نشست کمیته دستگاههای استانی کرسی های نظریه پردازی و آزاداندیشی که شامگاه یکشنبه با حضور حجت السلام عبدالحسین خسرو پناه عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور(مهمان)و روسای دانشگاههای استان در سالن جلسات این دانشگاه برگزار شد.
به گزارش خبر آنلاین از استان کهگیلویه و بویراحمد ،عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور در این نشست با اشاره به تاریخچه شکل گیری کرسی های علمی آزاد اندیشی در کشور گفت:در سال 1380 یک بحث مقام معظم رهبری مطرح کردند تخت عنوان "نهضت تولید علم" و به این شکل بود که برخ از نخبگان حوزه نامه ای به مقام معظم رهبری نوشتند که مقام معظم رهبری در جواب نامه پیشنهاد دادند که یک نهادی تشکیل شود برای برگزاری کرسی های آزاد اندیشی که من فکر می کنم در سال 1381 بود که شورای عالی انقلاب فرهنگی ،هیات حمایت از کرسی های نظریه پردازی را مصوب کرد.
خسرو پناه در ادامه به نحوه فعالت این کرسی ها اشاره کرد و تصریح کرد:شورا مصوب کرد که یک هیات زیر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی شکل بگیرد و در زمینه کرسی های نظریه پردازی و کرسی های علمی هر مصوبه ای داشته باشند آن مصوبه مربوط میشود به مصوبه شورای عالی، تا دو هفته بر روی طرح ها و نظریه ها بحث و سپس مصوب می شود که چنانچه کسی به مصوبه اعتراض نداشته باشد این مصوبه به سراسر دانشگاهها ابلاغ می شود.
خسروپناه در ارتباط با جابجایی های این هیات ها گفت : این هیات ابتدا در فرهنگستان علوم با ریاست دکتر داوری شکل گرفت دو سال در آنجا بود و کار چندانی شکل نگرفت که بعد شورای عالی تصمیم گرفت که این هیات به پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی که یکی از معتبرترین پژوهشگاههای کشور است مدتی این هیات فعالیت های داشت که این هیات متشکل می شود از شخصیت های حقیقی و حقوقی و بنده چون از ابتدا در این هیات حضور داشتم به عنوان شخصیت حقیقی لذا از فرایندهای طی شده در این هیات اطلاع کامل دارم هر چند که این کرسی ها هنوز به جایگاه حقیقی و واقعی خود نرسیده اند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور به شخصیت های فعال در ان هیات اشاره کرد و بیان کرد:در این هیات رئیس دانشگاه تهران ،رئیس دانشگاه علامه طباطبایی ،روسای دانشگاههای شیراز و اصفهان و تعدادی از روسای دانشگاههای بزرگ کشورحضور دارند و تصمیم گیری در خود شورای عالی انجام می گیرد.
حجت السلام خسرو پناه در ادامه گفت : تقریبا 4 سال پیش بنا به دلایلی این هیات تعطیل شد و دوباره از دوسال پیش راه اندازی شد که در این راه اندازی جدید مسئولیت دبیرخانه هات را به من سپردند که ما قصه را دوباره شروع کنیم و راه بیاندازیم.
مقام ارشد شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور در ارتباط با دامنه فعالیت این هیات ها گفت :پس از آنکه آیین نامه ها نوشته شد و چهارچوب و قلمرو کاری مشخص گردید و سپس کرسی هایی برگزار گردید و دامنه فعالیت این کرسی ها حمات از برگزاری کرسی های علمی در حوزه علوم انسانی ، علوم اسلامی و علوم هنر و معماری می باشد.
خسرو پناه با اشاره به دسته بندی کرسی ها گفت :ما ر ان هیات دو دسته کرسی علمی داریم که یک دسته معروف است به کرسی های آزاد اندیشی که مسئولیت این کرسی ها با معاونت های فرهنگی دانشگاههاست و در راس آنها معاونت فرهنگی وزارت علوم و نهاد مقام معظم رهبری متولی این کار هستند.
خسروپناه بیان کرد: هیات حمایت از این کرسیها تعداد 5 شورای علمی دارد که این شورای علمی اعضای آن استاد تمام دانشگاهها و یا دانشیارهایی با رزومه بالا هستند.
وی گفت: در کرسیهای نظریهپردازی بر خلاف کرسیهای ترویجی باید طرح به دبیرخانه در مرکز هم ارسال شود که همین موجب سختتر شدن پذیرش نظریهها میشود.
این مسئول به فعالیت هیئت حمایت از کرسیهای نظریهپردازی اشاره کرد و افزود: کار به گونهای سخت است که در کل از 12 سال پیش تاکنون تنها 23 نظریه و نوآوری را در کل کشور و از ابتدای سال جاری تا کنون فقط دو مورد ثبت کردهایم.
خسروپناه بیان کرد: هیات حمایت از این کرسیها تعداد 5 شورای علمی دارد که این شورای علمی اعضای آن استاد تمام دانشگاهها و یا دانشیارهایی با رزومه بالا هستند.
کد خبر 502975
نظر شما