سمیه صالحیپور ا اشاره به ساخت سد خرسان 3 در استان چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: سد خرسان 3 نابودی زندگی 9 هزار نفر و از بین رفتن یک هزار و 500 هکتار از جنگلهای بلوط در منطقه زاگرس را به همراه دارد.
وی افزود: در حالی که ما به عینه مشاهده میکنیم که پیمانکار سد بیرگان(تونل سوم کوهرنگ) به هیچ یک از تعهدات خود رد رابطه با اسکان مردم دهستان بیرگان عمل نکرده در این وضعیت پذیرش ریسک جابجایی 9 هزار نفر از مردم حاشیه سد خرسان3 منطقی نیست.
صالحیپور بیان داشت: اگر مختفریم به اینکه 10 درصد از آب کشور در استان چهارمحال و بختیاری تولید میشود، این به برکت وجود درختان بلوط در منطقه زاگرس است.
عضو کمپین مردمی حمایت از زاگرس مهربان گفت: از بین بردن بیش از یک هزار و 500 هکتار از جنگلهای بلوط خطایی استراتژیک است و آینده ایران را در حوزه آب با بحران جدیتر روبهرو میکند.
وی تصریح کرد: سد خرسان3 در زون زمینشناسی زاگرس چینخورده واقع شده است به نحوی که رسوبات چینخورده این منطقه تناوبی از آهک، دولومیت، آهک مارنی و مارن است.
صالحیپور ادامه داد: بر اساس نظریه کارشناسان این ویژگی سبب میشود بعد از احداث سد، آبی پشت سد جمع نشود و بار دیگر شاهد فاجعه سد لار و از بین رفتن بودجه بیتالمال در استان چهارمحال و بختیاری باشیم.
گفتنی است ، سد خرسان3 در فاصله 46 کیلومتری جنوب شرقی شهرستان لردگان از توابع استان چهارمحال و بختیاری بر روی رودخانه خرسان یکی از بزرگترین سرشاخههای کارون قرار دارد.
نظر شما