۰ نفر
۲۴ فروردین ۱۳۸۹ - ۱۱:۱۸

ایالات متحده مخالفان خود را به نقض آزادی و دیکتاتوری متهم می‌کند اما در برابر مصر سکوت می‌کند

ایالات متحده باید هر چه سریع‌تر رابطه خود با مصر را تعدیل کند. این روزها از مصر خبرهای خوبی برای واشنگتن نمی‌رسد . حسنی مبارک دوران نقاهت را در جامه رئیس‌جمهوری می‌گذراند و محمد البرادعی با وجود آگاهی از سدی از باید‌ها و نبایدهای قانونی برای احراز ریاست جمهوری ، قدرت مبارک را زیر سوال برده است . جمال مبارک فرزند رئیس‌جمهور خود را برای به دست گرفتن قدرت مهیا می‌کند . اخوان المسلمین هم هرازچندگاهی دست از تندروی برمی‌دارد و برای بقای در سیاست خود را به مواضع البرادعی برای تغییر نزدیک می‌کند . در این میان واشنگتن تا‌کنون نقش ناظر را بازی می‌کرد . بیش از این اما در حاشیه نشستن و پرهیز برای امریکایی‌ها و شخص باراک اوباما به صلاح نیست . پس از پیروزی باراک اوباما در سال 2008 میلادی و به دست گرفتن قدرت در سال 2009 بود که او قاهره را به عنوان تریبونی برای گفتگو با مسلمانان انتخاب کرد . در همان زمان هم این حرکت انتقادهای بسیاری را به دنبال داشت و میانه‌روهای امریکایی ادعا کردند که رئیس‌جمهور کشور عربی را که کمترین حد از دموکراسی را پیاده می‌کند برای گفتگو با مسلمانان انتخاب کرده است .

در میانه این بازی داخلی که بازیگردان‌های آن مبارک و البرادعی هستند ، بسیاری منتظر عکس العمل واشنگتن هستند. نیکل چایمن مسئول دپارتمان مصر در وزارت امور خارجه ایالات متحده نخستین مقام امریکایی‌ست که نسبت به تحولات داخلی در مصر واکنش نشان می‌دهد . چایمن همان‌گونه که انتظار می‌رفت تاکید می‌کند که روابط خوب جمال مبارک با مقام‌های آمریکا، به معنای تایید تصدی وی بر پست ریاست جمهوری نیست.

نیکل چاپمن، با اشاره به گفت‌وگوها و دیدارها میان مقامات آمریکایی و سران گروه اخوان المسلمین مصر،افزود : روابط خوب جمال حسنی مبارک، با ما به معنای تاییدی از سوی واشنگتن برای رسیدن وی به ریاست جمهوری نیست.زمانی که روند انتخابات سالم،‌ عادلانه و شفاف باشد، برای آمریکا مهم نیست که یک نظامی یا غیر نظامی به پست ریاست جمهوری مصر برسد.
مصر از نخستین کشورهای عربی بود که رابطه خود با اسرائیل را وارد مرحله مسالمت امیز کرده و البته از بسیاری از منافع فلسطینی‌ها برای خوشامد واشنگتن و تل‌آویو چشم‌پوشی کرد . این روزها اما بسیاری از تحلیل گران اعتقاد دارند که امریکایی‌ها از زمان حضور محمد البرادعی در ریاست آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای از او دل‌خوشی ندارند و دقیقا به همین دلیل چندان تمایلی به حمایت از او در این کارزار انتخاباتی هم در واشنگتن احساس نمی‌شود . چایمن اما با رد این ادعا در این خصوص می‌گوید : پیروز انتخابات مصر کسی است که رای اکثریت مصری‌ها را به دست آورده باشد و این مساله اندک ارتباطی به خوشامد ما یا اسرائیلی‌ها ندارد .


وی در خصوص اینکه روابط خوب جمال مبارک با مقام‌های آمریکایی به نوعی تایید طرح موروثی کردن قدرت است، افزود : مقام‌های آمریکایی با شمار زیادی از مقام‌های مصری،‌ فعالان،‌ مخالفان و همه اقشار سیاسی دیدار کرده‌اند و اگر هر دیدار با مقامات مصری تایید فردی به شمار رود، ‌اشتباه است. چاپمن با تایید دیدارهای رسمی با گروه اخوان المسلمین گفت:‌ ما با اعضای مستقل پارلمان که وابسته به اخوان المسلمین هستند، دیدار داشتیم و درباره مسائل بسیاری گفت‌وگو کردیم ولی نمی‌توانم درباره محتوای این گفت‌وگوها اظهار نظر کنم.

کد خبر 54738

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین