موضع گیری یکی از نمایندگان منتخب ایلام در خصوص سفر یکی از مسئولان ایلامی با واکنش مردم ایلام در فضای مجازی روبه رو شد.

سعید دارابی:در حالی که دو هفته به آغاز به کار دهمین دوره مجلس شورای اسلامی مانده است، یکی از منتخبان مردم در ایلام به سفر خارجی مدیر کل اقتصاد و دارائی ایلام واکنش نشان داد و این سفر را هزینه از بودجه ایلام خواند و خواستار شفافیت در خصوص این سفر غیر ضرور شد. 

این در حالی است که این سفر نه تنها غیر ضرور نبود بلکه ضروری و برای معرفی فرصت های سرمایه گذاری استان ایلام به سرمایه گذاران خارجی بود. اما واقعیت این سفر چه بود.
حدودا یک ماه پیش در وزارت اقتصاد سمینار سرمایه گذاری خارجی با حضور سرمایه گذاران خارجی از کشورهای مختلف و همچنین مدیران کل امور اقتصادی استانها شکل گرفت و در همان سمینار تنها کسی جسورانه و علمی فرصتهای سرمایه گذاری استانش را معرفی کرد دکتر سایه میری بودند و این موضوع مدیران ستادی و سرمایه گذاران خارجی را وادار به تحسین وی کرد.
بر اساس خروجی آن جلسه و پشت بند آن تصمیمات وزارتخانه چنین شد که از بین تمامی استانها، استان ایلام و یکی دو استان دیگر؛ انتخاب شدند تا همراه معاونت سرمایه گذاری وزارت متبوع جهت مذاکرات و توافقات سرمایه گذاری به ماموریت خارج از کشور سفر کنند.

اما نکته مهم اینجاست که این سفر حتما باید انجام می شد به مانند سنوات گذشته دور که هیچ گاه استان ایلام شانس حضور در این ماموریتها را نداشته اند و البته تمامی بودجه و هزینه سفر از محل بودجه ملی و سهم وزارت اقتصاد و از محل بودجه ماموریتهای خارجی انجام شده است( توضیح اینکه بموجب ضوابط اجرایی بودجه، هر اعتباری یا ردیف بودجه ای بایستی در محل خود هزینه شود و لاغیر چراکه به موجب ماده 92 قانون محاسبات عمومی در هر کجا هزینه شود، تعهد مازاد بر اعتبار رخ داده و خلاف قانون است و جزء وظایف نظارتی غیر مستقیم مجلس است که توسط دیوان محاسبات عمومی شکل میگیرد) پس این اعتبار بر اساس قانون تعیین شده و محل اشکال نیست و البته ربطی به بودجه استان ایلام و خاصه اداره کل امور اقتصادی استان ندارد، ضمنا از طرفی از سلسله وظایف و رسالات وزارت متبوع و به تبع ادارات کل بهبود وضعیت اقتصادیست، یعنی تدوین گر سیاستهای اقتصادی و مالی وزارت متبوع میباشد.

در خصوص هزینه سفر هم که باید گفت که کلیه اعتبار این سفر از اعتبارات ملی و وزارت اقتصاد است و ریالی از آن از بودجه استان تامین نشده است، اگه ایلام انتخاب نمیشد یک استان دیگه را بی شک معرفی میکردند، در واقع کاری که نمایندگان مجلس نتوانستند بکنند را یک مدیر توانا انجام داده است و به جای تشکر نباید آن را به باد انتقاد گرفت.
باید نمایندگان دلسوز استان سری به زردلان بزنند تا ببینند بر این مردم چه می گذرد، سری به بیجنوند بزنند تا ببینند سه هزار هکتار زمین چه جوری منتظر آبی هستند که از کنارشان رد می شود و جوانانشان راهی بازار تهران شده اند تا در آنجا به شغل باربری بپردازند.

در پایان نمایندگان استان را به شنیدن و خواندن سخنرانی مرحوم مرتضی کرمی نماینده فقید و محبوب مردم ایلام در دوره هفتم مجلس شورای اسلامی دعوت می نمایم تا بدانندکه در 12 سال گذشته هیچگونه توسعه ای در ایلام اتفاق نیفتاده است و مشکلات همانند که 12 سال پیش و 20 پیش و..بود.

مرتضي كرمي، در نطق پيش از دستور خود گفت: بر عادي شدن روند پرونده هسته‌اي صلح‌آميز به عنوان حق مسلم ملت ايران تاكيد مي‌ورزم و جنايات آمريكا را در عراق محكوم مي‌كنم.
كرمي خطاب به رئيس مجلس و نمايندگان افزود: اين نداي محروميت مردم سربلند ايلام است كه از پايگاه مجلس شوراي اسلامي به استحضار ملت ايران،¬ مسئولين نظام و شما نمايندگان مي‌رسد
مردمان نجيب سرزميني كه وجب به وجب آن مقتل شهيدي است و جاي جاي آن بوي معطر خون مطهر شهيدان را مي‌دهد و فضاي آن آكنده از عطر معطر عتبات عاليات است و مردمان آن يادمان دوران پرافتخار دفاع مقدس‌اند و شير زنان آن هنوز داغدار شهيدان ارزشمندشان هستند.
آري، مردم شريفي كه عصاره‌هاي رنج‌اند و اسطوره‌هاي ايثار و مقاومت و پشتوانه‌هاي ناگستني روزهاي رنج ايران، مردماني كه سخت‌ترين روزهاي آوارگي را در زير چادرهاي غم و عشق جشن گرفتند، اما همين مردمان هم اكنون از فقر و تنگدستي در رنج‌اند، فقر و بيكاري مثل شب بر زندگي‌شان سايه افكنده، بيش از 20 درصد اين مردم در فقر مطلق بسر مي‌برند. كارگران از صبح تا غروب دور ميادين منتظرند كه آنها را به كار فرابخوانند اما شامگاهان شرمسار به آغوش خانواده بازمي‌گردند. كشاورزان از خسارات ناشي از خشكسالي و ناتواني از بازپرداخت وام ها به ستوه آمده‌اند. جوانان از مشكلات و فشارهاي ناشي از جنگ افسرده و شكننده‌اند. رزمندگان و ايثارگران با مشكلات فراوان مواجه‌اند.
كرمي افزود: استان ايلام با درجه توسعه يافتگي 8/1 درصد تقريبا در همه شاخص‌ها در مقايسه با ساير استان‌ها در رتبه‌هاي آخر قرار دارد. آيا اين است شأن و مقام مرزداران واقعي اين كشور؟ آيا شأن و مقام كساني كه مرزداري كردند و ايران را مأمن مطمئني نمودند تا چرخ‌هاي توسعه ساير استان‌ها به حركت درآيد. آيا وقت آن نرسيده است كه دولت، ايلام را در مسير توسعه قرار دهد و فرصت از دست رفته را كه طلب حقيقي مردمان ايلام يعني طلب سال‌هاي مرزداري است دوباره به آنها بازگرداند.
راستي چرا دولت از نيروهاي كارآمد و شايسته استان ايلام كم استفاده مي‌كند و استان ايلام را به منزله كارگاه آموزشي براي مديران غيربومي در نظر مي‌گيرد. چگونه است مردماني براي كارهاي سخت و مرزداري قابل اعتماداند اما براي تصدي امور مربوط به خويش به آنها اعتماد نمي‌كنند. ما كه توان ايلام را در لشكر حضرت امير (ع) در مبارزه با خصم به اثبات رسانديم، به دليل استفاده نكردن از نيروهاي توانمند در سطح استان و كشور است كه هم اكنون ما ايلام را در تهران غريب مي‌بينيم گرچه مقام معظم رهبري را به خاطر ولايت و رهبري و رزمندگي و ايثارگري از خود مي‌دانيم.
كرمي تصريح كرد: ضمن تشكر از خدمات دولت اما حفره محروميت استان ايلام آنچنان عميق و وسيع است كه خدمات دولت در آن نمود ندارد. هنوز بازسازي در استان ايلام به عنوان يك استان استراتژيك از نظر امنيت به اتمام نرسيده است. سطح وسيعي از اراضي آلوده به مين است. زيرساخت‌ها كاملا از بين رفته. براي بازسازي زير ساخت‌ها و بهسازي و بازسازي سيل‌بندها به اعتباري به مبلغ 180 ميليارد تومان نياز است كه اميد است رياست جمهور دستور فرمايند در بودجه سال 1384 رديفي به اين منظور لحاظ گردد.
كرمي ادامه داد: از نظر شبكه ارتباطي، تسريع در پروژه ملي راه حميل - ايلام - صالح آباد و تكميل آن به عنوان طرح ملي كرمانشاه - مهران - دهلران و شروع پروژه ملي غازيخان - بذله كه رياست محترم جمهور در سفرشان به ايلام به مردم شيروان قوه داده‌اند و نيز روزانه حداقل يك پرواز به ايلام از يادگارهاي دولت در استان ايلام خواهد بود.
از وزير بهداشت و درمان تسريع در راه‌اندازي بيمارستان‌هاي سرابله، ايوان و مهران به جمعيتي بيش از 150 هزار نفر كه فاقد بيمارستان‌اند خواستارم.
از وزير نيرو، رفع مشكل آب شرب شهرهاي استان به خصوص شهر ايلام كه از آب شرب سالم برخوردار نيست را خواستارم.
از وزير صنايع و معادن با توجه به شرايط خاص استان، ريسك‌پذيري بالاي سرمايه‌گذاري و بيكاري جوانان، تقاضاي سرمايه‌گذاري و تاسيس چند كارخانه دولتي و نيز ارائه مشوق‌هاي لازم به سرمايه‌گذاران و اعتبار از محل صندوق ذخيره‌ ارزي را دارم.
از وزير كشور پيرو مكاتبات و مذاكرات شفاهي، ارتقاي سطح بخش ملكشاهي به شهرستان، تجهيز و آماده نمودن پايانه‌هاي مرزي، پايانه‌ مرزي مهران، بازگشايي كنسولگري عراق در ايلام و توجه جدي به عمران شهرهاي استان را خواستارم.
از وزير نفت استفاده از منابع نفت 5/3 درصد و گاز 18 درصدي استان، از طريق تسريع در تكميل پالايشگاه گاز و مجتمع پتروشيمي و نيز احداث پالايشگاه نفت را خواستارم.
از وزير جهادكشاورزي رفع مشكلات كشاورزان از نظر خشكسالي و بازپرداخت وام‌ها و تسريع در اجراي پروژه‌هاي مهار و انتقال آب در سطح استان و تبديل استان به قطب كشاورزي با توجه به آب و خاك و نيروي انساني مساعد و موجود را خواستارم.
از دفتر مناطق محروم، زدودن محروميت از چهره استان به خصوص ده‌ها روستايي كه فاقد آب، راه، برق و مدرسه و خانه بهداشت هستند را خواستارم.
كرمي در پايان اظهار داشت: توجه تصميم‌سازان كشور را به نگاه ويژه به آموزش و پرورش جلب مي‌كنم و رفع تبعيض درون سازماني بين معلمان ابتدايي با ساير مقاطع و تبعيض برون سازماني بين فرهنگيان را با كاركنان ساير ادارات و سازمان‌ها را طلب مي‌نمايم. اگر مجلس هفتم مي‌خواهد در خاطر مردم شريف ايلام ماندگار بماند بايد فرصت را از دست ندهد، كارشناسي تصميم بگيرد و براي مطالبات واقعي مردم يعني فقرزدايي، ريشه‌كن كردن فساد، زدودن محروميت از چهره مناطق محروم كه در فرامين مقام معظم رهبري به مجلس ابلاغ شده است گام بردارد، آن وقت است كه در جهت عدالت اجتماعي گام برداشته و در خاطر مردم شريف ايران ماندگار خواهد ماند.

کد خبر 536693

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار