به گزارش مهر، معاون میراث‌فرهنگی استان اصفهان گفت: اتفاق اخیر در ارتباط با تخریب برج درچه به گفته مالک خصوصی زمینی که این بنا در آن قرار دارد در اثر نا آگاهی به اهمیت تاریخی این برج بوده است.

ناصر طاهری با بیان اینکه میراث فرهنگی اصفهان برای بازسازی برج‌های تاریخی اهمیت زیادی قائل است، اظهار داشت: بر این اساس در طول سال حداقل سه تا چهار برج در مناطق مختلف استان مرمت می‌شود و با توجه به اینکه اغلب روستاها دارای برج‌های کبوترخانه هستند در بسیاری مواقع با دهیار و بخشدار برای مرمت‌های لازم هماهنگی می شود.

وی با بیان اینکه عمده برج‌هایِ کبوتر داخل محدوده شهری مانند مرداویج، دانشگاه اصفهان، بزرگراه شهید بابایی و امام خمینی (ره) توسط میراث‌فرهنگی اصفهان مرمت شده است، افزود: همچنین برج‌هایی در تمامی شهرستان های استان مانند نجف آباد، خوانسار، گلپایگان فلاورجان، لنجان و برج‌هایی در محور شرق مانند کوهپایه، محمد آباد و ورزنه برج های کبوتر دارند.

معاون میراث‌فرهنگی استان اصفهان با بیان اینکه مرمت برج های تاریخی از جمله ردیف‌های اعتباری میراث‌فرهنگی است، ابراز داشت: در سال‌های اخیر شاهد تخریب برج کبوتر نبودیم و اتفاق اخیر در ارتباط با تخریب برج درچه به گفته مالک خصوصی زمینی که این بنا در آن قرار دارد در اثر نا آگاهی به اهمیت تاریخی این برج بوده است.

وی با بیان اینکه زمانی این برج‌های کبوترخانه کاربری‌هایی مانند انبار محصولات کشاورزی یا تولید کود داشته است، گفت: تخریب برج کبوترخانه درچه به منظور ساخت برج نبوده است بلکه این زمین فقط دارای کاربری کشاورزی است و فرد مذکور تنها به منظور استفاده‌های کشاورزی و با نا آگاهی اقدام به این امر کرده بود.

آسیب به برج تاریخی درچه اندک است

طاهری تاکید کرد: این نکته لازم به ذکر است که آسیب به برج تاریخی درچه اندک است و البته فرد مخرب ملزم به بازسازی برج تحت نظارت میراث فرهنگی است.

وی با بیان اینکه تخریب برج‌های کبوترخانه به مسایلی همچون عدم آگاهی، منفعت طلبی و کاربردی نبودن برج ها برمی گردد، درباره اقدامات میراث فرهنگی برای حفاظت از برج‌هایی که به دلیل واقع شدن در زمینی خصوصی مالکیت افراد قرار دارد، بیان داشت: تعدادی برج های تاریخی شهر در فهرست آثار ملی قرار گرفته است و به اکثر به مالکان تذکر داده شده است.

تعیین کبوترخانه‌ها در طرح هادی روستایی به عنوان آثار تاریخی

معاون میراث فرهنگی اصفهان گفت: همچنین این برج های کبوترخانه در طرح هادی روستایی تفضیلی و طرح جامع شهرها به عنوان آثار تاریخی مشخص شده است و بخشدار، فرماندار، دهیار هر شهر یا روستا نیز از این مطلب آگاهی کامل دارد.

۴۶

 

کد خبر 563327

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =