به نظر میرسد این سیارک تازه كه 2016 HO3 نام گرفته در همان حال که به گرد خورشید میچرخد، زمین را هم دور میزند. البته فاصلهاش از زمین بیش از آن است که یک "ماه" برای زمین باشد، ولی بهترین و استوارترین نمونهای از یک «همدم نزدیک زمین» يا شبه قمر است.
بر خلاف ماه، این سیارک یک قمر واقعی نیست. فاصلهی آن از زمین بیش از حد زیاد است، به همین دلیل در گروه قمر جای نمیگیرد، بنابراین ناسا آن را یک «شبه قمر» مینامد. با این حال این سیارک با وفاداری کامل در مدار زمین میچرخد.
پل شوداز، مدیر مرکز اجرام نزدیک-زمین ناسا (NEO) در آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا در پاسادنای کالیفرنیا میگوید: «از آنجایی که 2016 HO3 به گرد سیارهی ما میچرخد ولی همچنان که با ما خورشید را دور میزند، هرگز بیش از اندازه دور نمیشود، آن را یک شبه قمر برای زمین میدانیم.»
شوداز تاكيد ميكند: «یک سیارک دیگر به نام 2003 YN107 هم بود که بیش از ۱۰ سال پیش، برای مدتی همین الگوی مداری را پیدا کرد ولی اکنون دیگر از همسایگی ما رفته است. این سیارک تازه بسیار بیش از آن به سیاره ما قفل شده است و محاسبههای ما نشان میدهند که 2016 HO3 حدود یک قرن است که به شبه قمر زمین تبدیل شده است. در قرنهاي آینده هم الگوی خود به عنوان همدم زمین را نگه خواهد داشت.»
5454
نظر شما