۰ نفر
۲۲ فروردین ۱۳۸۹ - ۱۱:۰۲

مخالفان که از یک ماه پیش با پیراهن‌های قرمز خود توجه خبرنگاران را جلب کردند، حاضر به مذاکره نیستند

تایلند این روزها به همه چیز شباهت دارد جز کشوری که دولت مرکزی در آن حرف نخست را می‌زند. قریب به یک ماه است که بحران سیاسی در تایلند رسما کشور را به حالت نیمه تعطیل در آورده و البته هر روز هم بر تعداد تلفات و زخمی‌ها افزوده می‌شود . مخالفان دولت مرکزی که خود را پیراهن قرمزها می‌دانند همچنان به مقابله رودررو با سربازان دولتی ادامه می‌دهند. دوربین خبرنگاران هم خون بر کف خیابانهای بانکوک را ثبت می‌کند و هم رنگ پیراهن بر تن مخالفان را. هرزچندگاهی سخنی از مصالحه میان مخالفان و دولت به میان می‌آید اما بر اساس تازه‌ترین اخبار مخالفان اعلام کرده‌اند که برای پایان دادن به این حجم از خشونت مذاکره نمی‌کنند. تا‌کنون نوزده نفر در این کشور جان خود را از دست داده‌اند و همزمان اخبار رسیده حاکی از کشته شدن قریب به 800 نفر است .

به گزارش آسوشییتدپرس، بانکوک این روزها برای ساعتی آرام می‌شود اما باز پیراهن قرمزها باز می‌گردند و باز ناآرامی آرامش شب را هم بر هم می‌زند .تظاهر کنندگان که اندک اندک از جامه مخالفانی خواهان اصلاحات خارج می‌شوند تسلیحاتی را که از نیروهای دولتی می‌گیرند به نمایش می‌گذارند . تبادل اتهام میان دولت و مخالفان ادامه دارد و هر طرف دیگری را مسئول این ناآرامی‌ها می‌داند. جاتوپرن پرومپان، یکی از رهبران اصلی تظاهرکنندگان تاکید کرد که هیچ گونه مذاکرات بیشتری وجود نخواهد داشت. پیراهن قرمزها هرگز با قاتلان و جنایتکاران مذاکره نخواهند کرد.

پیش از این نیز در سال 1992 ، بانکوک شاهد حوادثی مشابه بوده است . در همان تاریخ هم 50 نفر جان خود را با گلوله‌های ارتش از دست دادند. اواخر روز شنبه سربازان ارتش عقب نشینی کرده و از تظاهرکنندگان خواستند که اقدام مشابهی انجام دهند که این امر منجر به یک صلح غیر رسمی شد. تلویزیون تایلند تصاویری از چندین سرباز دستگیر شده توسط تظاهر کنندگان را به نمایش گذاشت. مشخص نیست که تظاهر کنندگان چه تعداد سرباز را دستگیر کرده و وضعیت آنها چگونه است. دولت نیز از تعداد تظاهر کنندگان دستگیر شده اطلاعاتی ارائه نداده است.

پیشتر حکم‌های دستگیری علیه 27 رهبر قرمزپوش‌ها صادر شده اما هنوز معلوم نیست که آیا دستگیر شده‌اند یا خیر. اما جرقه آغاز این درگیری‌ها و خشونت‌ها زمانی زده شد که نیروهای امنیتی تلاش کردند تظاهرکنندگانی را که برای مدت یک ماه دربخش‌هایی از بانکوک اردو زده و با برگزاری تظاهرات مختل کننده خواستار انحلال پارلمان و برگزاری انتخابات جدید از سوی نخست وزیر شده‌اند، متفرق کنند. آبهیسیت وجاجیوا، نخست وزیر تایلند اندکی قبل از نیمه شب گذشته در تلویزیون ملی تایلند حاضر شد و ضمن عرض تسلیت به خانواده‌های قربانیان به طور مستقیم تاکید کرد که وی تسلیم خواسته‌های تظاهرکنندگان نخواهد شد. در میان کشته شدگان هیرو موراموتو، فیلمبردار ژاپنی خبرگزاری رویترز نیز دیده می‌شود. این خبرگزاری در بیانیه‌ای اعلام کرد که موراموتو بر اثر اصابت گلوله به سینه‌اش کشته شده و شرایط پیرامون مرگ وی در حال بررسی و بازبینی است.

 

کد خبر 54128

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 1 =