حجتالاسلام و المسلمین محسنی اژهای در پاسخ به سئوال دیگری درباره اینکه هفته گذشته اعلام کرده بودید پرونده بانک صادرات رسیدگی و منجر به صدور حکم آن شده است توضیحات لازم را درباره میزان محکومیت در این پرونده بگویید؟ گفت: از آنجا که حکم قطعی نشده، از بیان جزییات آن معذورم اما برای چهل و چندنفر حکم صادر شده که قابل اعتراض است.
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه طبق قانون افرادی که دارای تابعیت مضاعف هستند نمیتوانند مشغول به کار شوند، آیا چنین افرادی در دولت شناسایی شدهاند؟ گفت: اقدام قضایی در این زمینه نشده و از این که چه تعداد از این افراد شناسایی شدند اطلاعی ندارم.
معاون اول قوه قضاییه در پاسخ به سوال دیگری درباره پرونده متهمان حمله به سفارت عربستان و اینکه پرونده برخی از متهمان آن در دادسرای ویژه روحانیت به کجا رسید؟ گفت: در مورد پرونده متهمان آن در دادسرای ویژه روحانیت اطلاعی ندارم. در مورد قسمت اول سوال باید بگویم که محاکمه صورت نگرفته و امروز هم که از رئیس کل دادگستری استان تهران پرسیدم که آیا تعیین وقت شده یا خیر؟ پاسخی تا این لحظه به دستم نرسید.
وی افزود: در مورد پرونده این متهمان که در دادگستری است باید بگویم کسی بازداشت نیست ولی در مورد پرونده برخی دیگر از متهمان آن در دادسرای ویژه روحانیت اطلاعی ندارم.
خبرنگاری سئوال خود را اینگونه مطرح کرد که در مورد پرونده بابک زنجانی تعدادی از حقوقدانان گفتهاند که میتوان در مورد مسئولان وقت وزارت نفت یا دولت سابق که زمینه تحقق این جرم را فراهم کردهاند، اعلام جرم کرد حتی اگر تقصیری نداشته باشند. در این مورد توضیحات لازم را ارائه دهید که محسنی اژهی گفت: تحقیقات مفصلی شده، این پرونده فقط سه متهم نداشته بلکه این سه متهم به دادگاه آمدند ولی نسبت به فرد یا افرادی که قصور و یا سبب وارد آمدن خسارت شدند از باب کیفری میتوان تحقیق کرد.
وی افزود: پرونده باز است و بازپرس تحقیقات را انجام میدهد.
محسنی اژهای در پاسخ به سئوال دیگری درباره مسئولیت جدیدش در شورای نظارت بر صدا و سیما و اینکه چه برنامهای دارد؟ گفت: قانون تکلیف را روشن کرده است. شورای نظارت بر صدا و سیما متشکل از نمایندگان قوه قضاییه و رئیس جمهور و نیز دو نفر از نمایندگان مجلس است که نمایندگان دولت از قبل در آن بودند و از آنجا که حجتالاسلام رئیسی مسئولیتشان عوض شد، رئیس قوه قضاییه بنده را معرفی کرد.
وی افزود: وظایف شورای نظارت روشن است و وظایف نظارتی دارد. اولین جلسه آن تشکیل شد که جلسه دوم در دوشنبه یعنی فردا تشکیل میشود. ناگفته نماند مبنای کار ما قانون و سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری است. در واقع ما و سازمان تعامل میکنیم که کارها به نفع نظام و مردم باشد.
وی یادآور شد: درمورد این موضوع اختلاف نظر است که زمانی که مجلس تمام شده آیا همان دو عضوی که قبلا از مجلس بوده است باید باشد تا نمایندگان جدید بیایند یا قانون اجازه این کار را نمیدهد که این موضوع در جلسه فردا بررسی خواهد شد، البته در حال حاضر اعضای این شورا چهار نفر از 6 نفر است.
محسنی اژهای در پاسخ به سئوالی درباره اینکه با توجه به دستور دولت در مورد کسانی که بیتالمال را حیف و میل میکنند آیا اسامی آنها به قوه قضاییه ارائه شده است گفت: از جزییات این موضوع خبر ندارم و در حال حاضر هم لیستی از طرف دولت به عنوان افرادی که فسادی را انجام داده باشد نیامده است.
وی افزود: مقام معظم رهبری از سالهای گذشته و تا آنجا که یادم است از سال 70 به عناوین و اشکال مختلف در مبارزه با فساد تاکید داشتهاند که دولت، مجلس و قوه قضاییه و رسانهها باید جلوی آن را بگیریم.
وی دربارهی پرونده مدیر عامل سابق پرسپولیس و این که گفته شده پرونده جدیدی برای وی تشکیل شده است گفت: خیر، تا آنجا که میدانم برای یکی از معاونان وی پرونده تشکیل شده و قراری صادر شده است اما در مورد این که برای خودش پروندهای تشکیل شده اطلاعی ندارم.
حضور برخی کارکنان سفارتخانهها در پارتیهای شبانه
سخنگوی دستگاه قضایی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در رابطه با آخرین روند رسیدگی به پرونده سعید مرتضوی گفت: دادگاه نسبت به یک بخش از پرونده نقص گرفته که رفع آن زمان بر است چرا که باید از تک تک افرادی که گفته شده در این پرونده آقای مرتضوی به آنها بن داده ویا کمک کرده سوال شود. در رابطه با بخش دیگر نیز دادگاه نقصی را گرفته که به دادسرا رفته و هنوز بازنگشسته است.
وی در پاسخ به سوال دیگری در رابطه با پرونده شورای شهر تبریز گفت: هنوز در رابطه با این پرونده کیفرخواستی صادر نشده است.
یکی از خبرنگاران سوال خود را این گونه مطرح کرد که تعداد افراد بازداشت شده در پارتیهای شبانه چند نفر است؟ و خواهان پاسخ سخنگوی دستگاه قضایی شد که وی گفت: افرادی که در پارتیها بازداشت شدهاند، بازداشتشان طولانی مدت نبوده است. غیر از پرونده پارتی سعادت آباد که در حال حاضر یک نفر همچنان در بازداشت است در خصوص سایر پروندهها افراد بازداشت و پس از چند روز آزاد شدند.
وی با اشاره به برخی پشت پردهها و هدایتهای صورت گرفته در این پارتیها بیان کرد: تعداد پارتیهایی که امروزه برگزار میشود از لحاظ تعداد و نوع افرادی که شرکت میکنند نسبت به گذشته متفاوت است. برخی افرادی که در پارتی یک استان شرکت دارند در پارتی استانهای دیگر نیز حضور دارند و حتی برخی سفارتخانهها نیز در این پارتیها حضور یافته و یارگیری میکنند و قرار و مدار میگذارند.
سخنگوی دستگاه قضایی خاطرنشان کرد: هر چند نمیتوان به این شواهد و قراین استناد کرد اما شواهد حاکی از این است که نوع حرفها و ابتذالهایی که در این گونه پارتیها وجود دارد نیز مشترک است. گرچه ممکن است بسیاری از افراد شرکت کننده از موضوع اطلاع نداشته و فقط فکر کنند که در یک پارتی شرکت کردند، البته در رابطه با این پارتیها پروندهای تشکیل نشده و کیفرخواستی نیز صادر نشده است و به غیر از پرونده قزوین سایر موارد به دادگاه نرفته و منتهی به حکم نشده است.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه خانواده حبیب محبیان درخواست داشتند که این خواننده در تهران به خاک سپرده شود، امابا این موضوع موافقت نشده است آیا در این راستا اطلاعاتی دارید گفت: خیر، اطلاع ندارم و اصلا وی را نمیشناسم.
سپس یکی از خبرنگاران به مزاح خطاب به محسنیاژهای گفت: احیانا آهنگهای وی را در تاکسی و یا جای دیگر نشنیدهاید که محسنیاژهای با مزاح پاسخ داد شاید اشکال از من است که خواننده را نمیشناسم.
سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به این سئوال که با توجه به نامه شورای عالی تهیه کنندگان سینمای ایران به دادستان تهران، آیا دادستانی دستوری در رابطه با توقیف فیلم یا فیلمهایی داده و اگر این چنین است این دستور شامل چه مواردی است؟ اظهار بی اطلاعی کرد.
در پرونده «بورسیهها» شاهد اطاله دادرسی هستیم
حجتالاسلام و المسلمین محسنیاژهای در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر این که چرا قرار بازداشت بابک زنجانی پس از گذشت دو سال تبدیل نمی شود؟ خاطرنشان کرد: در قانون جدید آیین دادرسی کیفری و در ماده 242 این قانون پیش بینی شده که اگر فردی در بازداشت موقت به سر میبرد و پرونده او طولانی شد در مدت دو سال باید قرار او تبدیل شود. در رابطه با این پرونده شرکت نفت و سایر سازمانها شکایت دارند و اگر قاضی بخواهد برای تبدیل قرار بازداشت به وثیقه یورو و دلارهای مصرف شده را به قیمت روز حساب کند، مبلغی حدود 8 تا 9 میلیارد تومان باید قرار وثیقه صادر شود.
وی ادامه داد: اگر متهم بتواند این وثیقه را تهیه کند میتواند آزاد شود، در غیر این صورت باید در زندان بماند؛ بنابراین بعد از گذشت دو سال آزادی الزامی نیست، بلکه باید قرار بازداشت تبدیل شود.
سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: تاکنون پول یا ملکی که این میزان ارزش داشته باشد از وی شناسایی نشده است.
خبرنگاری در رابطه با پرونده بورسیه ها از سخنگوی دستگاه قضا پرسید که وی پاسخ داد: در رابطه با این پرونده شاهد اطاله دادرسی هستیم. در رابطه با این پرونده مکررا اعلام کردیم که افرادی که شکایت داشتند برایشان پرونده تشکیل شده است اما تعداد دیگری از افراد بودند که اصلا شکایت نکردند. تحقیقات در رابطه با این موضوع همچنان ادامه دارد و تلاش ما این است که ببینیم اگر ظلمی واقع شده چگونه و از ناحیه چه کسی بوه است. در رابطه با این پرونده نیز افراد ابتدا به سراغ دیوان عدالت اداری رفتند و برای طرح شکایت به دادگستری مراجعه نکردند در حالی که شورای عالی فرهنگی مصوبهای گذاشته بود و اجازه نمیداد دیوان عدالت اداری نسبت به این پرونده ورود پیدا کند.
وی افزود: رئیس دستگاه قضا برای این که بن بست را بشکند و راه را باز کند نامهای را به مقام معظم رهبری نوشتند و آقا هم اجازه دادند که صرفا در مورد بورسیههای چیزی شبیه اعمال ماده 477 صورت گیرد. با دستور رئیس قوه قضاییه کارگروهی تشکیل شد تا ببیند آیا در رابطه با این موضوع خلاف قانون تصمیم گرفته شده است یا خیر؟ البته اخیرا یکی از نمایندگان مجلس دهم مطلبی را در همین راستا بیان کرد که برخی از دانشجویان علیه این نماینده مجلس شکایت کردند.
۴۷۴۷