به گزارش خبرآنلاین از جمله این واکنشها مقاله «صالح القاب» بود که پنجشنبه در وبسایت روزنامه «الشرق الاوسط» منتشر شد.
صالح القاب در مقاله خود با عنوان «دلایل اعراب برای رد رابطه دوستانه با ایران!»، سعی کرد تا با بیان پارهای مسائل تاریخی با نگاهی غیرمنصفانه و طرح ادعاهای بی اساس، پیشنهاد خردمندانه دبیرکل اتحادیه عرب درباره ایران را به چالش بکشد.
او مدعی شد هر سه دولت ایران، ترکیه و اتیوپی در گذشته با دولتهای عرب نوپایی که پس از انقراض امپراطوری عثمانی اعلام موجودیت کردند، دشمنی ورزیدهاند.
القاب اظهار داشت این دولتها به نفع غربِ استعمارگر و به نفع اسرائیل، به تضعیف نهضتهای عربی و تلاشهای آنان برای تحقق وحدت عربی همت گماردهاند.
تحلیلگر الشرق الاوسط تحویل جزایر سه گانه به ایران و نیز کودتای حزب بعث در عراق را نمونههایی از دخالت ایران در دوران سلطنت پهلوی دانسته و اضافه کرد که شاه ایران در اقدامی غافلگیر کننده برای جهان عرب، درهای ایران را بروی دولت اسرائیل گشود و به آنها اجازه داده تا با تاسیس پایگاه جاسوسی در ایران به فعالیت اطلاعاتی بر ضد همسایگان ایران از جمله کشورهای حوزه خلیج بپردازد.
بنابر ادعای نویسنده، ترکیه نیز مانند ایران تا پیش از روی کار آمدن عبداله گل و رجب طیب اردوغان با اسرائیل بر ضد جهان عرب همکاری میکرد، اما پس از به قدرت رسیدن این دو، ترکیه مسیر خود را اصلاح کرد؛ ترکیه با حل مسائل خود با سوریه به نوعی از جهان عرب دلجویی کرد.
صالح القاب در ادامه آورده است با پیروزی انقلاب ایران ملتهای عرب شادمان شدند چون تصور میکردند سیاستهای شاه مخلوع ایران دیگر تداوم نخواهد یافت؛ اما وقتی اعراب دیدند ایران به زور سلاح به دنبال صدور انقلاب خود است و دائم بر ضد بزرگترین دولتهای عربی دسیسهچینی میکند، این گمان بزودی رنگ باخت.
از نظر القاب«این همان مسئلهای است که سبب میشود دولتهای بزرگ عربی پیشنهاد عمروموسی را برای نزدیکی با ایران نپذیرند؛ زیرا تهران برای دخالت در امور داخلی کشورهای عربی حد و مرزی نمیشناسد و دکانهای خود را در لبنان و فلسطین و یمن تعطیل نمیکند».
او در این مطلب ادعای حضور اطلاعاتی ایران در عراق را نیز مطرح کرده است.
پیشنهاد «عمروموسی» در اجلاس هفته گذشته «اتحادیه عرب» مبنی بر ایجاد رابطه دوستانه جهان عرب با ایران و ترکیه، واکنش برخی رسانههای جهان عرب را د رپی داشت.
کد خبر 51906
نظر شما