ناصر طاهری با اشاره به اینکه برجهای کبوتر به صورت پراکنده و متمرکز در شهرستانهای مختلف استان وجود دارد، اظهار داشت: برخی از این برجها در حریم شهرها و برخی دیگر نیز در خارج از حریم شهرها قرار دارند.
وی با بیان اینکه برجهای موجود در حریم شهرها توسط شهرداریها نیز مورد حمایت قرار گرفتهاند، افزود: بسیاری از این برجها در سطح استان اصفهان با همکاری میراث فرهنگی و شهرداریها مورد بازسازی و احیا قرار گرفته و به سفرهخانه، رصد خانه و ... تبدیل شده است.
معاون میراثی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان با بیان اینکه برخی از برجهای کبوتر در استان اصفهان دارای کاربری قبلی هستند، اضافه کرد: باید توجه داشت که در حال حاضر آمار دقیقی از تعداد برجهای کبوتر استان اصفهان وجود ندارد و آمار دقیق را میتوان در پایان نامهای دانشجویی که در این باره وجود داشته، پیدا کرد.
وی با بیان اینکه برجهای کبوتر دارای محدوده خاصی هستند، ادامه داد: برای این برجها در همه نقاط حریم تعریف شده و هر گونه حریم شکنی و ساخت و ساز در حریم این برجها غیرقانونی است.
طاهری در ادامه با اشاره به اینکه برخی از برجهای خارج از محدوده خدمات شهری در استان اصفهان در حال آسیب دیدن است، اضافه کرد: از این رو اعتبار احیا و بازسازی این اماکن نیز به دلیل حمل مصالح و حضور بَنا بسیار بالاست و میراث استان در حد توان خود این اماکن را بازسازی میکند.
وی در ادامه با اشاره به ریزش بخشهای از برج کبوترخانه سروشبادران در زمینهای کشاورزی شهر اصفهان طی دو روز گذشته اظهار داشت: این اثر تاریخی در محدوده زمینهای کشاورزی بوده و به دلیل نفوذ آب به پیهای این بنا فروریخته است.
معاون میراثی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان در ادامه با اشاره به اینکه بر اساس مستندات موجود برجهای کبوتر استان در زمان قاجاریه و صفویه ایجاد شدهاند، اضافه کرد: پیش بینی میشود که برج سروشبادران از دوره صفویه در اصفهان به جای مانده است.
طاهری با بیان اینکه برج کبوترخانه سروشبادران ثبت میراثی بوده است، افزود: ما در دستور کار داشتیم که در صورت تامین اعتبار این برج را در اولویت بازسازی قرار دهیم.
نظر شما