۰ نفر
۲۵ فروردین ۱۳۸۹ - ۱۲:۵۵

معاون وزیر امور خارجه اسرائیل بر ادامه سیاست ابهام این رژیم اصرار می‌ورزد

اصرارهای غرب و ایالات متحده برای پایان دادن به برنامه هسته‌ای ایران ، توجه کشورهای عربی و مدافعان ایران در سطح جهانی را به سمت اسرائیل جلب کرده است . از نیم قرن پیش که اسرائیل با کمک متحدان غربی و امریکا موجودیت یافت تا کنون کمتر کسی جرات بازخواست اسرائیل را به خود داده است . از یک سال و سه ماه پیش تا‌کنون حزب لیکود به رهبری بنیامین نتانیاهو قدرت را در اسرائیل در اختیار دارد و همزمان تندروترین سیاستمداران اسرائیلی مانند آویگدور لیبرمن در این ائتلاف حضور دارند . با این‌همه برآیند تندروی‌های اسرائیل در یک سال گذشته به حد و اندازه‌ای بوده است که برای نخستین بار در یک دهه اخیر، جهانیان در خصوص تسلیحات هسته‌ای در اختیار این رژیم هم پرسش‌هایی را مطرح می‌کنند. اسرائیل نه عضویت در معاهده منع تکثیر تسلیحات هسته‌ای موسوم به ان پی تی را پذیرفته و نه در خصوص تسلیحات در اختیار خود توضیح می‌دهد .


نشست امنیتی واشنگتن امروز به پایان لرسید و بنیامین نتانیاهو بزرگترین غایب این نشست بود . یک هفته پیش از این تاریخ نخست وزیری اسرائیل در واشنگتن دیداری خصوصی و یک ساعت و نیم با باراک اوباما در کاخ سفید داشت . چهل و هشت ساعت پیش از آغاز نشست امنیتی اما نزدیکان به نتانیاهو اعلام کردند که اقای نخست وزیر در این نشست حاضر نخواهد شد . از همان لحظه گمانه‌زنی‌ها در خصوص علت این غیبت هم آغاز شد. بسیاری از تحلیل گران اعتقاد دارند که احتمال مطرح شدن بحث عدم عضویت اسرائیل در ان پی تی در این نشست ، اصلی‌ترین علت خودداری بی‌بی از سفر به واشنگتن بوده است . اعراب و بویژه ترکیه در این نشست بر لزوم بازخواست از اسرائیل به واسطه برنامه هسته‌ای این رژیم اصرار دارند .


به گزارش رویترز، دنی آیالون معاون وزیر امور خارجه رژیم اسرائیل باز هم در تازه‌ترین اظهار نظرهای خود بر مواضع تند پیشین تاکید کرد . آیالون که قریب به دو ماه پیش مشاجره‌ای لفظی با سفیر ترکیه در تل‌آویر داشت این‌بار هم جرقه تنش‌های جدیدی را زد .
همزمان با پایان این نشست، دنی آیالون در سخنانی ادعا کرد که رئیس جمهور آمریکا طی اجلاس اخیر هسته‌ای در واشنگتن هیچ فشاری به اسرائیل برای تغییر سیاست‌های ابهام آمیزش در قبال برنامه‌های اتمی‌اش وارد نکرده است.


معاون وزیر خارجه در ادامه سخنانش افزود :‌ سیاست "ابهام" بنیان امنیت اسرائیل است. همیشه این سیاست‌ها بوده و ادامه خواهد داشت. باراک اوباما، در هیچ مقطع زمانی از اسرائیل نخواسته تا این سیاستش را تغییر دهد. در این اجلاس هیچ تغییری در قبال سیاست‌های اسرائیل صورت نگرفت و درخواستی از اسرائیل نشد. آیالون درباره اظهار نظر اوباما مبنی بر اینکه اسرائیل باید معاهده منع گسترش تسلیحات کشتار جمعی را امضا کند گفت که این درخواست با اعمال فشار همراه نبوده است. رئیس جمهور آمریکا در اجلاس امنیت هسته‌ای واشنگتن از رژیم اسرائیل خواست که معاهده‌ ان.پی.تی را امضا کند. باراک اوباما در این خصوص گفته بود : امضا کردن معاهده ان.پی.تی و پیوستن به این معاهده یک موضوع مهم است این نه تنها موضع دولت فعلی بوده بلکه دولت قبلی نیز این موضع را اتخاذ کرده بود.

 

کد خبر 55046

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین