به گزارش خبرگزاری خبرانلاین معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود در این رابطه گفت: دستگاه طراحی شده با روش هیدروفرمینگ ورقی قابلیت ساخت قطعات از جنس تیتانیوم در حالت متقارن و غیرمتقارن را دارا میباشد.
دکتر صاحبعلی منافی افزود: روش هیدروفرمینگ به دلایل بسیاری در علم امروز مکانیک مورد توجه است که ازجمله میتوان به امکان ساخت و تولید قطعات پیچیده و عدم محدودیت در شکل آنها را اشاره کرد.
وی اظهار کرد: این دستگاه توسط دکتر فریبرز فروهنده از اعضای هیات علمی گروه مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود در دانشگاه واراناسی (انستیتوتکنولوژی هند) و در دانشکده مکانیک آن نصب شده که در وزارت صنایع هندوستان ثبت اختراع شده است.
منافی در مورد دیگر ویژگیهای دستگاه مذکور نیز بیان کرد: این دستگاه با ارتفاعهای مختلف و با پیچیدگیهای بسیار، قابلیت تغییر شکل قالب و قطعه خروجی را دارا میباشد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود گفت: در این دستگاه از شکل دقیق قالب صرف نظر شده و به جای آن فضای مملو از روغن جایگزین شده که قطعه را به دور سمبه میفشارد و با روش کشش عمیق هیدرومکانیکی، عمل ساخت و تولید قطعه را انجام میدهد.
وی افزود: تیتانیوم به دلیل نسبت بالای استحکام به وزن، مورد کاربرد در صنایع هوایی میباشد ولی به دلیل خاصیت تردشدگی و نفوذ عوامل جوی در شکل دهی گرم، کار شکل دهی آن بسیار مشکل و پیچیده است که این دستگاه قادر به شکل دهی سرد، گرم و داغ بوده و قطعات تیتانیومی بدون هیچگونه مشکلی در این دستگاه فرم گرفته و آماده عرضه به صنعت میشود

دستگاه هیدروفرمینگ ورقی با قابلیت تولید قطعات فنجانی شکل از جنس تیتانیوم توسط دکتر فریبرز فروهنده از اساتید دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود طراحی و ساخته و ثبت اختراع بین المللی شد
کد خبر 552270
نظر شما