همشهری زنجان نوشت: مدیران برخی از مناطق ابراز میکنند که تاکنون سهمیه کاملی از توزیع شیر را دریافت نکردهاند. برخی از این مدیران که از گفتن نام و مدرسه تحت مدیریت خود امتناع میکنند، میگویند: برخی از مدارس تا 52 نوبت شیر تحویل گرفتهاند و برخی دیگر نیز 54 نوبت.
یکی از این مدیران با اشاره به اینکه پس از فروردین هیچ شیری بین دانشآموزان مدرسه توزیع نشده است، بیان میکند: دلیل توزیع نشدن شیر در بین دانشآموزان، دریافت نکردن شیر است؛ چرا که پس از ایام نوروز و آغاز مجدد کار مدارس، شیری در بین مدارس توزیع نشده است و در علت این امر گفته شده که اداره آموزش و پرورش، پول شرکت توزیعکننده شیر را پرداخت نکرده و همین امر سبب شده تا توزیع شیر کمتر از نوبت گفته شده انجام بگیرد. وی میگوید: پیش از ایام نوروز 54 نوبت شیر در اختیار ما قرار گرفت که بین دانش آموزان توزیع کردیم. این مدیر ادامه میدهد: وقتی که در مصاحبه با رسانه ای اعلام کردیم که همه نوبت توزیع شیر به مدرسه ما تعلق پیدا نکرده است، بازرسان اداره آموزش و پرورش به مدرسه مراجعه و اعلام کردند که نوبت توزیع شیر در مدارس همان 54 نوبتی بود که شیر دریافت کرده اید.
وی با اشاره به اینکه مدرسه ما تنها مدرسهای نیست که با این موضوع روبه روست، اضافه میکند: شاید سایر مدارس نیز وضعیت مدرسه ما را داشته باشند اما به دلیل برخی ملاحظات از گفتن کمبودها امتناع میکنند.
10 سال پیش، برنامه توزیع شیر مدارس به صورت رایگان و با اهداف کاهش سوءتغذیه و فقر، افزایش سلامت و رشد جامعه، افزایش توان فیزیکی و فکری دانش آموزان و داشتن جامعهای در ایران اجرایی شد. گر چه این برنامه یکی از طرحهای بسیار ارزشمند کشور محسوب شده و از جمله مصادیق بارز توزیع هدفمند یارانههاست با این حال در برخی از اوقات این توزیعها به درستی و با برنامه اجرا نمیشود. چرا که برخی از مدارس بیش از سهمیه اعلام شده و برخی دیگر نیز کمتر از آنچه که باید، شیر تحویل میگیرند.
از فروردین شیر توزیع نمیشود
یکی از محصلان کلاس پنجم دبستان «سید جواد صدیقی» است که در گفتوگو با خبرنگار همشهری خوشحالی خود را از توزیع شیر در مدارس بیان میکند و میگوید: شیر را بسیار دوست دارم و هرگاه که از طرف مدرسه شیر میدهند میخورم. «السنا آیینی» ادامه میدهد: هر هفته در روزهای شنبه و چهارشنبه در مدرسه ما شیر توزیع میشد اما پس از ایام نوروز دیگر شیری به ما ندادند. وی با بیان اینکه همواره در زنگهای تفریح هر کسی برای خود تغذیهای دارد که شاید سایر دانش آموزان توان خرید آن را نداشته باشند، اضافه میکند: زنگ تفریح روزهای شنبه و چهارشنبه یکی از روزهایی است که تمامی دانشآموزان از یک نوع تغذیه برخوردار میشوند.
مادر السنا نیز میگوید: توزیع شیر در مدارس کار بسیار پسندیده ای است، چرا که در هفته دانشآموزان 2 نوبت شیر میخورند که میتوانند نیاز کلسیم خود را از این طریق تامین کنند.
«دلشاد محمدی» به تورم موجود و افزایش قیمت روز به روز محصولات لبنی اشاره میکند و توضیح میدهد: قیمت تمامی اقلام روز به روز افزایش پیدا میکند. برخی از خانوادهها محصولات لبنی را از سبد خرید خود حذف یا کمرنگ کردهاند اما حداقل این امید را دارند که فرزندان آنها در هرهفته 2 نوبت در مدرسه از شیر بهره مند خواهد شد. وی اظهار میکند: از دیگر مزایای توزیع شیر در مدرسه ترغیب دانش آموزان برای مصرف شیر است، چرا که به گفته برخی از مادران فرزندان آنهاهمواره از خوردن محصولات لبنی به خصوص شیر امتناع داشته اند ولی هنگام توزیع شیر در مدارس این دانش آموزان با الگو گرفتن از همکلاسیهای خود، دیگر از خوردن شیر خودداری نمیکنند بلکه در منزل نیز در خواست خوردن شیر را دارند.
این مادر اضافه میکند: همه این صحبتها نشان از این دارد که توزیع شیر نه تنها در مدارس نباید قطع شود بلکه باید نوبت توزیع افزایش نیز پیدا کند در حالی که پس از تعطیلات عید نوروز دانش آموزان دیگر شیری دریافت نکرده اند.
توزیع
معاون پشتیبانی آموزش و پرورش استان درگفت وگو با همشهری با بیان اینکه در سال تحصیلی بر اساس بودجه استان قرار شد تا توزیع شیر در مدارس در 55 نوبت انجام بگیرد، اظهار میکند: البته در طول سال تحصیلی 94-95 در برخی از مناطق تا 56 نوبت شیر توزیع شد، در حالی که در سال تحصیلی 94-93 فقط تنها 46نوبت شیر در مدارس توزیع شده بود.
«یعقوبعلی عبادی» در مورد قرارداد آموزش و پرورش با شرکت توزیع شیر بیان میکند: این قرار داد بین آموزش و پرورش و یکی از شرکتهای بستهبندی شیر در استان منعقد شد و بنا بود تا شرکت توزیعکننده در 55 نوبت به تمامی مدارس مناطق 14 گانه استان توزیع شیر داشته باشد.
وی با بیان اینکه برای نواحی شهری استان مانند ناحیه یک و 2 توزیع شیر به صورت پاستوریزه انجام گرفت، میگوید: برای سایر شهرستانها نیز شیرهای استریلیزه ارسال شد.
معاون پشتیبانی آموزش و پرورش استان با اشاره به اینکه توزیع شیر به صورت روزانه انجام میگیرد، میافزاید: توزیع روزانه شیر از شرکت تهیهکننده تا مدارس، در مدارس زنجان رخ میداد ولی به دلیل مسافت طولانی از شرکت تا شهرستانها، شیرها به صورت عمده برای مدارس شهرستانها ارسال و در انبار مدارس ذخیره میشد.
5 میلیارد تومان بودجه شیر
عبادی در مورد بودجه خرید شیر توضیح میدهد: با توجه به تعداد دانشآموزان استان برای 55 بار توزیع شیر در مدارس 5 میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته شده بود.
وی با اشاره به اینکه سیاست آموزش و پرورش در تغذیه سالم دانشآموزان است، اضافه میکند: بر اساس همین سیاستها امسال 55 مرتبه شیر در مقاطع تحصیلی ابتدایی، متوسطه اول و متوسطه دوم و همین طور در پیش دبستانیها توزیع شد.
معاون پشتیبانی آموزش و پرورش استان در جواب این سوال که آیا در پرداخت مبلغ شیرها مشکلی با شرکت توزیع کننده وجود داشت، میگوید: مشکلی در این زمینه نداشتیم، چرا که برای توزیع 55 نوبت شیر 5 میلیارد و 150 میلیون تومان در اختیار آموزش و پرورش زنجان قرار گرفت.
عبادی با بیان اینکه در هر نوبت توزیع 178 هزار و 802 پاکت شد در بین مدارس توزیع شده است، میافزاید: جمع کل پاکت شیر توزیع شده در بین مناطق 14 گانه استان 9 میلیون و 834 هزار و 110 عدد است.
نظر شما