سخنگوی وزارت خارجه در واکنش به اظهارت مقامات مصری گفت: شان ملت بزرگ و با تمدن ملت مصر به قدری جایگاه محترمانه دارد که وارد این بحث نشده ایم تا این مخدوش نشود.

به گزارش مهر، رامین مهمانپرست در نشست خبری امروز خود درباره اخباری مبنی بر میانجیگری ترکیه بین ایران و آمریکا و دیگر طرفها تصریح کرد: کشورهای دوست از جمله ترکیه فعالیت های زیادی انجام می دهند تا حقوق ما را به طرف مقابل تفهیم کنند به همین خاطر ایده های مختلفی مطرح شده است. وی در واکنش به ادامه سوال پیرامون اینکه گویا استانبول به عنوان محل تبادل سوخت اعلام شده تاکید کرد: محل مبادله ایران خواهد بود.

اهم سخنان سخنگوی وزارت امور خارجه عبات است از:

  • اجلاس سران عدم تعهد در سال 2012 در جمهوری اسلامی ایران برگزار می شود.

  • امیدواریم که اجلاس سران عدم تعهد بتواند تصمیمات مهمی برای سامان دادن و نظم بخشیدن به وضعیت نا به هنجار جامعه بین المللی که به دلیل برخورد تبعیض آمیز بوجود آمده منجر شود.

  • در رابطه با مکان این اجلاس فعلا فرصت وجود دارد و در آینده اعلام خواهد شد.
  • هیات جمهوری اسلامی ایران به سرپرستی وزیر امور خارجه در اجلاس بازنگری در ان پی تی شرکت می کند و ما نظرات خود را در مورد بازنگری در ان پی تی اعلام خواهیم کرد.
  • در اجلاس خلع سلاح تهران کشورهای شرکت کننده شامل هیئت های رسمی یا سازمان های مطالعاتی و بین المللی مباحث ارزشمندی درباره مسائل مختلف مطرح شد که می تواند در اجلاس بازنگری در ان پی تی موثر باشد و مطرح شود.
  • اظهاراتی که برخی مقامات مصری به صورت غیر واقعی و بی پایه و اساس مطرح می کنند کارآمدی برای حل بحران های جهان اسلام ندارد و کشورهای جهان اسلام باید با همگرایی و مشارکت نسبت به حل بحران های اصلی جهان اسلام اقدام کنند.
  • تا کنون نسبت به اظهارات بی پایه و اساس مقامات این کشور پاسخ نداده ایم و شان ملت بزرگ و با تمدن ملت مصر به قدری جایگاه محترمانه دارد که وارد این بحث نشده ایم تا این مخدوش نشود و امیدواریم از این پس اظهارات سنجیده ای را شاهد باشیم تا به جای اختلاف بین مسلمین راه حل مشارکت و همکاری را شاهد باشیم.
  • در رابطه با اجلاس آینده افغانستان رویکرد اصولی ما استقبال از هر اجلاسی است که بتواند مشکلات افغانستان را بررسی و برای آن راه حل عملی پیدا کند اگر برنامه ریزی در این باره صورت گیرد و کشورهای همسایه و منطقه در آن حضور فعالی داشته باشند از آن استقبال می کنیم.
  •  ما اظهاراتی از نوع اظهارات ژنرال مولن از فرماندهان نظامی آمریکا مبنی بر ضرورت حمله به ایران را نسنجیده، ناشیانه و نشات گرفته از عصبانیت تلقی می کنیم و علتش هم روشن است آنها در هیچ کدام از برنامه هایشان موفق نبوده اند و علاوه بر این ملت ها هم از نیات آنها مطلع شده اند و هم اکنون نیز داشتن سلاح هسته ای از سوی این کشور نگرانی اصلی از برهم خوردن امنیت جهان است. به همین دلیل برای اینکه موضوع را عوض کنند این نوع اظهارات را مطرح می کنند و به دنبال فتنه و ناآرامی در منطقه هستند تا حضور خود را در منطقه توجیه کنند در هر صورت موضوع حمله عملیاتی نیست و اگر کار احمقانه ای سر بزند واکنش ملت های منطقه بسیار شدید خواهد بود.
  • ما همچنان آمادگی تبادل سوخت را داریم و اگر شروطی را که در نظر داشته ایم و اعلام کرده ایم لحاظ شود و طرف مقابل برای این مبادله آمادگی و انعطاف مناسب و معقول داشته باشد مبادله امکانپذیر است و منطق ما برای قائل شدن تضمین کافی برای مبادله سوخت منطقی قوی است.
  • بارها اعلام کرده ایم که قطعنامه ها غیر واقعی، غیر قانونی و غیر منطقی است و البته مقامات روس در بخش های دیگری حق ایران را در بهره مندی از انرژی هسته ای مورد تاکید قرار می دهند و اینکه اراده سیاسی برخی کشورها بخواهد در این باره تحمیل شود را درست نمی دانیم.
  • اصل تحریم و قطعنامه را غیر حقوقی می دانیم و به همین دلیل الزامی برای اجرای آن برای خود نمی دانیم.
  • متاسفانه دولت اقلیتی و افراطی کانادا اظهارات نسنجیده را مطرح می کند که دخالت در امور داخلی ما است و البته این اقلیت همگرایی با نئومحافظه کاران آمریکایی دارد و بر همین اساس افراط گرایی را در مسائل داخلی و خارجی خود پیش می برد و همراهی دولت کانادا با رژیم اشغالگر صهیونیستی بزرگترین جرمی است که کانادا با آن مواجه است و علاوه بر این دو بار تعطیلی اجباری پارلمان کانادا به دستور دولت اقلیت و رعایت نشدن حقوق قومیت ها و استفاده از روش های خشونت آمیز در امور داخلی همگی نشاندهنده افراطی بودن دولت اقلیت کاناداست.
  • ما به دولت اقلیت کانادا اجازه نمی دهیم که در امور داخلی ایران دخالت کند و توصیه می کنیم به وضعیت داخلی خودش بپردازد.
  • مشورت ها و رایزنی ها توسط برخی کشورهای دوست که مایلند اعتماد از دست رفته به غرب را جبران کرده و فرصت جدیدی برای غرب ایجاد کنند پیشنهاداتی را مطرح کرده اند که برخی از این پیشنهادها منافاتی با شرایط ما ندارد که در دست پیگیری هستند.
  • روز گذشته وزیر خارجه با همتای ایتالیایی خود تماس تلفنی داشته است که در این گفتگوی تلفنی 3 نکته مورد تاکید قرار گرفت یکی وضعیت نامناسب زندان محل نگهداری این دو تبعه ایرانی که تذکر داده شد و همچنین بر تسریع در پرونده اتباع ایرانی و تاکید بر لزوم آزادی آنان با قید ضمانت سفارت تا اعلام بیگناهی آنان تاکید شده است.
  • از دولت ایتالیا می خواهیم که برای رسیدگی سریع به پرونده دو تبعه ایرانی و اعلام بیگناهی آنان بیشتر تلاش کند.
  • کنفرانس خلع سلاح اولین گام جدی برای حرکت جهانی در جهت تحقق آرمان های ملت ها برای عاری شدن جهان از سلاح های هسته ای بود و از ابتدا قرار نبود در سطح مقامات رسمی این کنفرانس برگزار شود بلکه بنا بود با حضور کارشناسان و سازمان های تخصصی این اجلاس برگزار شود اما به نظر آمد دولت های مستقل از این ایده حمایت می کنند وعلاوه بر این زمان کافی برای برنامه ریزی جامع در رابطه با حضور همه دولت های مستقل و حامی ایده خلع سلاح وجود نداشت.
  • در هر صورت برای شروع کار استقبال ازکنفرانس خلع سلاح بسیار خوب بود و دولت هایی که اعلام می شد نگران برنامه هسته ای ایران هستند با حضور خود در کنفرانس خلع سلاح نشان دادند که آمادگی مشارکت در موضوع خلع سلاح را دارند و در همین اجلاس نگرانی خود را درباره سلاح هسته ای کشورهای سلطه گر اعلام کردند.
  • خواست اکثر هیئت های شرکت کننده در کنفرانس تهران ملحق شدن سریع رژیم صهیونیستی به معادهده ان پی تی و انهدام سریع تسلیحات این رژیم بود.
  • نشست خلع سلاح پوشش گسترده ای در رسانه های خارجی داشت و حداقل 160 خبرنگار خارجی این کنفرانس را پوشش دادند و آنچه پیام اجلاس بود به خوبی به گوش ملت های جهان و افکار عمومی ملت های مستقل رسید و البته بیش از 300 خبرنگار در مجموع در پوشش کنفرانس خلع سلاح فعالیت داشتند.
  • ما اصولا برای اظهارات مقامات رژیم صهیونیستی هیچ ارزشی قائل نیستیم و هر چه بیشتر در این راه قدم بر می دارند تنفر ملت ها از این رژیم بیشتر خواهد شد و رژیم صهیونیستی بی اعتبارتر از آن است که بخواهد در روندهای بین المللی اثرگذار باشد.
  • نامه نگاری یکی از راه های مختلفی است که برای انتقال پیام بین روسای کشورها استفاده می شود و اقدام رئیس جمهور در ارسال نامه به اوباما اقدامی صادقانه و برای توصیه به دست برداشتن از رویکردهای غلط و نیز حرکت در مسیر صحیح است و اگر این نامه ها چه به صورت ظاهری و عملی بی پاسخ بماند نشان می دهد ظرفیت لازم بین سران کشورها باید برای جهان مبتنی بر عدالت و توسعه فراهم شود.
  • پرونده کاکاوند از نظر قضایی تمام شده و بی گناهی ایشان ثابت شده است و مشخص شد مواردی که به وی نسبت دادند سندیت ندارد و ما منتظریم هر چه سریعتر اقدامات قضایی به نتیجه نهایی برسد و نسبت به آزادی آقای کاکاوند اقدام شود.
  • اگر این همزمانی سفر امیر امارات به تهران با وفت برادر وی اتفاق نمی افتاد شاید این سفر تا الان انجام شده بود و ما امیدواریم با رفت و آمد مقامات زمینه توسعه همکاری ها فراهم شود و سفر مقامات در این سطح قطعا مفید خواهد بود.
  • جامعه جهانی خواستار خلع سلاح کامل است و چند کشور خاص باید به عزم و اراده جامعه جهانی عمل کنند به همین دلیل دبیر خانه کنفرانس خلع سلاح تا زمانی برگزاری نشست دوم در سال آینده کار خود را ادامه خواهد داد و علاوه بر این نیز ایده ای نیز مطرح شد که خبرنگاران و رسانه های داخلی و خارجی اعلام آمادگی کردند تشکل رسانه های بین المللی برای پیگیری اهداف خلع سلاح ایجاد شود که ما از این ایده استقبال می کنیم و در اولین فرصت زمینه نشست مشترک از سوی رسانه های داخلی و خارجی فراهم خواهد شد و امیدواریم ملت ها بتوانند به چند کشور خاص بفهمانند که جامهه جهانی از عملکرد آنان ناراضی است.
  • کشورهای دوست از جمله ترکیه فعالیت های زیادی انجام می دهند تا حقوق ما را به طرف مقابل تفهیم کنند به همین خاطر ایده های مختلفی مطرح شده است. محل مبادله ایران خواهد بود.
  • اگر کشورهایی سعی می کنند ملاحظات ما را به کشورهایی که این ملاحظات را متوجه نمی شوند منتقل کنند اسمش را هر چه که می خواهند بگذارند اما اقدامات این کشورها می تواند برای روشن کردن برنامه های هسته ای ما و اطلاع افکارعمومی موثر باشد.
  • ما بحث دیگری جز مبادله سوخت با کسی نداریم چون پرونده هسته ای ما تمام شده است و ما کار خودمان را انجام می دهیم و اگر گروه 1+5 آمادگی مذاکره داشته باشد ما نیز آماده ایم و موضوع گفتگو نیز بسته پیشنهادی ایران است که موارد متعددی را شامل می شود.
کد خبر 56247

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین