بنا بر گزارش خبرآنلاین به نقل از «بلومبرگ»، روز جمعه فلیپ کرولی، سخنگوی وزارت خارجه گفت «بوشهر در ملاقات کلینتون با لاورف مطرح نشده و ایالات متحده صرفا نگران زمانبندی راهاندازی این تأسیسات است».
این مسوول وزارت خارجه آمریکا به خبرنگاران گفت «روسیه مساله نیست» و نگرانی کلینتون «صرفا آن است که این کاری عمدتا چه پیامی مخابره خواهد کرد، آنهم در شرایطی که ما به شدت برای اعمال فشار بر ایران و تغییر دادن مسیر این کشور فعالیت میکنیم».
بلومبرگ مدعی شد که معاون وزیر خارجه ایران، مهدی آخوندزاده، که همزمان با حضور کلینتون در مسکو، در روسیه حضور داشته، از مسولان این کشور خواسته تا به تلاشهایشان برای انجام توافقات، از جمله تکمیل تأسیسات بوشهر، شدت بخشند.
جر و بحث کلینتون و لاورف در حضور خبرنگاران
اظهارات ولادیمیر پوتین در مورد راهاندازی نیروگاه بوشهر در تابستان، که به فاصله کمی پس از ورود کلینتون به مسکو مطرح شده بود، بهانهی بگومگوی کلینتون و لاورف را فراهم ساخت.
هیلاری کلینتون در کنار همتای روس خود در مسکو در واکنش به اظهارات پوتین در مورد راهاندازی بوشهر گفت «در حالی که اطمینانی [نسبت به غیر تسلیحاتی بودن برنامه هستهای ایران] نداریم، تصور میکنیم تکمیل هر پروژهای در این زمان شتابزده خواهد بود، چرا که ما درصددیم پیامی روشن برای ایران بفرستیم».
سرگی لاورف وزیر خارجه روسیه هم صراحتا در پاسخ به کلینتون، به خبرنگاران گفت «این پروژه تکمیل خواهد شد، اکنون در مراحل نهایی هستیم، و این تأسیسات هستهای راهاندازی شده و به کار خواهد افتاد، و انرژی تولید خواهد کرد». او افزود که این تأسیسات تحت نظارت شدید آژانس بینالمللی انرژی اتمی است.
به نوشته آسوشییتدپرس استدلال کلینتون این بود که با تأیید راهاندازی تأسیسات بوشهر، تهران تصور نادرستی خواهد یافت، مبنی بر اینکه سایر جهان صلح آمیز بودن برنامه هستهایش را پذیرفته است.
بنا بر گزارش خبرآنلاین به نقل از آسوشییتدپرس، این مشاجره شکاف میان دو کشور در مورد چگونگی مواجهه با برنامه هستهای ایران را برجسته ساخت.
به نوشته این خبرگزاری کلینتون به صورت مستقیم از این پروژه انتقاد نکرد اما گفت دولت اوباما مخالف زمانبندی برای راهاندازی تأسیسات بوشهر است.
به نظر آسوشییتدپرس این وعده پوتین مسأله دیگری را بر لیست بلندبالای اختلافات کنونی کلینتون و میزبانان روسش افزود.
نظر شما