تسنیم نوشت: قائم مقام سازمان امور مالیاتی از اخذ مالیات از خانه‌های خالی از ابتدای سال ۹۶ خبر داد و گفت: در سال اول یک دوم مالیات اخذ شده از اجاره واحدهای مشابه برای خانه‌های خالی اخذ می‌شود.

قاسم پناهی در مورد دریافت مالیات از خانه‌های خالی و اینکه چه تعداد خانه خالی در کشور وجود دارد، اظهار داشت: براساس اطلاعات و آماری که از مراجع دریافت کردیم، حدود 16میلیون واحد مسکونی در کشور وجود دارد، و اینکه چه بخشی از آن خالی است؛ آماری که سایت‌ها و نهایتاً مراجع ذی ربط اعلام کردند حدود 1میلیون و 600هزار واحد مسکونی است.

وی با اشاره به مصوبه 31تیر ماه 1394 مجلس و اصلاحی که بر قانون مالیات‌‌های مستقیم انجام شد، افزود: در ماده 54 مکرر لحاظ شد که از واحدهای مسکونی خالی بتوانیم مالیاتی دریافت کنیم.
قائم مقام سازمان امور مالیاتی تصریح کرد: قانون گذار تکلیف کرد که وزارت راه و شهرسازی 6 ماه پس از تصویب قانون، سامانه‌ املاک و اسکان کشور را ایجاد کند که از طریق آن بتوان تمام واحدهای مسکونی، اداری، تجاری و... را شناسایی کرد تا واحدهای مسکونی خالی در این سامانه شناسایی و به سازمان مالیاتی اعلام شود.
پناهی ادامه داد: اجرای قانون اخذ مالیات از خانه‌های خالی از ابتدای سال 1395 است ولی از سال دوم و از اول فرووردین ماه سال 1396 از واحدهای مسکونی خالی مالیات اخذ خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: سال اول اجرای قانون (سال1396) نصف و معادل یک دوم مالیات اخذ شده از اجاره مشابه آن ملک، از سال دوم یک برابر مالیات اخذ شده از اجاره مشابه آن ملک و از سال سوم به بعد یک و نیم برابر مالیات اجاره املاک مشابه مالیات اخذ می‌کنیم.
پناهی در خصوص اجرای این قانون و تاثیر آن در بازار مسکن، اظهار کرد: هدف از این قانون در گام اول پیشگیری از عدم عرضه واحدهای مسکونی است و اجرای قانون به دنبال تشویق افرادی است که واحد مسکونی دارند، آن را عرضه کنند و افرادی که واحد مسکونی عرضه کنند، هم اکنون تا 150متر مربع از معافیت برخوردار می‌شوند و می‌توانند از معافیت برخوردار باشند.
قائم مقام رئیس سازمان امور مالیاتی تاکید کرد: اگر فردی واحد مسکونی داشته باشد و عرضه نکند، از معافیت برخوردار نمی‌شود و باید مالیات آن را پرداخت کند.
وی در مورد اینکه اگر فردی واحد مسکونی خود را در اختیار فرزند خود قرار‌ دهد، آیا از معافیت مالیاتی برخودار است، گفت: بحث اجاره، درآمد است و وقتی فرد واحد مسکونی را در اختیار فرزند خود قرار دهد، درآمدی کسب نمی‌کند که بخواهد مالیات بپردازد و قانون گذار این موضوع را پیش بینی کرده است که این فرد از مالیات معاف است، اما اگر در اختیار افرادی دیگر قرار‌ دهد، باید مالیات بدهد و برای آن مالیات در نظر گرفته شده است.
22539

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 497743

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۹:۳۶ - ۱۳۹۴/۱۰/۲۰
    21 9
    چرا 96 اگر مردید از امروز اجرا کنید
    • بی نام AU ۰۷:۰۹ - ۱۳۹۴/۱۰/۲۲
      1 0
      هر هزينه اي به مسكن تحميل بشود معادل انرا مصرف كننده نهايي ميدهد
  • بی نام A1 ۰۹:۴۵ - ۱۳۹۴/۱۰/۲۰
    15 13
    یعنی کار دولت اینقدر به خنسی خورده که کم کم از نفس کشیدن مردم هم مالیات می گیرند
  • عامری RU ۱۴:۰۲ - ۱۳۹۴/۱۰/۲۰
    1 0
    عالیه . جلوی احتکار مسکن را باید گرفت مثل همه جای دنیا. از دولت متشکریم
    • بی نام IR ۱۹:۴۷ - ۱۳۹۴/۱۰/۲۲
      0 0
      امیدوارم
  • بی نام A1 ۰۷:۱۸ - ۱۳۹۴/۱۰/۲۲
    1 0
    آيا مالياتي از خانه هاي ميلياردي گرفته ميشود را نميتوان با ضرايب بالاتري گرفت؟آيا نميتوان از كساني كه بيش از يك خانه دارند براي خانه هاي دوم سوم و...آنها چند برابر ماليت گرفت؟ اين راه حل ها سالهاست در كشورهاي جهان دهم هم اجرا شده است ولي در كشور عزيز ما امكان ندارد اجرا شود .دليلش هم واضح است بزرگترين احتكار كنندگان ملك ببانك ها و ارگانهاي خاص هستند