در یکی از خیابانهای همدان بنای تاریخی به رستوران تغییر یافته است

طبق بررسی بناهای قدیمی شهرهایی نظیر کاشان، قوانینی مشخصی دارند که بناهای دارای ارزش افزوده، ارزش اقتصادی برای مالکان داشته باشند و بتوانند درآمدزایی کنند؛ این بناها با تأییدیه از میراث فرهنگی می‌توانند به عنوان رستوران، هتل و ... مورد استفاده قرار گیرند.

به گزارش خبر آنلاین از همدان ؛ مجید یوسفی نوید، معاون شهرسازی و معماری شهرداری همدان که در جلسه کمیسیون معماری شهرسازی و فنی عمرانی شورای شهر سخن می گفت با بیان اینکه مردم کمتر از راهکارهای احیا و مرمت بناهای تاریخی مطلع هستند تا از فرصت‌ها استفاده کنند، خاطرنشان کرد: ایجاد جاذبه‌های خاص در مورد بناهای تاریخی مردم را به احیاء بناها جذب خواهد کرد.

وی در این جلسه که با موضوع بررسی ضوابط پیشنهادی احیای ابنیه واجد ارزش، تشکیل شده بود تاکید کرد: همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران‌زمین، دارای بناهای تاریخی و قدیمی است که در سال‌های گذشته هیچ گزینه‌ای برای بازسازی و ارزش افزوده نداشت که این امر باعث تخریب این بناها می‌شد.


معاون شهرسازی و معماری شهرداری همدان با بیان اینکه مالک بنای تاریخی باید با سرمایه خود پارکینگ ایجاد کند، یادآور شد: هدف از مرمت و احیای ابنیه تاریخی تبدیل به ارزش و ثروت برای شهر است.

وی با بیان اینکه این موضوع به اشتغالزایی کمک خواهد کرد، افزود: اخیراً در خیابان مهدیه کمک شد تا بنایی تاریخی به رستوران تبدیل شود.

یوسفی‌نوید با بیان اینکه مردم کمتر از راهکارهای احیا و مرمت بناهای تاریخی مطلع هستند تا از فرصت‌ها استفاده کنند، ادامه داد: ایجاد جاذبه‌های خاص در مورد بناهای تاریخی مردم را به احیاء بناها جذب خواهد کرد.

وی با اهمیت به احیای بناهای دارای ارزش افزوده، گفت: قرار است کمیسیون اقتصادی تشکیل شود تا در آن نتیجه‌گیری شود که آیا می‌شود تخفیفاتی برای مالکان در نظر گرفت یا نه

معاون شهرسازی و معماری شهرداری همدان افزود: امکان دارد در تأمین پارکینگ این بناها به سرمایه‌گذار امتیازهایی داده شود که البته همه این موضوعات مشروط به این است که شرایط فرد شفاف شود.

این مسؤول با بیان اینکه اکثر پیاده‌روهای همدان مناسب‌سازی نشده‌اند، گفت: باید قانونی پیوست پروانه ساخت مالکین شود تا آنها بدانند با چه شیب، مصالح و ... اقدام به نوسازی کنند.

رئیس مرکز مطالعات و پژوهش های شورای شهر همدان نیز اظهار کرد: اگر در اصفهان و کاشان از بناهای تاریخی استفاده مطلوب می‌شود دلیل آن این است که آنها احیای ابنیه واجد ارزش را سال‌ها پیش آغاز کرده‌اند.

نرگس نورالله‌زاده با بیان اینکه اگر بافت قدیمی یزد باقی مانده دلیل آن این است که در این شهر مدیریت واحد بافت ارزش افزوده ایجاد شده است، خاطرنشان کرد: اگر می‌خواهیم این موضوع را در استان نیز مورد توجه قرار دهیم باید ضوابط را مشخص کرده و عوارض را پایین بگیریم.

وی با بیان اینکه برای بناهای تاریخی پارکینگ‌ها را کاهش دهیم، گفت: اگر بنایی مرمت شده، شهرداری می‌تواند 50 درصد عوارضی به اندازه دیگر جاها برای مالکین در نظر بگیرد اما اگر فرد نتوانست این کار را انجام دهد، تخفیف ویژه ریالی در نظر گرفته شود.

رئیس مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورای شهر همدان با بیان اینکه چند بنای دارای ارزش افزوده در شهر همدان وجود دارد که اگر می‌خواهیم احیا شود باید مزایایی برای این بناها در نظر بگیریم، گفت: این بناها با عنوان بناهای دارای ارزش معماری معاصر مطرح هستند.

 

کد خبر 546001

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین