بیماری انسداد مزمن ریوی شامل تورم ریه ها، برونشیت مزمن یا تلفیق هر دو است و غالبا با سیگار کشیدن ارتباط دارد. علائم متداول این بیماری شامل سخت نفس کشیدن، سرفه های مزمن، خس خس کردن و ایجاد خلط است. به مرور زمان این علائم می توانند کشنده باشند.
دکتر ماریلین موی، سرپرست تیم تحقیق از دانشکده پزشکی هاروارد، در این باره می گوید: «ما می دانیم که فعالیت فیزیکی می تواند فواید مثبتی برای افراد مبتلا به بیماری ریوی داشته باشد و این یافته ها تایید می کند که ورزش کردن موجب کاهش ریسک مرگ بعد از بستری شدن در بیمارستان می شود.»
به گفته کارشناسان این تحقیق، بیماری انسداد مزمن ریوی بر حدود ۷ درصد از افراد بزرگسال تاثیر دارد و علت اصلی مرگ در سطح جهان است.
به گفته محققان، مشکلات تنفسی این افراد غالباً منجر به سبک زندگی فاقد تحرک در این بیماران می شود و در نتیجه عملکرد برخی ارگان های آنها نظیر قلب و ماهیچه ها دچار مشکلات می شوند.
دکتر موی در ادامه می افزاید: «بهبود عملکرد ماهیچه ها از طریق ورزش کردن موجب کاهش مشکلات این دسته از بیماران و مراجعه آنها به مراکز سلامت می شود.»
به گفته محققان این مطالعه جدید، ریسک بستری شدن مجدد و مرگ این گروه از بیماران بعد از یکبار بستری شدن در بیمارستان بسیار بالاست.
این تیم تحقیق با بررسی گزارشات پزشکی حدود ۲۴۰۰ فرد در کالیفرنیا که به خاطر این بیماری بستری شده بودند دریافتند آمار فوتی افرادی که فعالیت فیزیکی متعادل تا شدید انجام می دادند در مقایسه با افراد بدون تحرک، ۴۷ درصد در طول مدت ۱۲ ماه بعد از مرخص شدن از بیمارستان کمتر بودند.
به گفته این محققان، سطح ضعیف فعالیت فیزیکی موجب کاهش ریسک مرگ تا ۲۸ درصد می شود.
۵۴۵۴
نظر شما