آئین تکریم و تجلیل از چهره ماندگار و فیلسوف غلامرضا اعوانی در سمنان

آئین تکریم و تجلیل از چهره ماندگار و فیلسوف غلامرضا اعوانی سه شنبه شب با حضور شماری از مسئولان و فرهیختگان و دانشگاهیان کشوری و استانی در سالن شهید مطهری شهر سمنان برگزار شد

پروفسور غلامرضا اعوانی، روز دوشنبه طی سفری دو روزه به سمنان، در برنامه‌های مختلف فرهنگی و علمی، حضور یافت و سخنرانی کرد. پروفسور اعوانی در روز نخست سفر خود و در همایش نقش شهید مطهری در اشاعه حکمت اسلامی حاضر شد و ضمن سخنرانی در این ارتباط، شهید علامه مرتضی مطهری را یکی از افراد بسیار موفق در کارآمد ساختن مفاهیم فلسفی توصیف کرد. وی سپس در همایش رأی‌اولی‌ها حضور یافت. پروفسور اعوانی در صبح دومین‌روز از سفر خود، میهمان اعضای شورای اسلامی شهر بود. وی در نشست مشترک با اعضای این شورا ضمن تأکید بر اهمیت حفظ زبان سمنانی، با بیان این که برخی از ضرب‌المثل‌های سمنانی بی‌نظیر است و همچنین ریشه بسیاری کلمات اصیل این زبان به زبان پهلوی می‌رسد اظهار داشت: غربی‌ها پژوهش‌های بسیاری با موضوع زبان سمنانی به انجام رسانده‌اند و تنها در یک نمونه، آرتور کریستن سن، شرق‌شناس دانمارکی که در سال 1914 به شهر سمنان سفر کرده بود، دو جلد کتاب با موضوع گویش سمنانی تألیف کرده است.
وی در ادامه برنامه‌ها، با حضور در محل آرامگاه شیخ علاءالدوله سمنانی، یاد و خاطره این عالم فرزانه و عارف شهیر را گرامی داشت. برنامه بعدی مربوط به آیین نامگذاری ساختمان دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی به نام پروفسور اعوانی بود. وی در این آیین با اشاره به این که خدمات مرکز اسلامی بیت‌الحکمه بغداد در سال‌های دور در ارتباط با ترجمه آثار مهم تمدن یونانی برای تمدن اسلامی، در طول تاریخ بی‌نظیر است، گفت: یونان، در سال‌های دور در علوم و فنون گوناگون سرآمد جهان بود و به نوعی می‌توان منشأ تمامی علوم امروزین را یونان دانست. پس از سخنرانی پروفسور اعوانی در این آیین، ساختمان دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاد، به طور رسمی به نام این اندیشمند سمنانی نامگذاری شد.
چهره ماندگار فلسفه کشور، ساعاتی بعد در جمع خبرنگاران حاضر شد و به پرسش‌های آنان پاسخ گفت. وی در این نشست خبری با تصریح بر این که تولد روح به علم‌آموزی است و انسان پس از تولد اولیه، با علم‌آموزی تولد ثانی می‌یابد گفت: علم غذای روح است و آدمی با کسب معرفت به کمال می‌رسد، چنان‌که گفته‌اند انسان همان است که می‌داند.
اما پایان‌بخش این برنامه‌ها، برگزاری آیین تجلیل و بزرگداشت پروفسور غلامرضا اعوانی بود. در این آیین، شاگردان وی، مسئولان و برخی از چهره‌های علمی یافته‌های خود را در ارتباط شخصیت پروفسور اعوانی بیان کردند. پروفسور اعوانی نیز طی سخنانی، ضمن انتقاد از نقصان وجود کتابخانه‌های کارآمد در ایران، با تصریح بر این که یک دانشجوی دکترا برای اخذ این مدرک باید 25 هزار جلد کتاب در اختیار داشته باشد، گفت: دانشجویان کارشناسی‌ارشد نیز طبق عرف بین‌المللی، باید 5 هزار جلد کتاب مرتبط با رشته خود در اختیار داشته باشند؛ این در حالی است که بسیاری از کتابخانه‌های پیشرفته در دنیا، بین 2 تا 4 میلیون کتاب را نگهداری می‌کنند
علوم امروزی از حکمت الهی جدا شده و فلسفه و حکومت های غربی از حکمت دین جدا شده است
وی اظهار داشت : تمامی علوم پدیداری به حقیقت توجه ندارند از این رو فلسفه و علوم انسانی که در جست و جوی حقیقت مطلق است بسیار اهمیت دارد.
وی با بیان این که انسان موجودی بی نهایت، مظهر اسما الهی و قدرت علم بر تمامی اشیا را دارد، خاطرنشان کرد : درگذشته علوم انسانی در تمامی شهرهای متمدن رواج داشته است و در نظام حوزوی فلسفه تدریس می شده است و منحصر به شهر خاصی نبود و مهم تر همه شهرهای متمدن ایران ازجمله تهران، اصفهان، تبریز مرکز فلسفه و حکمت بودند.
استاد اعوانی اضافه کرد: با ورود فلسفه در سیستم دانشگاهی، فرآیند یادگیری فلسفه به شکل دیگری درآمد، در فلسفه جدید دوستداری حکمت وجود ندارد و بسیار نادرند افرادی که عشق به حکمت دارند.
وی با تأکید بر اینکه در قدیم تمامی علوم با علم الهی در ارتباط بودند، بیان کرد : علوم دینی و غیردینی امروزی از حکمت الهی جدا شده اند که منجر به نابودی دنیا شده است.
وی تاکید کرد : این چالش و مسئله باید بررسی شود و علوم مقید تابع علم مطلق شوند.
وی ادامه داد : حکومت ها و فلسفه غرب از حکمت دینی و حکمت الهی جداشده اند، حکمت نوعی علم به همراه برهان و دلیل است که به تمامی پرسش های نخستین و کلی پاسخ می دهد.

 


در این نشست مدیرکل دفتر الگوسازی و تکریم بنیاد ملی نخبگان در این آیین گفت : به منظور الگوسازی برای جوانان ، نخبگان کشور مورد تکریم قرار می گیرند.
محسن شاه رضایی افزود : بنیاد ملی نخبگان با هدف الگوسازی ، عزم جدی برای تکریم چهره های برتر کشور دارد.
وی اظهار داشت: در کشور تاکنون چهره های ماندگار و نخبه در زمینه های علمی، معنوی و فرهنگی از جمله دکتر شکوهی در بیرجند، آذر یزدی در یزد، و امشب پروفسور غلامرضا اعوانی در سمنان تکریم شده اند.
وی اضافه کرد : تکریم چهره های نخبه از اتفاقات بسیار خوبی است که در کشور انجام می گیرد و برنامه دفترالگوسازی و تکریم بنیاد ملی نخبگان ادامه این اتفاق در آینده است.
شاه رضایی تصریح کرد: دانشمندان متعلق به یک منطقه نیستند بلکه حکما به کل بشریت مرتبط هستند.
وی خاطرنشان کرد : جوانان باید بدانند نخبگان چه کسانی هستند و اگر این اتفاق بی افتد مسیر زندگی جوان تغییر خواهد کرد.
رئیس بنیاد نخبگان استان سمنان گفت: استان سمنان، استانی نخبه پرور است و مراسم تجلیل از چهره های نخبه در سراسر استان انجام می شود.
داود فیض اظهار داشت: نخبه به کسی گفته می شود که تأثیرگذاری وی در جامعه مشهود باشد.
وی افزود: پروفسور اعوانی در دنیای علمتأثیرگذار هستند که جوامع غربی کتب وی را به چاپ می رسانند.
فیض ادامه داد: پروفسور اعوانی به هفت زبان زنده دنیا مسلط هستند و چهار سال کرسی استادی را در بهترین دانشگاه آسیا در پکن را بر عهده دارند.
رئیس بنیاد نخبگان استان سمنان خاطرنشان کرد : امشب اولین آیین تکریم از نخبگان این استان انجام شد و در سال آینده این آیین در همه شهرستان های استان برگزار می شود.
قدرت الله خیاطیان عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان و رئیس دانشگاه پیام نور استان سمنان نیز افزود: پروفسور اعوانی شخصیت علمی، فرهنگی و فلسفی در دوران معاصر است.
وی اضافه کرد: وی دارای تخصص بسیار بالایی در فلسفه و عرفان، شخصیتی تأثیرگذار در جهان و استاد ممتاز دانشگاه شهید بهشتی و اولین چهره ماندگار کشور است.
وی اظهار داشت : پروفسور اعوانی تخصص خاصی در حکمت و فلسفه اسلامی دارند و مقالات بسیار زیادی به زبان فارسی و انگلیسی دارند.
وی ادامه داد: این فیلسوف برتر جهانی حکمت نظری و حکمت عملی و عرفان نظری و عرفان عملی را ترکیب کرد و مدافع سرسخت فرهنگ ایرانی و اسلامی است.
خیاطیان تصریح کرد: وی همچنین نقاط مثبت و منفی فلسفه غرب را موردنقد قرارداد و در گفتمان های علمی در جوامع جهانی، از تفکر اسلامی دفاع و آن را توسعه داده است.
در این آیین از مجسمه صورت پروفسور غلامرضا اعوانی چهره برتر جهانی در فلسفه و حکمت پرده برداری شد که مقرر شد این مجسمه بر سر در دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان نصب می شود.
در پایتن نیز هدایایی به رسم یادبود به استاد اعوانی تقدیم شد و عکسی به یادگار گرفته شد

 

کد خبر 508791

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار