رئیس انجمن صنفی کارفرمایان کارخانه‌های آردسازی و سیلوداران استان البرز خواستار واگذاری مدیریت و سیاست‌گذاری صنعت آرد از سوی دولت به بخش خصوصی شد.

ندا صابری/خبر آنلاین البرز،ملک حسین آقاطاهر در گفتگو با خبرنگار خبرآنلاین استان البرز در خصوص مشکلات اصلی صنعت آرد اظهار داشت: هر صنفی مشکلات خاص خود را دارد و هر واحد تولیدی برای اینکه بخواهد یک برنامه‌ریزی خوب داشته باشد، نیاز به یک سیاست بلندمدت از طرف دولت دارد.
وی بیان کرد: در برخی از نقاط کشور گندم مرغوبی تولید نمی شود، و این در شرایطی است که کشاورزان با زحمت فراوان گندم تولید می‌کنند، در کشورهای دیگری مانند استرالیا و کانادا بیشتر کشاورزان به‌ خوبی زندگی خود را می‌گذراند، چرا که شاهد اختلاف قیمت بالایی مابین نرخ گندم در ایران و سایر کشورها هستیم.
ایشان با انتقاد از مرغوبیت پایین گندم در برخی از مناطق کشور اذعان داشتند : که ما میبایست با استفاده بهینه از آبهای زیر زمینی ، بستری را فراهم سازیم تا بتوانیم محصولی تولید کنیم که دارای ارزش افزوده باشد .
این مسئول در خصوص راهکارهای خروج کشاورزان از این وضع و بهبود این شرایط اظهار کرد: دولت باید شرایطی را فراهم کند که ما در ایران بتوانیم محصولی عرضه کنیم که هم کیفیت بالایی داشته باشد و هم قیمتی مناسب.
آقاطاهر ادامه داد: ما باید به کمک دولت از پتانسیل و ظرفیت خالی کارخانه های آرد استفاده بهینه ببریم و با صادر کردن آرد با قیمتی مناسب به عراق، افغانستان و سایر کشورها بتوانیم ارزآوری برای کشورمان داشته باشیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر آزادسازی قیمت آرد و صادرات آن گفت: اگر دولت این اجازه را بدهد که کارخانه‌های آرد ، خودشان گندم را وارد کنند و آرد را علاوه بر صادرات ، در کشور هم به فروش برسانند هیچ‌گونه افزایش قیمتی در بخش نان نخواهیم داشت ،اکنون در کشور ما قیمت تمام‌شده آرد خیلی بالاست و صادر کردن آن مرقوم به‌ صرفه نیست.
وی کشور ترکیه را یکی از صادرکنندگان بزرگ آرد دانست و ادامه داد: دولت ترکیه شرایط مناسبی را برای کارخانه‌ها فراهم کرده تا بتوانند آرد را با قیمت مناسبی صادر کنند کشور ترکیه با قیمتی بسیار مناسب یکی از صادرکنندگان آرد به شمار می‌رود و در قیمت با کشور ما قابل‌رقابت نیست.
رئیس انجمن صنفی کارفرمایان کارخانجات آردسازی در خصوص افزایش کیفیت گندم‌های وارداتی گفت: در ایران با توجه به مناطق مختلف جغرافیایی گندم‌های متنوعی کشت می‌شود که برخی از این گندم‌ها نامرغوب و بی‌کیفیت است و میزان گلوتن آن‌ها پایین‌تر از سطح استاندارد است، برای بالا بردن کیفیت گندم‌های تولید داخل استفاده از گلوتن ضروری است ما باید گندم‌هایی وارد کنیم که از گلوتن بالایی برخوردار باشد تا بتوانیم در نان‌های تخت و فانتزی یک آرد باکیفیت بالا به بازار عرضه کنیم.

 

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 531524

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =