۰ نفر
۲۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۳:۴۰

روزنامه اعتماد در تحلیلی پیرامون فعالیت کارخانه ارج نوشت:

تصميم به فروش كارخانه‌اي مانند ارج، با سابقه و قدمت طولاني كه دارد، نشان‌دهنده مشكلات توليد در كشور است. مشكلاتي كه هر چند از زواياي مختلف قابل‌بررسي است، اما اگر به صورت اجمالي به آن بپردازيم، دو عامل كليدي، قابليت درون بنگاهي و سازماني و مشكلات فضاي كسب و كار.


مشكلات درون سازماني و قابليت درون بنگاهي، يكي از مهم‌ترين عوامل معضلات كنوني بنگاه‌هاي ايران هستند. هر بنگاهي در ابتدا بايد قابليت‌هاي دروني خود را افزايش دهد؛ اين قابليت‌ها به سطح تكنولوژي، ماشين‌آلات، منابع انساني، داشتن ارتباطات گسترده بين‌المللي و از همه مهم‌تر مديريت مربوط است. متاسفانه در سال‌هاي گذشته به مواردي از اين دست كمتر توجه شده و مهم‌ترين دليل اين بي‌توجهي را مي‌توان تربيت نكردن مديران توانمند دانست. مديراني كه در كشور تربيت شدند، مديراني با توانايي‌ و قابليت‌هاي محدود هستند، درك درستي از پيشرفت تكنولوژي ندارند و آشنا به فن نيستند. هرگاه شركت يا بنگاهي از طريق مديران ناتوان اداره شود، طبيعي است كه نمي‌تواند مسير خود را به خوبي پيدا كند و به همين روي وقتي بحران در كشور آغاز شد، بسياري توليدكنندگان ايران انعطاف كافي از خود را نشان ندهند. حتي بسياري از مديران بنگاه‌هاي كشور دقيقا نمي‌دانند بازار هدف كجاست؟ چطور مشتري خود را در بازار هدف پيدا كنند و همچنين چطور رضايت پايدار آن را به دست آورند. اين سبب مي‌شود كه كشور توسعه نيابد و امكان توليد با كيفيت و با قيمت مناسب روز به‌روز كمتر شود. هر چند امروز هم نمونه‌هايي وجود دارند كه با وجود مشكلات بسيار، به دليل داشتن مديران توانمند و آگاه، در كنار ارتباطات بين‌المللي مناسب، توانستند بنگاه خود را حفظ كنند و در مسير درست قرار دهند. كمبود تكنولوژي و ماشين آلات قديمي هم مزيد بر علت شده تا روز به‌روز توان توليد‌كنندگان داخلي تحليل رود. شركت ارج، سال‌ها از تكنولوژي و ماشين‌آلات قديمي استفاده كرده بود و در نهايت كار به جايي رسيد كه رو به تعطيلي است؛ چرا كه ديگر توان رقابت و فعاليت را از دست داده بود.

علاوه بر عوامل درون سازماني، مشكلات فضاي كسب‌و كار كشور هم مطرح است. مشكلي كه سال‌ها در مورد آن صحبت شده اما در عمل هيچ تغييري به وجود نيامده است. در ايران متاسفانه نه‌تنها بنگاه‌ها از داشتن مديران توانمند محروم هستند، بلكه در حوزه دولتي، بنگاه‌ها، نهادها و موسسات وابسته به دولت، هم از داشتن مديراني كه بتوانند گرهي از مشكلات باز كنند، محروم هستند. اغلب مديران دولتي ايران، كارگزاراني هستند كه توانمندي‌هاي بالاي مديريتي ندارند يا به دليل ارتباطات خود به درجه مديريت رسيدند يا به هر روي توانايي كافي براي اين سمت را ندارند. از آن‌جايي كه در موسسات دولتي توانايي مديران پايين است، اگر ارزيابي دقيقي انجام شود، بخش مهم مشكلات كسب و كار به همين افراد بازمي‌گردد. مديران دولتي ايران عمدتا هيچ راهكاري براي مشكلات ندارند و آن مديراني هم كه راهكارهاي كشورهاي ديگر را براي ايران مطرح مي‌كنند، امكان اجرايي كردن آن را ندارند. به همين دليل ديده مي‌‌شود برخي مديران دولتي براي حفظ صندلي خود حاضر هستند دست به هر كاري بزنند.

يك بنگاه اقتصادي، مانند يك پرنده براي پرواز نياز به دو بال مهم دارد، يك بال به توانمندي درون‌بنگاهي مرتبط است و بال ديگر به مشكلات كسب و كار و مباحث كلان‌تر اقتصادي. بنگاه‌ها در شرايط كنوني از دو بال خود محروم هستند و طبيعي است كه در اين فضا، شركتي مانند ارج تعطيل شود. 

3939

کد خبر 544979

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مهدی IR ۰۴:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۲
    38 0
    مدیریت در شرکتهای دولتی به مثابه فرصتی برای بستن بار درامده و هر فردی که با تغییرات سیاسی مدیریت را در دست می گیرد می خواهد از فرصت محدود خود استفاده حداکثری کند.نگاهی به تولیدات این کارخانه و امثالهم نشان می دهد که آنچه بعنوان محصول نام این شرکتها را به خود می گیرد.مونتاژ ساده ایست از قطعاتی که دیگران تولید می کنند و نهایت مقداری ورق کاری.خریدهای مشکوک و هزینه های عجیب این خرید ها باعث می شود که این شرکتهای عریض و طویل از رقابت با کارگاههای ساده ای که کار ساده آنها را در مقیاسی کوچک انجام می دهند هم عاجز باشند.بیش از آنکه قدیمی بودن ماشین آلات این شرکتها را زمین گیر کند فساد مدیریتی عامل نابودی آنهاست و حداقل کاری که باید آنجام داد واگذار کردن شفاف و سالم آنها به بخش خصوصی صلاحیت دار است
  • بدروسیان A1 ۰۵:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۲
    24 0
    بدلیل ناکارمدی مدیران دولتی
  • بی نام IR ۰۶:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۲
    2 0
    خودمان را گول نزنیم در کشور ما تقریبا در نزد هیچ مقام و نهاد مسئولی اراده و خواستی برای تولید داخلی وجود ندارد و همه دنبال سود های آنی هستند یعنی فرآیندی که سریع و تضمین شده سود به آنها دهد. به همین دلیل فعالیتهای پر سود عمدتا در حوزه دلالی و واردات و خام فروشی است و اندک حوزه های تولیدی هم انحصاری است و سود آن فقط به جیب عده ای خاص میره. مثل لبنیات که ضرر متوجه تولید کنندگان خرد یعنی دامداران است ولی سود مال ... است. مادامی که چنین رویه ای در جریان است اصولا نباید انتظار رشد اقتصادی و افزایش تولید را داشت.
  • منصور اميريان IR ۰۶:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۲
    5 0
    سلام. در اينكه خود آنها مقصر هستند شكي نيست اما دولت محترم تقصير بيشتري دارند. وقتي حمايتهاي زيادي از آنها به عمل آمده و خيال آنها از رقابتشان با توليدات خارجي به علت تعرفه هاي سنگين راحت است چه لزومي دارد كه به فكر افزايش بهره وري كيفيف بهتر قيمت كمتر خدمات بيشتر محصولات جديدتر و مدرن تر و ... باشند؟؟ واقعا چه لزومي دارد ؟؟ وقتي شما اطمينان داشته باشي هر نحصول بي كيفيت و بي ارزشي توليد كني با وجود خدمات و حمايتهاي دولتي به فروش خواهد رسيد وقعا" چه لزومي به تغيير و بهينه سازي احساس ميشود؟؟؟
  • علی A1 ۰۶:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۲
    13 0
    چرا کارخانجاتی مثل ایران خودرو نمیمیرند اهای اعتماد چرا به نفع دولت مینویسی بنویس بدلیل ناکارامدی دولتمردان نه ناکارامدی دستگاه وماشین الات امثال کارخانه ارج شناسنامه صنعت هستند
  • بی نام IR ۰۷:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۲
    12 1
    نبود خلاقیت در تولید، نبود مدیران ریسک پذیر، عدم توجه به فن آوری های نوین عوامل اصلی ناکارآمدی تولید داخل هستند که همگی ریشه در آموزش دارند. مدارسی که به جای پروش خلاقیت جمع و تقسیم و جذر گیری و جغرافیا و ... یاد می دهند. چند درصد مردم الان روی کاغذ تقسیم می کنند و جذر می گیرند یا چند درصد مردم یادشون هست تعریف جلگه چی بود؟ اصلا به چه دردی می خوره؟ کجاست سیستمی که بچه ها رو در خاک رها کنه و در میان باد و خورشید جوانه خلاقیت اون ها رو به درختی تنومند تبدیل کنه؟
  • بی نام GB ۱۲:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۲
    9 0
    عدم توجه به شایسته سالاری درد اول و آخر ماست عزیزان کمی عمقی نگاه کنید ریشه تمام مشکلات اینه .

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین