دكتر داريوش ايراني گفت: بروز سنگ كليه به عوامل متعددي از جمله شرايط تغذيه اي و بي احتياطي و افراط در اين خصوص بستگي دارد به طوري كه افراد كم تحرك و آنهايي كه پرخوري ميكنند و افزايش وزن و ديابت دارند، احتمال بروز سنگ كليه در آنها بيشتر است.
وي افزود: افرادي كه ورزشكار هستند، وزن متناسب داشته و ديابت ندارند، احتمال ايجاد سنگ كليه در آنها كمتر است و طبق بررسي هاي صورت گرفته و شواهد موجود، عوامل متعددي از جمله جنس، سن، ژنتيك و استعداد خانوادگي، ميزان فعاليت بدني و حتي درجه حرارت محيط كار و وضعيت جغرافيايي آن در بروز سنگ كليه موثر است.
اين دانشيار جراحي كليه و مجاري ادراري دانشگاه علوم پزشكي شيراز يادآور شد: ماهانه 150 بيمار براي شكستن سنگ كليه به بيمارستان شهيد فقيهي مراجعه ميكنند كه 3 درصد آنها افراد بالاي 90 كيلو هستند.
دكتر ايراني گفت: با توجه به اينكه سنگ كليه سنگين وزن ها با روشهاي معمول شكسته نميشود براي آنها روشهاي پيشرفتهاي فراهم است كه با ايجاد سوراخ كوچكي در پهلو و پس از ورود دستگاه به كليه، سنگ از طريق روش هاي پيشرفته شكسته مي شود.
وي ادامه داد: در افراد بالاي 90 كيلو، فاصله بين پوست پهلو و سنگ كليه بيش از 10 سانتي متر مي باشد و همين مسئله باعث نرسيدن موثر امواج به سنگ و شكسته نشدن آن مي شود، به همين دليل با دستگاههاي معمولي سنگ شكن امكان درمان آنها وجود ندارد و اين كار با سنگشكن برون اندامي و در اتاق عمل انجام مي گيرد.
دكتر ايراني يادآور شد: فارس در زمينه پيوند كليه، مرجع و پيشرفته است و درصد بالايي از افرادي كه در كشور دچار نارسايي كليه مي شوند براي درمان به شيراز سفر ميكنند.
وي گفت: تحرك كمتر، مصرف غذاي بيشتر و شيوع ديابت همچنين تشخيص زودرس پزشكان، تعداد مبتلايان و شناسايي افراد دچار نارسايي كليه را در استان افزايش داده كه مردم بايد رعايت موارد پيشگيرانه را در اين خصوص جدي بگيرند.
دكتر ايراني افزود: در مورد درمان سنگ كليه نيز اگر سهل انگاري شود ميتواند به نارسايي كليه منجر گردد كه افراد در صورت مشاهده خون در ادرار، تهوع و استفراغ، بي اشتهايي و يا درد شديد كليه بايد علايم را جدي بگيرند و به وجود سنگ در كليه مشكوك شوند.
«خبرجنوب» نوشت: رئیس بخش جراحی کلیه بیمارستان شهید فقیهی از احتمال 7 درصدی بروز سنگ کلیه در میان مردم فارس خبر داد.
کد خبر 557791
نظر شما