کلینتون در سخنان خود تصریح کرد که در برابر ایران و کره شمالی محدودیتی برای استفاده از تسلیحات هسته‌ای وجود ندارد

یک هفته پیش بود که ایالات متحده و روسیه توافقنامه هسته‌ای خود را برای کاهش تسلیحات در اختیار در پراگ امضا کردند .بسیاری از رسانه‌های غربی خبر همکاری هسته‌ای روسیه و امریکا را به نوعی عزم اوباما برای برخورداری از جهانی عاری از تسلیحات هسته‌ای تعبیر کردند. هر چند حجم تسلیحاتی که قرار است در این دور کاهش یابد، چندان چشمگیر نیست .امضای این توافقنامه با اعلام استراتژی هسته‌ای جدید امریکا همزمان شد و البته باراک اوباما تصریح کرد که تنها استفاده از تسلیحات هسته‌ای خود را در برابر برخی از کشورها و نه آنها که مخالف امریکا هستند را محدود خواهد کرد .

به گزارش آسوشییتدپرس ، خانم هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه کابینه اوباما ، در برنامه مشترک تلویزیونی به همراه رابرت گیتس حاضر شده و در خصوص تمامی مسائل از پرونده هسته‌ای ایران تا مرگ رئیس جمهوری لهستان سخن گفت . هیلاری با تکرار ادعاهای پیشین مافوق خود تصریح کرد که اگر آمریکا هدف حمله بیولوژیکی قرار بگیرد، ‌نمی‌تواند استفاده از تسلیحات هسته‌ای را رد کند و در صورت حمله به آمریکا تمام قول و قرارها فسخ می‌شوند.
کلینتون همصدا با رابرت گیتس تصریح کرد که کره شمالی و ایران از محدودیت‌های اعمال شده بر واکنش هسته‌ای آمریکا مستثنی هستند زیرا هر دو قطعنامه‌های سازمان ملل در خصوص برنامه‌های هسته‌ای‌شان را نقض کرده‌اند.

هیلاری با اعمال شرط و شروط هایی بر محدودیت کشورش در استفاده از تسلیحات هسته‌ای گفت : اگر بتوانیم ثابت کنیم که یک حمله بیولوژیکی از کشوری که به ما حمله کرده نشات گرفته آنگاه تمام قول و قرارها فسخ می‌شوند.
پیش از این نیز بسیاری از تحلیل گران مسائل بین‌الملل تاکید کرده بودند که اصلی‌ترین هدف اوباما از امضا توافقنامه استراتژیک با روسیه ، تحت فشار قرار دادن ایران است . کلینتون نیز تصریح کرد که این قرارداد تسلیحاتی جدید و استراتژی بازبینی شده هسته‌ای امریکا در کنار هم امکان منزوی کردن ایران و کره شمالی را بیش از پیش فراهم می‌کند .

ایالات متحده تنها کشوری‌ست که سابقه توسل به تسلیحات هسته‌ای را در پرونده دارد. هیلاری در پاسخ به این پرسش که آیا آمریکا در شرایطی که احساس خطر کند،‌ حق استفاده از سلاح‌های هسته‌ای به عنوان طرف اول را برای خود محفوظ می‌داند؟ گفت: بله اکنون این برای ما در اولویت نیست و ما بسیار روشن گفته‌ایم که خواهان حفظ یک بازدارندگی قوی هستیم. ما در مرحله نخست تسلیحات هسته‌ای را با هدف بازدارندگی و واکنش در صورت لزوم می‌دانیم ولی نمی گوییم که هرگز به عنوان طرف اول از تسلیحات هسته‌ای استفاده نمی‌کنیم.

عراق نیز یکی از پرسش‌هایی بود که هیلاری کلینتون را به چالش کشید، خبرنگار این شیکه از هیلاری پرسید: ما هفته گذشته شاهد حملات خونین در عراق و کشته و زخمی شدن 390 نفر بودیم، آیا خروج از عراق هم‌چنان در برنامه قرار دارد؟ آیا عاقلانه است که به کاهش سربازان در عراق ادامه دهیم؟
اما پاسخ خانم هیلاری کلینتون : خروج ما از عراق دربرنامه است. ما با نگرانی مردم عراق و رهبری عراق در ادامه مبارزه علیه تروریسم و خشونتی که برای بی‌ثبات کردن تلاش کنونی برای تشکیل دولت صورت می‌گیرد، سهیم هستیم. دموکراسی برای عراقی‌ها امر تازه‌ای است. انتخابات عراق بسیار موفقیت آمیز بود. بیش از 60 درصد عراقی‌ها از تمام جوامع عراق رای دادند. هیچ کاندیدای کاملا پیروز وجود نداشت و بنابراین باید یک سازش صورت گیرد و ائتلاف تشکیل شود.

 

کد خبر 54398

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین