کلاس‌های تابستانی آسایش اوقات فراغت را به هم می‌زند

روزنامه همشهری زنجان نوشت: ا نزدیک شدن به روزهای پایانی تیر و ورود به نیمه دوم تابستان، حضور دانش آموزان در کلاس‌های تابستانی به اوج خود می‌رسد.

آموزش و پرورش مانند سال‌های گذشته پایگاه‌های مختلفی را برای گذراندن اوقات فراغت دانش آموزان مهیا کرده است. معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان در گفت‌وگو با همشهری در خصوص اوقات فراغت می‌گوید: اوقات فراغت دانش‌آموزان باید بهینه سپری شود و نشاط، شادابی و سرزندگی را برایشان به همراه داشته باشد. در واقع حضور آنها در کلاس‌های فرهنگی، دینی و ورزشی مکمل آموزش‌هایی است که در طول سال یاد می‌گیرند. دانش آموز باید در گزینش کلاس‌های موجود از حق انتخاب برخوردار باشد.
«محمود عباسی» با بیان این موضوع می‌افزاید: با در اختیار گذاشتن منوهای متفاوتی از کلاس‌های گوناگون تابستانی حق انتخاب به دانش‌آموزان داده می‌شود. همچنین با برگزاری این کلاس‌های تابستانی می‌توان برخی از کاستی‌های که در دوران 9 ماه تحصیل دانش آموزان وجود داشت را رفع کرد.

ثبت‌نام در 25 کانون فرهنگی
پایگاه‌های اوقات فراغت در مدارسی برگزار می‌شود که دارای سالن ورزشی، دارالقران‌ها و کانون‌های فرهنگی و تربیتی هستند. عباسی می‌گوید: در حال حاضر 25 کانون فرهنگی تربیتی در استان وجود دارد که دانش‌آموزان علاوه بر ثبت نام در این پایگاه‌ها می‌توانند در کتابخانه‌ها و پژوهش‌سراها نیز ثبت نام کنند.
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش اضافه می‌کند: بر اساس دریافت‌های میدانی و پژوهش‌های علمی که انجام شده ارتباط مستقیمی بین اوقات فراغت، بیکاری، میزان بزه، تخلف و جرم وجود دارد و اگر اوقات فراغت به درستی پر نشود ممکن است آسیب‌هایی دانش‌آموزان را در معرض خطر قرار دهد. به همین دلیل آموزش و پرورش با این‌که متولی رسمی اوقات فراغت نیست اما به دلیل احساس مسئولیت در قبال دانش‌آموزان اقدام به برگزاری کلاس‌هایی برای اوقات فراغت دانش آموزان می‌کند. سال گذشته نیز 25 مدرسه تابستانی داشتیم.
وی با اشاره به این‌که امسال 388 پایگاه منتخب تابستانی در 14 منطقه استان تشکیل شده که 275 پایگاه شهری و 113 پایگاه روستایی است، توضیح می‌دهد: 2 طرحی که برای آموزش و پرورش در بحث اوقات فراغت دارای اهمیت بیشتری است، طرح «هجرت» و «مزرعه کوچک من» است. در طرح «مزرعه کوچک من» دانش‌آموز در زمینی که دارای ابعاد 100 متر مربع است زیر نظر مربیان پیوندی بین اوقات فراغت ، تحصیل و کار ایجاد می‌کند و با اصول صحیح کشاورزی آشنا می‌شود.

شناسایی 254 عرصه در طرح هجرت
طرح «هجرت» که با کمک بسیج دانش‌آموزی، اداره کل نوسازی مدارس و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان انجام می‌شود و امسال 8900 نفر در روز دانش‌آموز برای شرکت در این طرح ثبت نام کرده‌اند. معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش با بیان این‌که امسال در خصوص طرح هجرت 254 عرصه شناسایی شده که بیشتر آنها نیازمند رنگ‌آمیزی دیوارها و بهسازی آبخوری‌هاست می‌گوید: این کارها کار عمرانی صرف نیست بلکه مجموعه‌ای از کار فرهنگی، تربیتی و مهارت آموزی است. هدف از طرح هجرت ارتقای مسئولیت اجتماعی، انجام دادن کار گروهی و افزایش روحیه کار گروهی در بین دانش‌آموزان است. عباسی با اشاره به این‌که سال گذشته حدود 178 میلیون تومان اعتبار برای 14 منطقه استان اختصاص داده شده بود، می‌افزاید: امیدواریم طی امسال اعتبار مصوب اختصاص یافته به طرح هجرت افزایش پیدا کند، چرا که با استقبال خوب دانش‌آموزان به خصوص دانش آموزان پسر روبه رو هستیم و تنها مشکل موجود نیز کمبود منابع مالی است. وی از کمک‌های اردوهای جهادی دانشجویان نیز سخن می‌گوید و اظهار می‌کند: طرح هجرت معمولا پس از ایام ماه رمضان آغاز می‌شود و تا 20 شهریور ادامه دارد. امیدواریم از کمک‌های جهادی دانشجویان نیز برخوردار شویم. طرح هجرت برای هر دانش‌آموز 10 روز است که 9 روز از این مدت به کار و مهارت آموزی و یک روز دیگر نیز به امور فرهنگی و تربیتی اختصاص پیدا می‌کند.

کلاس‌های تابستانی
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش به کلاس‌هایی تابستانی که قرار است در کانون سهروردی برگزار شود، اشاره می‌کند و می‌افزاید: در کانون سهروردی بیش از 60 رشته وجود دارد که در برخی از رشته‌ها مادران نیز می‌توانند در کنار فرزندان سر کلاس باشند. این کلاس‌ها در رشته‌های مختلفی چون دینی، بصیرتی، هنری، قرآن، ورزشی، آی.تی، فضای مجازی، نرم افزار و خبرنگاری برگزار می‌شود. رشته‌های متنوعی چون چرم دوزی، سفره آرایی و گل‌سازی برای دخترانی که علاقه‌مند به این رشته‌ها هستند نیز وجود دارد. عباسی در جواب این سوال که برخی از خانواده‌ها از پس هزینه کلاسهایی که برگزار می‌شود بر نمی‌آیند؟ می‌گوید: کف و سقف تعیین شده به ترتیب 35 و 135 هزار تومان است. هزینه 135 هزار تومانی در رشته‌هایی که نیاز به ابزار دارد اخذ می‌شود. در حالی که در مناطق روستایی هیچ هزینه‌ای از دانش‌آموزان دریافت نمی‌شود و این فشار مضاعفی روی دوش آموزش و پرورش می‌گذارد. چرا که آموزش و پرورش حق الزحمه مربی و هزینه آب و برق را نیز پرداخت می‌کند. وی از بازدید ناظران اداره کل از کلاس‌ها خبر می‌دهد و اظهار می‌کند: ناظران حین بازدید از این کلاس‌ها، آموزش‌ها را از نظر حرفه‌ای بودن مورد رصد قرار می‌دهند.
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش پرورش در خصوص همکاری سایر ادارات در مورد اوقات فراغت می‌افزاید: امسال اداره‌ها بیشتر از سال‌های قبل فعال شده و اعلام آمادگی کرده اند. همچنین قرار است به کمک شهرداری و میراث فرهنگی تور یک روزه زنجان گردی را مهیا کنیم، چرا که بیشتر مسائل تربیتی در اردو اتفاق می‌افتد.

آمار سال گذشته
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان می‌گوید: سال گذشته تعداد پایگاه‌های آموزش و پرورش در 14 منطقه استان 424 پایگاه بود که 300 پایگاه آن شهری و 124 پایگاه روستایی بود. عباسی می‌افزاید: طی سال گذشته برای 82 هزار نفر در روز دانش آموز کلاس‌های تابستانی برگزار شد. برخی از این دانش‌آموزان در 2 رشته ثبت نام کرده بودند، در حالی که برای امسال در پیش‌بینی اولیه 72 هزار دانش‌آموزان در این کلاس‌ها شرکت می‌کنند اما این انتظار نیز می‌رود که با آمار بیشتری نیز مواجه شویم. برخی از دانش‌آموزان طبق روال سال گذشته در چند رشته ثبت نام خواهند کرد.

 

کد خبر 554691

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار