علی لاریجانی رئیس مجلس در گفتگو با مهر، در خصوص عزم مجلس در اجرای هدفمند کردن یارانهها طبق مصوبه خود و همچنین علت نامگذاری سال 89 تحت عنوان " همت مضاعف و کار مضاعف" توضیحاتی ارایه کرد که اهم آن از ااین قرار است:.
*سال 88 سال پایانی برنامه چهارم توسعه بود وهمچنین سالی بود که در آن آزمون سیاسی پیچیده ملت بزرگ ایران شگردهای دشمن را خنثی کرد و به ماجراجوییهای آمریکا و غرب پاسخی روشن داد. فریب خوردگانی که خود را مجاز به نادیده انگاری قوانین کشوری میدانستند طرد شدند و کشور آماده تحرک برای برنامه پنجساله بعدی شد. اقتضا می کند در برنامه پنجساله پنجم با شتاب مضاعفی تلاش شود تا انشاء الله به سند چشم انداز نائل آییم.
*مجلس اخیراً بودجه سال 89 را تصویب و در مورد هدفمند کردن یارانهها با همه نظرات دولت موافقت نکرد که همین امر باعث شد رئیس جمهور هدفمند کردن یارانهها را در بودجه سال 89 قابل اجرا نداند.
*همانطور که رهبر معظم انقلاب بیان داشتند طرح هدفمند کردن یارانهها احتیاج به معاضدت و همکاری همه ارگانها دارد و مسئول اجرای این طرح دولت است و مبنای عمل دولت هم همانگونه که حضرت آیت الله خامنهای فرمودند قانون مجلس خواهد بود.
*دراصل موضوع هدفمند کردن یارانهها بین قوای سه گانه و اکثر صاحبنظران اختلاف نظری وجود ندارد اختلاف نظرها در روش اجراست. دولت اقدام جهشی در قیمتها را عاملی میداند تا مصرف کنترل و منجر به اصلاح روشهای تولید شود. در حالی که مجلس حرکت اصلاحی تولید و الگوی مصرف با گامهای آرامتر را توصیه میکند تا تورم ناشی از این اقدام برای مردم شکنندگی ایجاد نکند.
*هم اکنون مبالغ هنگفتی از پول موجود نیست که بتوان آن را توزیع کرد که مجلس با آن مخالف باشد. بلکه این مبالغ مثلاً همان 40 هزار میلیارد تومان مورد نظر دولت باید از طریق گران کردن آب، برق، گاز، بنزین و ... حاصل شود که بخشی از آن صرف سیستمهای تامین اجتماعی و بیمهها خواهد شد و بخشی صرف کمک به تولید، صنعت، کشاورزی و عمران میشود. بخشی از این پول نیز برای جبران گرانی به مردم بازپرداخت می شود. بنابراین مصوبه مجلس مبنی بر 20 هزار میلیارد تومان درآمد حاصل از هدفمند کردن یارانهها برای سال اول که هنوز طرح اجرا نشده است و اطلاعات کافی از اجرای آن در دسترس نیست کافی است و چنانچه اجرای طرح با آرامش بیشتری انجام شود مناسبتر خواهد بود.
*نیازی به تجدید نظر در قانون هدفمند کردن یارانه ها نمیبینم. منطق مجلس چنین است که مدت اجرای هدفمند کردن یارانهها را در طول پنجسال در نظر گرفت. برای سال اول حداکثر درآمد را 20 هزار میلیارد تومان قرار داد که حرکت با شیب ملایم قیمتها باشد و موجب فشار شدید به مردم به خصوص اقشار ضعیف و متوسط جامعه نگردد.
*تدبیر در کار بزرگی مثل هدفمند کردن یارانهها اقتضا می کند در کاری که همه ابعاد آن از نظر اقتصادی و اجتماعی روشن نیست به طور جهشی جست نزنیم. البته پس از اجرای قانون در سال اول نقاط ضعف و قوت دیده میشود و می توان از نتایج آن برای گامهای بعدی در سالهای آینده بهره برد.
نظر شما