وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرد که کشورش به استقرار این سامانه در خاک همسایگان خود تن نخواهد داد

روسیه و ایالات متحده همچنان روزهای پستی و بلندی در روابط را تجربه می‌کنند. در شرایطی که بیست و چهار ساعت پیش رسانه‌های بین‌المللی از امضا توافقنامه‌ای برای جایگزینی پیمان استارت توسط مسکو - واشنگتن خبر دادند، سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه این کشور باز هم بر طبل مخالفت با استقرار سامانه دفاع موشکی آمریکا در اروپا شرقی کوبید . لاوروف با رد این ادعا که روسیه با استقرار این سامانه دفاعی در خاک همسایگان خود موافقت کرده است گفت: در قرارداد جدید کاهش تسلیحاتی میان روسیه و آمریکا،بندی که به واشنگتن اجازه استقرار سامانه موشکی در اروپا را دهد که برای روسیه تهدید آمیز باشد،وجود ندارد. ارتباط یافتن مساله امنیت موشکی و کاهش تسلیحات تهاجمی راهبردی در قرارداد جدید که به اصرار روسیه قید شده است، از اهمیت فراوانی برخوردار می باشد.

به گزارش آسوشییتدپرس، لاوروف که این بار لحن ملایم‌تری را در برابر این استراتژی واشنگتن اتخاذ کرده بود ،افزود: ما نمی توانیم آمریکا را از استقرار سامانه موشکی خود در اروپای شرقی منع کنیم اما ارتباط این تسلیحات با تعداد و نوع تسلیحات تهاجمی راهبردی در قرارداد جدید ثبت خواهد شد.

لاوروف گفت: نقض این بند از سوی یکی از طرفین قرارداد، به طرف دیگر اجازه خواهد داد تا تصمیم لازم را درباره تعداد تسلیحات تهاجمی راهبردی اتخاذ کند. واشنگتن به بهانه واهی تهدید موشکی برخی کشورها، تصمیم به استقرار موشک های رهگیر خود در کشورهای لهستان، بلغارستان و رومانی گرفته و در حال حاضر مذاکرات مربوطه جریان دارد.

سران آمریکا و روسیه قرار است روز هشتم ماه آوریل در پراگ، قرارداد جدید کاهش تسلیحات تهاجمی راهبردی را برای جایگزینی پیمان "استارت-یک" که اعتبار آن ماه دسامبر سال گذشته به پایان رسیده، امضا کنند. طبق مفاد این قرارداد که جایگزین پیمان "استارت-یک" میان روسیه و آمریکا می شود، دو طرف متعهد می شوند تا تعداد کلاهک های هسته ای خود را به 1550کلاهک کاهش دهند که کمتر از 700 عدد از کلاهک ها در حالت آماده برای استفاده قرار خواهد داشت.


همزمان آندره نستیرینکو سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه به تازگی تحرکات نظامی آمریکا برای استقرار سامانه موشکی در اروپای شرقی ازجمله در رومانی را نگران کننده خواند. وی افزود: روسیه، نگران حضور آمریکا در اروپای شرقی (رومانی، لهستان و بلغارستان) است و این امر باعث شده است تا ساختار امنیتی اروپا گروگان نیات آمریکا شود. کارشناسان سیاسی بر این عقیده اند که حتی اگر قرارداد جدید تسلیحاتی میان روسیه و آمریکا به امضا برسد، اختلاف دو کشور در باره تحرکات تسلیحاتی آمریکا در اروپای شرقی، مانع ایجاد فضای اعتماد انگیز میان دو کشور خواهد بود که لازمه اصلی برای اجرای قرارداد جدید کاهش تسلیحات تهاجمی راهبردی می باشد.

 

کد خبر 51187

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین