مهرداد قطره سامانی از کاهش 50 درصدی میانگین بارش های چهارمحال وبختیاری خبرداد و افزود: میانگین بارش استان از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون(ابتدای پاییز امسال تا 13 بهمن ماه) 293 میلیمتر گزارش شده در حالی که این آمار در سال زراعی گذشته 591 میلیمتر بوده است.
وی ادامه داد: برای ماه های بهمن و اسفند امسال بارش قابل ملاحظه ای پیش بینی نمی شود و استیلای بحران خشکسالی در استان تداوم خواهد داشت بنابر این مدیریت بهینه منابع آب تنها راه کاهش پیامدهای ناشی از خشکسالی است.
قطره سامانی با تاکید بر تغذیه مصنوعی دشت های استان، تصریح کرد: کاهش سطح ایستابی آب سفره های زیرزمینی استان در سال های اخیر مدیریت منابع آب با انجام عملیات آبخیزداری و آبخوان داری را برای مقابله با مشکلات ناشی از بحران خشکسالی دو چندان کرده است.
مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: این استان به دنبال افزایش دما و کاهش بارندگی در زمستان امسال در میان 31 استان کشور جزو پنج استان خشک کشور قرار گرفته که این پدیده زنگ خطری برای کاهش منابع آب استان است.
گفتنی است ، با توجه به اینکه چهارمحال وبختیاری سرچشمه دو رودخانه کارون و زاینده رود و بخشی از رودخانه دز است، کاهش بارش ها در این استان، استان های اصفهان و خوزستان را به طور مستقیم با چالش در تامین آب مواجه می کند.
ایرنا نوشت ، مدیرکل هواشناسی چهارمحال وبختیاری از تداوم کاهش بارش ها در این استان خبرداد و گفت: بارندگی قابل ملاحظه ای در ماه های بهمن و اسفند در استان پیش بینی نمی شود که این پدیده منجر به کاهش 50 درصدی بارش ها و تداوم خشکسالی برای نهمین سال متوالی شده است.
کد خبر 506233
نظر شما