«خبرجنوب» نوشت: مدیر مجموعه فرهنگی حافظ از احیا و باززندهسازی سروهای قدیمی این مجموعه خبر داد و گفت: با پیگیریهای صورت گرفته و شست وشوی کامل و سم پاشی های پی درپی، پوشش گیاهی مجموعه فرهنگی حافظ به خصوص سروهای این مجموعه تاریخی- گردشگری احیا شد.

محبوبه رستمي با بيان اينكه پوشش گياهي مجموعه فرهنگي حافظ 4 فصل است، افزود: در اين مجموعه تاريخي درختان مختلفي چون سرو، كاج، نارون، نارنج، بيد مجنون و... وجود دارد كه به استناد عكسهاي قديمي مربوط به دوره قاجار، اكثر اين درختان متعلق به بيش از 200 سال قبل است.
به گفته وي، چندي قبل به دليل آفتي كه به جان درختان اين مجموعه افتاد، برخي از سروها دچار آسيب شد و قسمت هايي از آنها نيز خشك شد كه با همكاري شهرداري شيراز، شست وشوي كامل و سم پاشي صورت گرفت و هم اينك اين درختان در وضعيت مناسبي قرار دارند.
مدير مجموعه فرهنگي حافظ در ادامه اضافه كرد: دو درخت سرو در اين مجموعه كاملا خشك شده بود كه يكي از آنها نيز واژگون شد و با هماهنگي انجام شده تصميم به خروج اين سروها از مجموعه گرفته شد.
رستمي با بيان اينكه در حال حاضر هيچ درخت خشكي در اين مجموعه وجود ندارد، افزود: خوشبختانه سرسبزي و طراوت به پوشش گياهي حافظيه بازگشته است.
مدير مجموعه فرهنگي حافظ در ادامه گفت: به دليل پوشش گياهي منحصربه فردي كه اين مجموعه دارد؛ محوطه آرامگاه حافظ به باغ موزه معروف است و تنوع موجود در اين پوشش گياهي همواره گردشگران خارجي را شگفت زده مي كند چرا كه برخي از درختان مجموعه متعلق به آب وهواي خشك و بياباني و برخي نيز متعلق به آب و هواي معتدل مي باشد.
رستمي بر لزوم حفاظت از پوشش گياهي مجموعه فرهنگي حافظ تاكيد كرد و گفت: نه تنها مجموعه فرهنگي حافظ بلكه فضاي سبز آن متعلق به يك ارگان و نهاد خاص نيست و بايد در حفظ و احياي آن كوشا باشيم.
مدير مجموعه فرهنگي حافظ در ادامه تاكيد كرد: با توجه به اينكه درختان اين مجموعه داراي قدمت و اصالت است جا دارد در فهرست ملي به ثبت برسد و مانند درختان قديمي موزه پارس (عمارت كلاه فرنگي)، شناسنامه دار شود تا حفاظت و احياي آنها به درستي صورت گيرد.
وي در ادامه اين گفت وگو با تاكيد بر اينكه مجموعه فرهنگي حافظ قبل از آنكه باغ موزه و يا پارك موزه باشد مزارموزه است، افزود: با توجه به اينكه محوطه حافظيه زماني قبرستان بوده و هم اينك نيز در قسمتهاي مختلف آن، بزرگان و اديبان بسياري به خاك سپرده شده اند و از سويي هم سنگ قبور آنها جزء آثار ملي است از اين رو به اين محوطه ميتوان لقب مزارموزه هم داد.
وي اضافه كرد: سنگ قبر حافظ يكي از سنگ هاي قديمي و مربوط به دوره زنديه است كه داراي ارزش بسياري است و يا مي توان به سنگ قبرهاي علي محمد قوام الملك و يا كلانتري اشاره كرد.

کد خبر 565269

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 5 =