دریاچه آب‌های زیرزمینی، شهر زنجان را تهدید می‌کند

سومین جلسه علنی شورای شهر زنجان به بررسی عملکرد کمیسیون‌های تخصصی شورای شهر اختصاص داشت. در این جلسه که به مناسبت روز شوراها برگزار ‌شد، رؤسای 4 کمیسیون عمران– محیط زیست، بودجه - امور حقوقی، شهرسازی – معماری و فرهنگی – اجتماعی گزارش عملکرد خود را ارائه دادند.

روزنامه همشهری زنجان نوشت: ابتدا باید رئیس کمیسیون بودجه و امور حقوقی شورای شهر زنجان به ارائه گزارش عملکرد خود می‌پرداخت، اما «عباس راشاد» صحبت هایش را به معضلات آب‌های زیرزمینی شهر زنجان اختصاص داد. وی از تشکیل یک دریاچه از آب‌های زمینی در زیر شهر زنجان خبر داد و وجود آن را تهدیدی بسیار جدی برای شهروندان دانست. راشاد در خصوص چاه‌های جذبی شهر گفت: این چاه‌ها در نقاط مختلف شهر قرار دارند که مسئولیت نظارت و کنترل آن بر عهده دستگاه‌های دولتی مثل آب و فاضلاب شهری و آب منطقه‌ای است و شهرداری هیچ مسئولیتی ندارد و دستگاه‌های مسئول باید آنها را کنترل و بررسی کنند. همچنین آب‌هایی که از این طریق وارد زیر زمین می‌شوند نیز باید مدیریت شود.
وجود چاه‌های جذبی در زنجان مشکلاتی در شهرک‌های اقماری و نقاط دیگر برای شهرداری ایجاد کرده است. وی ادامه داد: در برخی مناطق مثل خیابان توحید و جهان آب چاه‌های خانه‌ها بالا آمده و صاحب خانه را با مشکل بزرگی روبه رو کرده است.

شهرسازی و معماری
سومین کمیسیون منتخب برای اعلام عملکرد در سال گذشته، شهرسازی و معماری نام داشت. رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری با بیان این‌که پیگیری و نظارت، بررسی تملکات شهرداری و تدوین سیاست‌های استراتژیک شهری از جمله وظایف این کمسیون نام برده می‌شود، اظهار کرد: از 130 لایحه این کمیسیون در سال گذشته 45 مورد به تصویب رسیده و به عنوان طرح به شهرداری ابلاغ شده است. همچنین 65 درصد از مصوبات شورای شهر زنجان مربوط به کمیسیون شهرسازی و معماری است.
«اسماعیل دویران» با اشاره به وظایف مشورتی خود در خصوص طرح‌های بزرگی که مصوبات مهم این کمیسیون است، گفت: احداث 4 مورد پارکینگ طبقاتی، محور پادگان، تملکات شهری، تهیه الگوی شهرسازی و معماری ایرانی - اسلامی، طراحی محورهای خیابان‌های صفا، سعدی، میدان آزادی و اسقلال، ساماندهی بدنه و نماهای شهری، ضوابط مبلمان شهری از مصوبات مهم این کمیسیون است.
باتوجه به این‌که در خصوص طرح‌های بزرگ شهرداری مثل پل سید الشهدا و طرح عظیم سبزه میدان سوالات بسیاری وجود دارد، اما دویران هیچ توضیحی در این زمینه نداشت. این 2 طرح از جمله پروژه‌های بزرگ شهرداری است که همواره انتقادات بسیاری را به دنبال داشته و دارد. با این حال مردم انتظار دارند با توجه به این‌که انتقاداتی در مورد اتلاف منابع در این پروژه‌ها می‌شود، اعضای شورای شهر به‌خصوص رئیس کمیسیون شهرسازی توضیحات خود را به عنوان نماینده مردم در پارلمان محلی اعلام کنند.

عمران و محیط زیست
معمولا رسم بر این است که وقتی سخن از ارائه گزارش عملکرد می‌شود، مسئولان از کارهایی که در گذشته انجام داده‌اند سخن بگویند، اما رئیس کمیسیون عمران و محیط زیست به این رسم و قاعده پایبند نبود، زیرا از کارهایی که قرار است در آینده انجام شود، صحبت کرد. حال باید منتظر بمانیم تا ببینیم که آیا در سال 96 از عملکرد گذشته خود گزارش ارائه خواهد داد یا بازهم به طرح‌ها و پروژه‌هایی که به اتمام رسیدن آن در هاله‌ای از ابهام است، اشاره خواهد کرد.
«رزاق محمدی» اهم برنامه‌های عمرانی شهرداری در سال 95 را چنین اعلام کرد: عملیاتی شدن پروژه 35 متری پونک، بازگشایی محور غربی پادگان، ساخت ساختمان کنترل ترافیک شهرداری، احداث پارکینگ طبقاتی خیابان سعدی، تقاطع غیر همسطح سید الشهدا(ع)، بازگشایی محور خیابان هفت تیر تا خیابان شهدا و تقاطع غیر همسطح گلشهر کاظمیه، از جمله اقداماتی است که در آینده نزدیک شاهد اجرایی شدن آن خواهیم بود.
با برنامه برش سه ماهه که اعلام شده است، در پایان هر 3 ماه مسئولان طرح‌ها میزان پیشرفت پروژه‌ها را باید به شورا اعلام کنند و اگر پیشرفتی لحاظ نشد، دلیل قانع کننده آن را نیز بگویند. محمدی با وجود نویدی که از اتمام طرح‌های تقاطع غیر همسطح سید الشهدا(ع) و پارکینگ طبقاتی خیابان سعدی داد اما این طرح‌ها سال‌هاست چشم انتظار ساماندهی خود هستند. به خصوص پروژه سید الشهدا که انتقادات بسیاری بر اتلاف منابع برای این طرح بیان می‌شود.

فرهنگی و اجتماعی
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی، بررسی و شناخت کمبودها، نیاز‌های فرهنگی، اجتماعی و آموزشی و گسترش مراکز فرهنگی، ورزشی و تفریحی با هماهنگی دستگاه‌های ذی ربط را از وظایف کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر دانست.
«آراض ضیایی» در گزارش عملکرد این کمیسیون از شناسایی 10 باب مسجد در شهر با استانداردهای لازم سخن گفت و اظهار کرد: تصویب لوایحی مثل ساخت اردوگاه راهیان نور در شهر خرمشهر، برگزاری کنگره شهدای نوجوان کشور در زنجان، برپایی موکب ویژه اربعین، اعزام کارکنان شهرداری به کربلا، تشکیل دفتر امور ایثارگران در شهرداری، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و حمایت از خانواده‌های شهر و بررسی فعالیت‌های قرآنی شهر زنجان با محوریت شهرداری از جمله کارهایی است که در این کمیسیون انجام شده است. این درحالی است که با استناد به قانون و وظایف شورای شهر و تطبیق آن با وجود کاستی‌ها در بخش‌های رفاهی و تفریحی و برخی معضلات اجتماعی، فعالیت بیش از پیش این کمیسیون را می‌طلبد. از جمله کمبودهایی که در این راستا دیده می‌شود وضعیت نامناسب آموزشگاه‌ها و فرهنگسراهاست. همچنین بسیاری از هنرمندان زنجانی از نبود حمایت‌های شهرداری گلایه دارند.

 

کد خبر 534260

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار