به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه رای الیوم امروز در گزارش خود به قلم "زهیر اندراوس" نوشت: اسرائیل به نفوذ اقتصادی خود در تعدادی از کشورهای عربی و اسلامی که با آنها رابطه دارد و نیز کشورهایی که با آنها رابطه ندارد، ادامه می دهند.
درهمین راستا، روزنامه هاآرتص به یکی دیگر از جنبه های نزدیک شدن روابط کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و اسرائیل پرداخت و نوشت جاده ابریشم جدید از اروپا به سمت کشورهای عرب حوزه خلیج فارس به یکی از پایه های اصلی روابط بین تل آویو و این کشورها تبدیل شده است زیرا بنادر اسرائیل، گذرگاه ترانزیت کالاهای اروپایی برای بازارهای این کشورها شده است. این یکی از مهمترین فواید اسرائیل از تداوم جنگ در سوریه است که تل آویو را قادر ساخته است تا نقش اساسی را به عنوان گذرگاهی برای اروپا به سمت کشورهای عرب حوزه خلیج فارس بازی کند.
روزنامه هاآرتص به نقل از "ایوب قرا" معاون وزیر همکاری منطقه ای کابینه اسرائیل نوشت: اسرائیل به وضعیت موجود اکتفا نکرده است بلکه در تلاش برای توسعه بخشیدن به پایانه های بارگیری کالاهای اسرائیلی به سمت کشورهای عرب خلیج فارس است. علت این امر نیز افزایش درخواست ارسال محموله ها از اسرائیل به سمت این کشورها می باشد.
ایوب قرا افزود: به علت جنگ در سوریه، اسرائیل در سالهای اخیر به پل زمینی اصلی بین برخی کشورهای اروپایی و اعراب تبدیل شده است.
روزنامه هاآرتص نوشت: سال گذشته شاهد افزایش محموله های کالاهای اروپایی بود که وارد بندر حیفا می شد و از آنجا از طریق اردن به کشورهای عرب حوزه خلیج فارس می رسید. این میزان در سال 2015 نسبت به سال 2014 میلادی 25 درصد افزایش نشان می دهد.
وی گفت: باید برای توسعه گذرگاه کالاها در اسرائیل تلاش شود زیرا این امر روابط بین تل آویو و همسایگانش از جمله ترکیه و کشورهای عربی را تقویت خواهد کرد.
روزنامه هاآرتص تصریح کرد: پیش از جنگ در سوریه، این کشور گذرگاه طبیعی کالاهای اروپایی برای کشورهای عربی بود و کالاها به سوریه و از آنجا به کشورهای عربی می رفت. تبدیل اسرائیل به گذرگاه کالاها به سمت کشورهای عرب حوزه خلیج فارس در کنار تقویت روابط، فواید اقتصادی برای اسرائیل دارد زیرا هزینه ترانزیت می گیرد.
از سوی دیگر، "رافی شامیر" سخنگوی وزارت همکاری منطقه ای اسیرائیل گفت: این داده ها نشان می دهد که کشورها اروپایی و عربی به اسرائیل به عنوان بهترین و امن ترین گذرگاه ترانزیت کالا نگاه میکنند و این بدان معنا است که در صورت پایان جنگ سوریه، بنادر اسرائیل در این راستا فعال باقی خواهند ماند.
در همین راستا، "یوسی میلمان" تحلیلگر اسرائیلی امور امنیتی روزنامه معاریو فاش کرد: شرکت سوئیسی " AGT" که ماتی کوفاخی بازرگان اسرائیلی - آمریکایی آن را تاسیس کرده و مدیرکل آن است، در قراردادی میلیون ها دلاری برای پروژه های حفاظت از امنیت داخلی در امارات برنده شده است.
وی فاش کرد: ژنرال ذخیره ایتان بن الیاهو فرمانده اسبق نیروی هوایی اسرائیل در این شرکت کار می کرده است و این شرکت فرماندهان بلندپایه سابق سازمان اطلاعات و امنیت داخلی اسرائیل "شاباک و واحد اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل "امان" برای کار جذب می کند و این شرکت همچنین شرکت دیگری به نام "لوجیک" در شهر هرتزلیا در شمال تل آویو تاسیس کرده است.
یوسی میلمان افزود: بیش از 10 شرکت امنیتی خصوصی اسرائیلی و شرکت های دیگر وابسته به وزارت امنیت اسرائیل فعالیت خود در برهه اخیر در برخی کشورهای عربی و اسلامی را که اسرائیل روابط دیپلماتیک با آنها ندارد، افزایش داده اند.
همچنین اطلاعات خطرناکی درباره یک شرکت امنیتی اسرائیلی فاش شده است که از بسیاری از نهادها عربی محافظت و محافظان شخصی را برای بسیاری از مسئولان عربی در سراسر جهان عرب از مراکش گرفته تا بحرین تامین می کند. شرکت امنیتی (G4S)که در جهان عرب فعالیت دارد، به اشغالگران اسرائیلی کمک می کند.
به نوشته روزنامه اقتصادی "گلوبس" اسرائیل، جدیدترین گزارش شرکت (G4S) حاکی است: این شرکت رشد بالای 10 درصدی در خاورمیانه به استثنای عراق داشته است زیرا میزان رشد ارگانیک در این کشور بیشتر بوده است. این عملکردی بسیار خوب در منطقه است.
این گزارش افزود: این شرکت با چالش هایی در زمینه کمبود وارد کردن کارگر و محیط کار به طور کلی در دبی مواجه است که بر فعالیت های تجاری اش در زمینه سیستم و سامانه های امنیتی تاثیر گذاشته است اما موفق شده است تا در قراردادهایی (نظیر فرودگاه دبی) و تقدم خدمات امنیتی در جریان حوادث مهم برنده شده است.
اطلاعات حاکی است: این شرکت در مصر و اردن و مغرب خدمات امنیتی می دهد. این شرکت همچنین خدمات خاصی برای فرودگاهها در عراق و کردستان و امارات ارایه می کند. شواهد و دلایل قاطعی از نقش این شرکت در کمک به اشغالگری نامشروع اسرائیل در کرانه باختری نمایان شده است. این امر را سایت رسمی شرکت (G4S إسرائیل) در اینترنت تایید می کند. این سایت تاکید می کند که این شرکت در زندانهایی که زندانیان امنیتی دارند، کار می کند. روشن شده است که این زندانیان همان زندانیان فلسطینی هستند. این شرکت سامانه های امنیتی و اتاق های نظارت مرکزی زندان (کتسعیوت) با 2200 زندانی فلسطینی، زندان (مجیدو) با بیش از 1200 زندانی، زندان (الدامون) با بیش از 500 زندانی و بازداشت شده فلسطینی در کرانه باختری را در دست دارد.
نصب سامانه های حفاظتی دیوارهای اطراف زندان (عوفر) در نزیک شهرک صهیونیست نشین (غیفعات نیف) در کرانه باختری نیز که 1500 زندانی فلسطینی در آن نگهداری می شود، با این شرکت بوده است.
4949
نظر شما