاران سندي كه ارائه میشود به نامهاي به رياست جمهوري ايالات متحده آمريكا اشاره شده است که در مقطعي از زمان كه رئيسجمهور ايالات متحده گفت در رابطه با مسائل جزاير سهگانه بهتر آن است كه ايران با امارت متحده عربي مذاكره كند بنده به رئيسجمهور ايالات متحده آمريكا هشدار دادهام كه آقاي رئيسجمهور شما بايد بدانيد كه جزاير تنب و ابوموسي بر اساس مذاكره به ايران بازگشته است. بر اساس مذاكرات مفصل و نتيجهگيرياي كه به صورت يك تفاهمنامه رسمي ميان ايران و شارجه در امارت زيرنظر دولت بريتانيا قبل از تاسيس كشور امارات متحده عربي امضا و منعقد شد و در سازمان ملل متحد به ثبت رسيد.
آقاي رئيسجمهور، روي مذاكره نميتوان يكبار ديگر مذاكره كرد! از اين روي همه مسائل پيرامون ادعاي امارات برجزاير سهگانه از ادبيات رئيسجمهور ايالات متحده حذف شده و پس از آن به مسئولان سياسي شارجه اجازه داده نشد كه در اين مورد با ايالات متحده سخن بگويند. ايران با يك ادعاي پوسيده و پوشالي روبهروست و به دلایلی که ذکر شد ادعاهاي بياساس شارجه سالهاست كه از سوي جامعه بينالمللي مردود و محكوم شمرده شده است اما به هر روي نميتوان غافل از تحريكات جنگطلبانه عربستان سعودي شد.
آلسعود علنا امروز در نتيجه تعصبات و شكستهاي وحشتناك در رابطه با مساله سوريه اين مسائل را مطرح ميكند و همانطور كه پيش از اين نيز اشاره شد عربستان در يك مثلث ژئوپلتيكي به همراه تركيه و رژيم صهيونيستي سخت در اجرا و پیگیری سیاستهای نافرجامشان شكست خوردهاند.
اين شكست عربستان و همپيمانان عربي وي در مساله سوريه نیز در مقابل مثلث ايران، روسيه و سوريه كاملا مشهود است از اين روي دست به اقدامات تحريكآميز در شرايط پيچيده منطقه ميزند زيرا به خوبي ميتوان پيبرد كه ميان رياض و آنكارا در اعمال رويكردهاي خود نسبت به ايران و كشورهاي منطقه يك همپوشاني و هماهنگي وجود دارد.
از اين روي نميتوان نسبت به اين نوع تحريكات ناشي از شكست و رفتارهاي غيرديپلماتيك رياض و برخي كشورهاي منطقه غافل بود.
اين مسائل باید از سوي ايران در پروندههاي وزارت خارجه ثبت و ضبط شده و همراه با تحركات ديگر عربستان سعودي، قطر و امارات در جنوب كشور و سواحل خليجفارس بخصوص در استان سيستان و بلوچستان را به عنوان اقدامات ضدحقوقي ثبت و مستندسازي کرده و در زمان مناسب خود آنها را به توجه اعضای سازمان ملل برساند.
بايد به جامعه بینالملل تفهيم شود كه ايران با چه تهديدهاي خصومتآميز و جنگطلبانهاي در منطقه روبهروست تا کشورهای دیگر با ايران همراهي و همكاري لازم جهت پايان دادن به اظهارات و ادعاهای بيپايه عربستان و كشورهاي حاشيه خليجفارس را به عمل آورند.
این یادداشت در روزنامه آرمان منتشر شده است
نظر شما