شبی به یاد ماندنی با کمانچه نوازان بزرگ لرستان

برنامه شب اول هم‌نوازی کمانچه توسط بزرگان کمانچه لرستان در خرم‌آباد برگزار شد

استاد علی اکبر شکارچی در ابتدای مراسم با تشکر از مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین اهالی موسیقی لرستان به بحث در مورد پیشینه مقام موسیقایی لرستان پرداخت.
وی موسیقی محلی و مقامی را به موسیقی ارگانیک و ژنتیکی تشبیه کرد و همچنین روابط عاشقانه موسیقی لرستان را مشابه اشعار خسرو و شیرین نظامی دانست.
شکارچی در ادامه از محسن حجاریان مدرس موسیقی در دانشگاه‌های کشور یاد کرد و با بیان این نکته که کتب تألیفی این موسیقیدان خرم‌آبادی در آینده جزو منابع معتبر دانشگاهی در رشته موسیقی خواهد بود اجرای خود را شروع کرد.
در بخش بعدی و با ورود اساتید موسیقی لرستان علی‌اکبر شکارچی، فرج علی‌پور، محمد باجلاوند، فرشاد سیفی، حامد فیضیان با کمانچه و شهاب خاکسار با تنبک، مقام‌های موسیقی لرستان از جمله ترانه‌های "علی‌دوستی" مقام‌های "سه پا"، "دو پا" و "سنگین سماع" برای حاضرین اجرا شد.
در پایان مراسم، اهالی فرهنگ دوست و شاگردان قدیمی اساتید به روی صحنه آمده و اقدام به گرفتن عکس یادگاری کردند.
از نکات قابل ذکر این مراسم باید به عدم استفاده نوازندگان از پوشش منظم، دکور نامناسب و نداشتن بروشور شایسته نام برد.

لرها را مردمى مهربان، با استعداد، ولی قانع یافتم
خانم پورآقاجانی از هم‌وطنان آذربایجانی ساکن تهران که برای دیدن این کنسرت به خرم‌آباد آمده بود از حس و حالش در این کنسرت گفت.
وی ابتدا به علاقه شخصی‌اش در رابطه با موسیقی لری اشاره کرد و گفت: من واقعاً عاشق موسیقى لرى و به‌خصوص کمانچه هستم و به‌محض این که اطلاع پیدا کردم که قرار است بزرگان کمانچه لرستان برنامه‌ای داشته باشند، بلیت تهیه کردم و امروز هم خودم را به خرم‌آباد رساندم.
این هم‌وطن که از حضور در جمع لرستانی‌ها به وجد آمده بود، افزود: ابتدا برایم جالب بود که بسیاری از مردم ایستاده، نظاره‌گر هنرنمایی هنرمندانشان بودند و با ورود استاد شکارچی به سالن شاهد شور و شعف مردم لرستان بودم.
وی افزود: در تمام مدت اجرا حسى از احترام به این قوم بزرگ و تاریخى در وجودم موج می‌زد و با خودم فکر می‌کردم که احسنت به این جماعت سخت‌کوش که از حداقل‌ها اعجاز خلق می‌کنند و لرها را مردمى مهربان، بااستعداد ولی قانع یافتم.
خانم پورآقاجانی ادامه داد: اجراى علی‌اکبر شکارچى در قسمت اول مانند یک تئاتری بود که روابط احساسى دختران و پسران لر را به معرض دید گذاشته بود و این کار را با زیبایی به نمایش گذاشت.
وی افزود: اجرای آکادمیک استاد شکارچى و تلفیق هنرنمایی‌اش با فرج علی‌پور که به زیبایی کمانچه می‌نواخت، لحظاتی را برایم رقم زد که تا آخر عمر فراموش نمی‌کنم و به‌دفعات از خوشحالی اشک از چشمانم جاری شد.
این هم‌وطن انتقادی هم به خانواده‌هایی داشت که با کودکان خردسال به سالن آمده بودند و گفت: کاش دوستان لرستانی به توضیحات مندرج براى ورود به سالن اجرا توجه و از آوردن کودکان خردسال به سالن خودداری می‌کردند.
وی در پایان از همه هنرمندان حاضر در این برنامه تشکر کرد و آرزو کرد هنرمندان این دیار به جایگاه واقعی خودشان در کشور دست پیدا کنند و هرروز شاهد موفقیت آن‌ها باشیم.

قابل ذکر است، شب دوم این کنسرت که به همت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خرم‌آباد و همکاری انجمن موسیقی لرستان تدارک دیده شده،  ٢٨ دی ساعت ١٨ برگزار خواهد داشت.

 

کد خبر 501047

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار