به گزارش خبرآنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجتالاسلام حسن روحانی در نشست مشترک هیأتهای عالیرتبه ایران و ویتنام با بیان این که دو کشور در بسیاری از زمینهها و مسایل سیاسی، منطقهای و بینالمللی، منافع مشترک و نقطه نظرات نزدیکی دارند، گفت: ظرفیتهای بسیار خوبی برای توسعه همکاریها و روابط میان تهران و هانوی وجود دارد که باید از آنها در راستای توسعه مناسبات همهجانبه و منافع دو ملت استفاده کنیم.
رییس جمهور با اشاره به این که باید کمیسیون مشترک همکاریهای دو کشور فعالتر شده، زمینههای گسترش روابط را بررسی و آنها را به اسناد همکاری تبدیل کند، اظهار امیدواری کرد: ایران و ویتنام می توانند در یک برنامه ۵ ساله رقم مبادلات تجاری خود را به سقف دو میلیارد دلار برسانند.
روحانی با بیان این که سیاست دولت جمهوری اسلامی ایران، توجه ویژه به گسترش روابط با کشورهای آسیایی و عضو آ.س.آن در کنار بهبود روابط بین المللی است، خاطر نشان کرد: توسعه مناسبات با ویتنام با توجه به جایگاه این کشور در آ.س.آن و منطقه شرق آسیا از اهمیت ویژهای در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران برخوردار است.
رییس جمهور با اشاره به این که در دهه پنجم روابط ایران و ویتنام، این سفر میتواند تحرکی برای گسترش همکاریها میان دو کشور باشد، گفت: ایران و ویتنام میتوانند در تمامی زمینههای تجاری و اقتصادی از جمله انرژی، نفت و گاز، کشاورزی، صدور خدمات فنی - مهندسی، صنعت خودرو، شیلات و احداث نیروگاه همکاریهای خود را ارتقا دهند.
روحانی رفع موانع مالی و بانکی را اولین گام در راستای توسعه روابط تجاری و اقتصادی میان دو کشور برشمرد و با اشاره به ضرورت همکاری بیشتر میان سرمایهگذاران و بخشهای خصوصی دو کشور اظهار امیدواری کرد تا در آینده شاهد گسترش روابط میان بخش خصوصی و سرمایهگذاران دو کشور باشیم.
رییس جمهور همچنین بر ضرورت ارتقاء روابط علمی و فرهنگی ایران و ویتنام اشاره کرد و گفت: انتقال تجربیات، همکاری میان دانشگاههای ایران و ویتنام، تبادل استاد و دانشجو و برگزاری جشنوارههای علمی و فرهنگی مشترک میتواند در تقویت روابط مراکز علمی و فرهنگی دو کشور تأثیرگذار باشد.
روحانی با اشاره به ضرورت توسعه همکاریهای امنیتی و تبادل تجربیات در این زمینه میان دو کشور و از جمله رایزنی، همفکری و همکاری در زمینه مبارزه با تروریسم، افزود: امروز تروریسم خطری بزرگ برای صلح، امنیت و آرامش در سراسر جهان است و تعدادی از همسایگان و کشورهای منطقه نیز با این معضل درگیر هستند، عده زیادی از مردم این کشورها آواره شده و خسارات فراوانی را متحمل شدهاند که در این راستا همه باید برای کمک به آوارگان و مبارزه با تروریسم در این کشورها تلاش کند.
رییس جمهور با بیان این که ایران و ویتنام همکاری مشترک خوبی در سازمانهای بینالمللی به ویژه جنبش عدم تعهد دارند که باید آن را گسترش دهند، اظهارداشت: وزرای خارجه دو کشور باید در زمینه اهداف مشترک از جمله مبارزه با تروریسم رایزنیهای بیشتری با هم داشته باشند.
روحانی همچنین بر ضرورت حمایتهای متقابل ایران و ویتنام در مجامع بینالمللی از یکدیگر تأکید کرد.
"ترانگ تان سانگ" رییس جمهوری ویتنام نیز در این نشست ضمن ابراز خرسندی از سفر به جمهوری اسلامی ایران و تقدیر از میهمان نوازی مسئولان کشورمان گفت: موفقیت ایران در مذاکرات هستهای و تعامل سازنده با جهان موجب خوشحالی ملت ویتنام شده است و ما انعطاف و مقاومت مردم ایران را به خاطر مجاهدت در دوران تحریم و نیز موفقیتهایی که در سالهای اخیر بدست آوردهاند، تحسین میکنیم.
رییس جمهوری ویتنام تشکیل کمیسیون مشترک همکاریهای دو کشور را موجب تحرک در مسیر گسترش مناسبات فیمابین برشمرد و با تأکید بر ضرورت شناسایی زمینههای توسعه همکاریها و تقویت مناسبات خاطرنشان کرد: ویتنام آمادگی دارد تا در زمینه گسترش همهجانبه مناسبات و تبادل تجربیات با ایران فعالتر از پیش گام بردارد.
رییس جمهوری ویتنام افزود: هانوی از ابتکار جمهوری اسلامی ایران که تحت عنوان قطعنامه مبارزه با افراطی گری و خشونت در سازمان ملل متحد تصویب شد و همچنین سیاست های تهران در زمینه مبارزه با تروریسم، خشونت و افراطی گری حمایت می کند و معتقد است ایران و ویتنام نیازمند همکاری بیشتر برای مبارزه با خشونت و افراطیگری در جهان هستند.
رییس جمهوری ویتنام با اشاره به اینکه هانوی به دنبال گسترش همکاریهای اقتصادی و تجاری با تهران است، افزود: ما باید از ظرفیتهای تجاری و سرمایهگذاری دو کشور استفاده کرده و بتوانیم در آینده نزدیک حجم مبادلات تجاری خود را بیش از پیش افزایش دهیم.
رئیس جمهور ویتنام خاطرنشان کرد: تفاهمنامه مشترکی که بین دو بانک مرکزی ایران و ویتنام در جریان این سفر به امضا خواهد رسید شرایط مساعدی را برای بنگاههای اقتصادی دو طرف جهت افزایش همکاریهای تجاری فراهم خواهد کرد.
ترانگ تان سانگ، با بیان اینکه به همراه من 30 نفر از نمایندگان جامعه تجار ویتنام هستند که فردا در نشست اقتصادی دو کشور شرکت خواهند کرد، افزود: امیدواریم در جلسه فردا مباحث خوب و محتوایی انجام شود و نتایج خوبی حاصل شود که زمینهساز فعالیت اقتصادی و سرمایهگذاری در آینده باشد. در گفتوگوهایمان توافق کردیم که اولویت اصلی ما همکاریهای اقتصادی و افزایش همکاریهای تجاری باشد و ظرف مدت پنج سال حجم مبادلات تجاری به دو میلیارد دلار برسد.
27219
نظر شما