شرق نوشت: آیت‌الله جنتی آخرین‌بار چهارم دی ماه ٩٤ به نماز‌جمعه آمد. بار قبل مهرماه همان سال. این طولانی‌ترین فاصله حضور در نماز‌جمعه از زمانی است که او، به عنوان یکی از خطبای این تریبون ایفای نقش می‌کند.

حجت‌الاسلام سیدیدالله شیرمردی، رئیس ستاد نماز‌جمعه تهران پیش‌تر گفته بود: با توجه به کهولت سن آیت‌الله جنتی حضور ایشان را طوری برنامه‌ریزی کرده‌ایم که کمتر به نمازجمعه بیایند.

حالا یک ماه بعد از دو انتخابات مهم که در یکی ناظر و دیگری نامزد و ناظر توأمان بود باز او خطیب نماز‌جمعه می‌شود. آن‌طورکه خبرگزاری ایسنا گزارش داده است نماز‌جمعه این هفته تهران با امامت آیت‌الله جنتی و سخنرانی امیر سرتیپ پوردستان و حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین اختری در دانشگاه تهران برگزار می‌شود.

آیت‌الله جنتی در انتخابات خبرگان تهران نفر شانزدهم شد. پیش‌بینی می‌شود در نبود آیت‌الله مهدوی‌کنی و راه‌نیافتن آیت‌الله محمد یزدی به خبرگان، یکی از گزینه‌های احتمالی برای ریاست خبرگان هم هست. پیش‌بینی می‌شود آیت‌الله اکبر هاشمی‌رفسنجانی نفر اول انتخابات خبرگان تهران که نزدیک به هفت سال است دیگر به عنوان خطیب در نماز‌جمعه تهران حاضر نشده است، در کنار آیت‌الله محمود هاشمی‌شاهرودی گزینه‌های احتمالی دیگر برای ریاست این مجلس باشند.

پیش‌ازاین هم یک ‌بار آیت‌الله هاشمی و آیت‌الله جنتی با هم رقابت کرده بودند. پس از درگذشت آیت‌الله علی مشکینی در سال ٨٦، محمد یزدی و احمد جنتی و اکبر هاشمی‌رفسنجانی گزینه‌های مطرح بودند که یزدی به‌ نفع جنتی نامزد نشد. به‌این‌ترتیب انتخابات میان جنتی و هاشمی برگزار شد که پس از شمارش رأی‌ها، هاشمی‌رفسنجانی ۴۱ رأی و جنتی ۳۴ رأی به دست آورد.


گزینه ریاست خبرگان

اما آیت‌الله محسن حیدری٬ امام‌جمعه اهواز دو روز قبل به استقبال از ریاست آیت‌الله جنتی در برابر هاشمی رفت و گفت که مجلس خبرگان وقتی می‌تواند انقلابی باشد که رئیس آن هم انقلابی باشد و باید منتظر بود تا در چهارم خرداد چه اتفاقی خواهد افتاد. او گفته که در بین افرادی که مطرح هستند، آیت‌الله جنتی اولویت بیشتری برای ریاست مجلس خبرگان دارد. او با اشاره به اینکه تهران برای کل کشور تعیین تکلیف نمی‌کند، گفته بود که «آیت‌الله جنتی اگر در اصفهان یا خوزستان کاندیدا می‌شد، حتما نفر اول می‌شد؛ چراکه فتنه سال ٨٨ در خوزستان اتفاق نیفتاد؛ بلکه در تهران بود. همان کسانی که فتنه را به پا کردند، در مقابل آیت‌الله جنتی قرار گرفتند».

امام‌جمعه موقت اهواز گفته بود که ما نمی‌توانیم طرفداران فتنه را ملاک کار خودمان قرار دهیم. باید افرادی که شخصیت و لیاقت دارند و سوابق خوبی هم دارند، برای ما ملاک باشند؛ پس قطعا رأی مردم تهران برای ریاست مجلس خبرگان ملاک نخواهد بود. اگرچه او گفته است که از رفتار آیت‌الله نشانه‌ای مبنی‌بر تمایل به ریاست دیده نمی‌شود؛ اما ابراز امیدواری کرده که با اصرار آقایان خواهند پذیرفت. امام‌جمعه اهواز گفته است که «مایل نیستم با وجود ایشان، از کس دیگری اسم ببرم!»

نامزدهای انتخابات خبرگان هرکدام سهمی برای تبلیغات تلویزیونی داشتند. آیت‌الله احمد جنتی در نطق انتخاباتی خود درباره برخی اموالش، ازجمله خانه و خودروی خود توضیح داده بود. ماجرای خودروی او و خودروی آیت‌الله هاشمی زمانی به سوژه رسانه‌ای بدل شد.

27216

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 526985

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 11
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۴:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۶
    87 3
    یعنی پایتخت جمهوری اسلامی در دست فتنه گران است خوب پایتخت را به خوزستان منتقل کنید ببینید یکی از این آقایان حاضرند دو ماه آنجا دوام بیاورند نه جنتی نه احمد خاتمی نه حسین شریعتمداری
  • بی نام A1 ۰۴:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۶
    83 6
    اقاي جنتي كجا و اقاي هاشمي كجا ؟ هاشمي سياستمدار كهنه كار و مورد قبول ملت و دنياست و بيشتر از احساس از روي تعقل صحبت ميكند
    • بی نام A1 ۰۴:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۶
      3 21
      پس چگونه بود که دو سه دهه قبل آقای هاشمی مورد بدگوئی بسیاری قرار میگرفت و نسبتهای ناروا به ایشان و خانواده اش می دادند ؟ ولی حالا مورد وثوق ملت و دنیا خطاب میگردند ؟؟؟؟؟ در تبهر و صبر و سیاست ایشان در شگفتم که چگونه در جامعه ای اینچنینی با هزاران رویکرد و سلیقه و دیدگاههای رنگارنگ و متغیر توانسته هنوز خود را حفظ نماید .
    • بی نام A1 ۱۷:۱۲ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۶
      0 0
      به قول خودتون معیار حال افراده جناب بی نام. هاشمی امروز با هاشمی دیروز فرق داره و به میان مردم برگشته و مورد قبول ملت است.
  • بی نام A1 ۰۴:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۶
    2 20
    احتمال دارد مثل دوره ریاست مهدوی کنی آقای رفسنجانی کاندید ریاست نشود و فرد میانه روی رییس شود.ان شا الله
  • علی A1 ۰۵:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۶
    35 0
    همین مردم تهران که یک روزانقلاب کردندالآن توسط عده ای بی بصیرت به فتنه گربودن متهم می شوندوآراء میلیونی آنها را انگلیسی می خوانندوآنهارا اهل کوفه می دانند...چرابه رای اکثریت مردم احترام نمی گذارید؟هروقت اوضاع به نفعتان هست مردم رابابصیرت خطاب می کنیدوهروقت به ضررتان است آنهاراضدنظام وضدولایت وفتنه گرمی خوانید؟ وای برشما
  • بی نام RO ۰۵:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۶
    23 0
    یادتان باشد حکومت برای مردم است، نه مردم برای حکومت. اگر اکثریت مردم فکر و عقیده ای را نخواستند باید آن را کنار گذاشت. معنی حرف ایشان این است که اولاً نظرشان حق مطلق است و ثانیاً مردم در اینجا مردم تهران وظیفه دارند از نظر ایشان تبعیت کنند که هر دو این مفروضات باطل است. مگر این که اسم حکومت را دیگر مردمسالاری دینی نگذارید. زمانی که مردم تهران فهمیدند با احمدی نژاد چه بلایی سر کشور می آید همین آقایان با شور و شوق و تمام قد از او حمایت می کردند و نتیجه آن را هم چند سال بعد دیدیم که همه شان به او پشت کردند. پس می توان نتیجه گرفت در مسائل سیاسی مردم تهران چند سال از آقای حیدری جلوترند و این صلاحیت ایشان را برای اظهار نظر درباره رای مردم تهران زیر سوال می برد.
  • اهوازی RO ۰۵:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۶
    25 0
    واقعا جای تاسف داره واسه ما اهوازی ها ما فقط 7 نماینده داشتیم و باید 6 نفر انتخاب میشدند خداییش من به یک نفر جزو لیست اصلاح طلب ها بود رای دادم
  • ناشناس A1 ۰۵:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۶
    33 0
    مقایسه نفر اول با نفر شانزدهم؟
  • اهل منطق US ۱۰:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۶
    5 0
    شما هرچه دلتان خواست بگویید ملت گوششان به این حرفها بدهکار نیست ما کار خودمان را میکنیم دلیل ان هم اینه که تمام تریبونها دستتان بود ملت عمل را می بینند نه حرفها را
  • نیما قجری A1 ۱۰:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۷
    1 0
    مردم تهران فقط زمانی که انقلاب کردن که شماها به راس کار وارد شوید خوب بودن حالا شدن منافق؟؟