تهمینه دانیالی در گفت و گو با خبرآنلاین در پاسخ به این سوال که سرنوشت نهایی طرح الحاق مرکز ملی فرش ایران به سازمان میراث فرهنگی به کجا رسیده است گفت:ما پیگیر ماجرا هستیم و امیدواریم به زودی هیات دولت در این خصوص تصمیم گیری کند.
وی افزود:وزیر بازرگانی طرح الحاق را پذیرفته است،اما الحاق نیازمند نظر هیات دولت است.
به گفته تهمینه دانیالى،قرار است مرکز ملى فرش ایران به همراه شرکت سهامى فرش در سال جدید،به این سازمان بپیوندند.در شرایطى که قرار بر این است مطابق اصل ۴۴ قانون اساسى، شرکت سهامى فرش ایران به بخش خصوصى واگذار شود.اما علیرغم این تصمیم، طرحهایى مبنى بر الحاق این شرکت به سازمان میراث فرهنگى شکل مى گیرد.
این موضوع در حالى مطرح مى شود که ۷ سال قبل شوراى عالى ادارى به ریاست معاون اول رییس جمهور وقت تشکیل جلسه داد و به پیشنهاد مشترک وزارتخانه هاى بازرگانى، جهادکشاورزى، صنایع و معادن و سازمان مدیریت و برنامه ریزى تصمیم بر این گرفت تا کلیه مباحث مربوط به تولید، تجارت و بازرگانى فرش دستباف را از سایر وزارتخانه ها جدا و به وزارت بازرگانى ملحق کند.
تهمینه دانیالى، معاون سازمان میراث فرهنگى و صنایع دستى ایران در این رابطه اظهارداشته است:تاکنون نگاه به فرش فقط بازرگانى بوده است، بنابراین بخش فرهنگ و هنر و مالکیت معنوى فرش تاکنون حفظ نشده و ورود بسیارى از کشورهاى دیگر در صنعت فرش را بى سابقه کرده است.
دانیالى همچنین از انجام مذاکرات و اخذ توافق شرکت سهامى فرش ایران خبر داده و گفته است: فرصتها و تهدیدهاى الحاق صنعت فرش به سازمان میراث فرهنگى در نشستهایى با شرکت سهامى فرش ایران مورد بررسى قرار گرفته است. وى اعلام کرده است: شوراى عالى ادارى کشور سال ۸۹ این موضوع را مصوب و ابلاغ مى کند.
این درحالیست که چندی پیش وزیر بازرگانی در این خصوص نه نظر مثبتی داد و منظر منفی.وزیر بازرگانى با تاکید بر اینکه هنوز هیچ پاسخى از سوى وزارت بازرگانى به سازمان میراث فرهنگى مبنى بر الحاق صنعت فرش به این سازمان داده نشده است گفت: باید در این باره کار کارشناسى صورت دهیم.
مهدى غضنفرى دراین باره گفت: وزارت بازرگانى پیشنهاد مرتبط با این به موضوع را دریافت کرده، اما تاکنون هیچ موافقت رسمى و کتبى در این زمینه اعلام نشده است.
وى تصریح کرد: باید تصمیمى اتخاذ شود که براى صنعت فرش کشور مفید باشد، در غیر این صورت جدا شدن این صنعت از وزارت بازرگانى و الحاق آن به هر سازمان دیگرى تاثیرچندانى بر سرنوشت این هنر- صنعت کهن ایران نخواهد داشت.
نظر شما