چاپ اسکناس 10 هزار تومانی که از آن به عنوان نشانهای از سیاست بانک مرکزی در حذف چند صفر از پول ملی در سال آینده تعبیر میشود، همچنین در کنار برخی تصمیمهای دیگر این پرسش را در ذهن متبادر میکند که آیا این امر نشانی از وجود تناقضهایی درون این سازمان میتواند بهشمار آید؟
به گزارش ایسنا، چاپ اسکناسهای درشتتر و تسهیل جابهجایی چکپولها سیاستی است که از دو سال پیش از سوی بانک مرکزی دنبال شده و به عنوان راهکاری برای مقابله با تورم و همچنین تقویت ارزش پول ملی عنوان شده است.
وجود 8 میلیارد قطعه اسکناس در سطح کشور هم یکی از دلایلی است که ممکن است نظام بانکی کشور را به این فکر واداشته باشد تا با چاپ اسکناسهای درشتتر این رقم را کاهش بدهد.با اینکه پیش از این محمود بهمنی ـ رییسکل بانک مرکزی ـ در گفتوگو با ایسنا از منتفی شدن چاپ ایرانچکهای 200 هزار تومانی خبر داده بود و بسیاری از کارشناسان این خبر را انصراف دولت از چاپ اسکناسهای درشتتر میدانستند، اما اعلام خبر چاپ اسکناسهای 10 هزار تومانی در سال جاری نشان از سیاستهای جدید نظام پولی کشور دارد.
سیدحمید پورمحمدی ـ قائممقام بانک مرکزی ـ چاپ اسکناس 10 هزار تومانی را بخشی از فرآیند حذف صفرها از پول ملی عنوان کرده است و در این میان اعلام منتفی شدن ایرانچکهای 200 هزار تومانی نشان از تناقض در قلب نظام پولی کشور دارد؛ تناقضی که البته در کنایههایی ریشه دارد که پیش از این رییسکل و قائممقام در جلسات رسمی و غیررسمی به هم میزدند!
باید منتظر سیاستهای جدید بانک مرکزی در سال جاری باشیم؛ اما اینکه این سیاستها تا چه حد میتواند در کنترل تورم ناشی از هدفمند کردن یارانهها موثر باشد مورد اختلاف کارشناسان است.
نظر شما