اختلاف نظر یارانه‎ای دولت و مجلس اگرچه ظاهرا به نفع مجلس تمام شد و دولت را از ارائه لایحه اصلاحی و پذیرش طرح اصلاح قانون هدفمند کردن یارانه‎ها منصرف کرد، اما در واقع این احمدی‎نژاد بود که پیروز میدان شد.

 او پس از آنکه نتوانست نمایندگان مجلس را به ارائه درآمد 40 هزار میلیارد تومانی از محل هدفمند کردن یارانه‎ها قانع کند، از آنها خواست تا حداقل دست او را برای زمان اجرای این قانون باز بگذارند. به همین دلیل در دومین نشست یارانه‎ای کمیته مشترک دولت و مجلس، پیشنهادی مطرح شد که در دیدار دیروز نایب رئیس مجلس با رئیس جمهور پیگیری شد.

در این جلسه محمدحسین فرهنگی در غیاب غلامرضا مصباحی‎مقدم پیشنهاد اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‎ها در 9 ماهه امسال و یا زمانی کمتر از این مطرح کرد. این پیشنهاد با مخالفت شدید احمدتوکلی همراه شد. در شرایطی که علی‎اصغر زارعی همچنان بر طبل ارائه طرح درآمد 35 هزار میلیارد تومانی دولت از محل هدفمند کردن یارانه‎ها می‎کوبید، باهنر و مفتح هم به پیشنهاد فرهنگی ایرادهایی را وارد می‎کردند. بالاخره با حمایت عبدالهی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه از پیشنهاد مذکور، باهنر و مفتح هم آن را پذیرفتند و در حالی که توکلی همچنان با آن مخالفت می‎کرد، قرار بر این شد که ابوترابی‎فرد در دیداری با رئیس جمهور به پیگیری این موضوع بپردازد.

او روز دوشنبه به همراه عبدالهی و زارعی راهی پاستور شد و پیشنهاد را برای احمدی‎نژاد شرح داد. دولت موافقت ضمنی خود را با این پیشنهاد ارائه کرده و مسعودپور معاون پارلمانی نهاد ریاست جمهوری اعلام کرد که دولت این قانون را از ابتدای تیرماه اجرایی خواهد کرد. اما برخی زمزمه‏ها حاکی از اجرای این قانون در شش ماهه پایانی سال است. اجرای قانون در نیمی از سال و با 20 هزار میلیارد تومان بودجه گویای آن است که احمدی‌نژاد به خواسته خود رسیده است و اگر می‎خواست قانون را در تمام سال اجرایی کند، همان 40 هزار میلیارد تومان درامد را کسب می‎کرد.

تقاضای دوباره احمدی‎نژاد: دست دولت در اجرا را باز بگذارید
رئیس‎جمهور با پیشنهاد نمایندگان برای اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‎ها در 9 ماه یا مدتی کمتر از این موافقت کرد و به گفته محمدحسین فرهنگی از مجلس خواسته است تا در این باره به دولت ایراد گرفته نشود تا دولت بتواند اجرای این قانون را آغاز کند.

فرهنگی در پاسخ به خبرآنلاین که از او می‌پرسید «آیا نفس تاخیر در اجررای قانونی که باید از ابتدای امسال اجرایی می‌شده، تخلف هست یا نه و چطور دولت می‎تواند مرتکب چنین تخلفی شود؟» گفت: تاخییر در اجرای قانون مصوب مجلس هم جای بحث دارد.

به گفته وی از آنجا که مقام معظم رهبری هم به تفاهم میان قوا تاکید داشته اند و نظر ایشان به عنوان تنظیم کننده روابط بین قوا، لازم العطاعه است، مجلس می‎تواند در مورد زمان اجرای این قانون به دولت سخت نگیرد. البته این موضوع باید در کمیسیون‎های تخصصی مجلس که ناظر بر اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‎ها هستند، به تصمیم‎گیری نهایی برسد.

این همان استدلالی است که ابوترابی فرد بکار برد. او در نطق دیروز خود به استناد سخنان رهبری مبنی بر تعامل میان قوا، گفت: دولت پذیرفت که لایحه‎ای برای اصلاح هدفمندسازی یارانه‎ها ارائه ندهد و مجلس هم پذیرفت که از هیچ کمکی به دولت مضایقه نکند.

دستان باز دولت برای تعیین قیمت‎ها
بر اساس سخنان نمایندگان نه تنها احمدی‎نژاد برای زمان اجرای قانون هدفمندکردن یارانه‎ها درخواست فرصت کرده است، بلکه مجلس در تعیین قیمت حامل‏های انرژی نیز دستان دولت را باز گذاشته است. به این ترتیب در شش ماهه و یا حداکثر در 9 ماهها پایانی سال با افزایش قیمت حامل‎های انرژی روبرو خواهیم بود. اگرچه برآورد محمدحسین فرهنگی این است که در این ماهها تنها مصرف بنزین و گازوئیل افزایش می‎یابد اما در ماههای پایانی سال قطعا به دلیل سرد شدن هوا مصرف گاز خانگی هم افزایش خواهد یافت.

از میان نمایندگان مجلس که تا پیش از این نگران بار تورمی ناشی از اجرای این قانون و شیب تند دولت در اجرای آن بودند، تنها توکلی است که همچنان بر موضع خود باقیمانده و در حال حاضر شاهد اعتراض دیگری نیستیم.

کد خبر 54780

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 5 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۲۱:۰۳ - ۱۳۸۹/۰۱/۲۴
    0 0
    بی عدالتی تا کی ؟؟؟ تمام یارانه و تسهیلات برای قشر خاص مثل فرهنگیان ، کارمندان دولت و ... هست. مشاغل آزاد که چرخ سخت این آشفته بازار را می چرخانند نباید از بیمه ارزان ، تسهیلات و یارانه و دیگر مزایا برخوردار باشند؟؟؟؟ گذشت اون زمانها که صاحب شغل آزاد ثروتمند بود.الآن کارمندان و معلمان وضعی بهتر نسبت به مشاغل آزاد دارند.