۰ نفر
۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۴

مطالعات و کاوش های روشمند باستان شناسان در دره شمی ایذه به پدیدار شدن سازه های معماری سه گانه انجامید که احتمالا به محراب و سکوهای آیینی تعلق داشته اند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری؛ جعفر مهر کیان سرپرست کاوش های باستان شناسی دره شمی ایذه با اعلام  این خبر گفت :در این فصل از کاوش ۴ ترانشه ایجاد و طی کاوش در بزرگترین ترانشه ۳ سکوی مکعبی شکل پدیدار شد.

او با اشاره به اینکه تمامی این سکوها ویژگی های خاصی دارند تأکید کرد: سکوی نخست از سنگ های تراشیده تشکیل شده، سکوی دوم با پیش آمدگی های تزیینی در چهارسو و سکوی سوم به دلیل قرار گرفتن در شیب اغلب سنگ هایش از محل دور شده اند.

مهر کیان گفت: ساختار منظمی که در جهت های اصلی با استفاده از سنگ های قواره شده ساخته شده است همزمان با یورش به این نیایشگاه و فرو انداختن تندیس هایی همچون پیکره مرد مفرغی به وجود آمده است.

او با بیان اینکه در سازه های مورد کاوش گذشته به ندرت سنگ های اصلی مربوط به ساختار معماری پیدا شده است تأکید کرد: دراین فصل از کاوش همزمان سنگ هایی پیدا شد که از فروپاشی حکومت الیماییان شاید در دوره ساسانی حکایت می کند.

به گفته او، این برنامه که ادامه فصل سوم کاوش به شمار می آید در وسعتی نزدیک به 500متر ادامه دارد.

این باستان شناس گفت: از آنجایی که سکوهای کشف شده همگی در یک راستا و نزدیک به زمین های کشاورزی کنار جاده بود، با پرداخت خسارت به کشاورزان کار ادامه یافت.

او گفت: امید است با حمایت معاونت میراث فرهنگی پوشش محوطه با سازه های سبک همچون داربست و شیربانی تا ساماندهی نهایی برای بازدید فراهم شود.

او با اشاره به تأکید مهندس بهشتی ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری مبنی بر تأسیس نخستین سایت موزه در این محوطه تاریخی گفت: کاوش های صورت گرفته می تواند به احیای میراث باستانی دوره کم شناخته پارتی کمک کند. 

مهر کیان با اشاره به بازدید نشان مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری، خوزستان از محوطه گفت: بنا به قول مساعد وی قرار است در آینده نزدیک بااستقرار یک کانکس و سه نگهبان کار حفاظت از محوطه به شایستگی انجام گرفته و با ساخت پارکینگ و آبریزگاه زیر ساخت های گردشگری آن فراهم شود.

او ابراز امیدواری کرد با تملک زمین های اطراف محوطه از سوی اداره کل میراث فرهنگی خوزستان کار کاوش ادامه یابد.

سومین فصل کاوش باستان شناسی کل چندار که مجوز آن توسط رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری صادر شده است تا ۱۵ بهمن ادامه دارد.

۴۷۲۳۶

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 503966

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 2 =