به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مجید قاسمی، معاون پژوهشهای اقتصادی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در اجلاس ملی اقتصاد زیستی و زیست بازار اظهار داشت: «اقتصاد مقاومتی، سیاست مظلومی است. امروز 27 بهمن 1394 است و دو سال پیش، یعنی 29 بهمنماه 1394 سیاستهای 24 بندی اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد.
وی با اشاره به بند اول سیاستهای اقتصاد مقاومتی،افزود:بند اول اقتصاد مقاومتی درباره نقش آحاد جامعه در حداکثر رساندن مشارکت در فعالیتهای اقتصادی است؛ چراکه هر جا مردم مشارکت داشته باشند، آثار مطلوب آن را دیدهایم.
معاون پژوهشهای اقتصادی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: «بند دوم سیاستهای اقتصاد مقاومتی، به پیشتازی اقتصاد دانشبنیان اشاره دارد؛ به طوری که به خلاقیت و فناوری محصول اهمیت قایل شویم.»
قاسمی متذکر شد: «اقتصاد زیستی، نتیجه دو سال و دو ماه شور ملی است و اقتصاد مقاومتی یک ثروت و دارایی ملی است . بند بند آن، اقتصاد را از حالت خمودگی رها میکند.»
توسعه اقتصاد زیستی
شاپور محمدی، معاون وزیر اقتصاد نیز در اجلاس ملی اقتصاد زیستی و زیست بازار اظهار داشت: اقتصاد زیستی به رشد اقتصادی کمک میکند و حالت چند بعدی دارد. علاوه بر آن، به اجتماع و امنیت نیز کمک میکند.
وی افزود: اقتصاد زیستی در ایران و کشورهای دیگر، اقتصاد جدیدی است و به اقتصادهای جدید باید توجه ویژه شود.
معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه در حال حاضر جمعیت جهان در حال افزایش است و تقاضا تغییر میکند، عنوان کرد: تغییر تقاضا در اقتصاد تاثیر میگذارد.
محمدی با بیان اینکه 80 درصد انرژی از سوختهای فسیلی است، خاطرنشان کرد: اقتصاد زیستی تنها راهحل برای محیطزیست و محدودیت منابع طبیعی نیست، ولی یکی از راهحلهاست، پس باید آن را توسعه دهیم.
راه از بین بردن تلاطمهای مالی
در همین حال، محمدرضا زمانی، رییس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیستفناوری نیز در این اجلاس عنوان کرد:«نفت نماد اقتصاد کشور بوده و باعث تضعیف اقتصاد شده است.»
وی افزود:«اقتصاد زیستی مولفه کل اقتصاد مقاومتی است که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده است و جایگاه مطمئنتری از اقتصاد نفتی و تکمحصولی دارد.»
رییس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیستفناوری تصریح کرد:«اقتصاد زیستی تلاطم و بحرانهای مالی را از بین برده و تولید ارزش افزوده و ایجاد فرصتهای اشتغال میشود.»
زمانی با بیان اینکه این اقتصاد علاوه بر امنیت غذایی و حفظ محیطزیست، در کل توسعه پایداری را ایجاد میکند، عنوان کرد:«امیدوارم نتایج این اجلاس راهگشای ورود کشور به فعالیتهای اقتصادی دانشبنیان شود.»
تبدیل علم به فناوری و تجاریسازی
محمد فرهادی، وزیر علوم نیز در اجلاس ملی اقتصاد زیستی و زیست بازار گفت: مسیر آینده اقتصاد ایران را باید از مسیر اقتصاد دانشبنیان دنبال کنیم.
وی افزود: اقتصاد زیستی، پایداری اقتصادی و ارتقای شغل و امنیت و ایمنی غذایی نوظهوری است که منجر به بالا بردن اقتدار علمی ایران شده و جایگاه اقتصادی کشور را بالا میبرد.
وزیر علوم تصریح کرد: اقتصاد نوظهور زیستی با توجه به نیروی انسانی و شرکتهای دانشبنیان و زیرساختهای کشور فراهم شده و توان و ظرفیت اقتصاد مقاومتی است.
فرهادی با بیان اینکه تبدیل علم به فناوری و تجاریسازی و اشتغالزایی، کار اقتصاد زیستی است، خاطرنشان کرد: تامین ایده، مهمترین اقدامی است که به خلق ثروت منجر میشود و ما باید به تولید علم و فناوری در فضای پساتحریم بپردازیم.
22535
نظر شما