«خبرجنوب» نوشت: مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس در حالی خبر از راه اندازی دو مرکز جدید کانون پرورش فکری در مناطق محروم شیراز میدهد که به گفته وی سرانه 30 سانتی متری فضاهای فرهنگی کودکان و نوجوانان استان تنها یک پنجم استانداردهای جهانی است.

زهرا افتخاری با بیان این که قدیمی ترین مرکز کانون پرورش فکری فارس در سال 1344 در جهرم ساخته شده است، گفت: یک سال پس از تأسیس مرکز جهرم، مرکز شماره یک شیراز واقع در چهارراه حافظیه تأسیس شد که هم اکنون دارای 50 سال سابقه فعالیت میباشد. وی در پاسخ به سؤالی در خصوص وضعیت سرانه فضاهای فرهنگی کودکان و نوجوانان در استان فارس ابرازداشت: با توجه به این که کانون پرورش فکری در زمینه غنی سازی اوقات فراغت جوانان و نوجوانان فعالیت می کند، گمان نمیکنم میزان سرانه ای برای کودکان و نوجوانان تعریف شده باشد اما در حال حاضر سرانه فضاهای فرهنگی کودکان و نوجوانان در فارس 30 سانتی متر مربع می باشد، این در حالی است که سطح سرانه استاندارد جهانی در حدود 150 سانتی متر است.
وی همچنین در یک نشست خبری که صبح دیروز برگزار شد با اشاره به راه اندازی دو مرکز جدید کانون پرورش فکری در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته شیراز خاطر نشان کرد: طرح احداث 2 كانون در محلههاي كمتر برخوردار شيراز نهایی شده و در کارگروهی که در استانداري برگزار شد قرار شد این 2 مركز در خیابانهای گلكوب و ابوذر غفاری احداث شود. وی با بیان اینکه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مرجع تخصصی کار در حوزه کودکان است، گفت: ساخت این دو مرکز در کارگروه فرهنگی و اجتماعی استان تصویب شده و برای خدمترسانی به کودکان و نوجوانان در سکونتگاههای غیررسمی و مناطق حاشیهنشین شیراز ساخته میشود. افتخاری همچنین با بیان اینکه اعتبارات این دو مرکز از محل اعتبارات استانی و ملی تأمین میشود، افزود: بر اساس مصوبات ساختمان این دو مرکز باید تا آبان ماه امسال در حد اسکلت ساخته شده باشد و مالکیت این مراکز با کانون پرورش فکری است. وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر 42 مرکز ثابت کانون پرورش فکری کودکان و نوجونان در استان فارس فعال است که از این تعداد 6 مرکز در شیراز و یک مرکز در شهر صدرا قرار دارد. وی با اشاره به اینکه سال گذشته 12 مرکز قدیمی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس با تخصیص حدود 3 میلیارد ریال اعتبار از محل ماده 180 و 2 درصد نفت و گاز مرمت و بهسازی شد، بیان کرد: اعتبارات کانون در سال گذشته و امسال افزایش مناسبی داشته است. افتخاری در ادامه با بیان اینکه برخی فرمانداران توجهی به تخصیص بودجه های فرهنگی ندارند، گفت: عدم همکاری برخی از مسئولان در شهرستانها سبب شده که در بخش فرهنگی و هنری شهرستانها بودجه مناسبی در نظر گرفته نشود و اداره کل کانون هم در مرکز استان نتواند بودجه مناسبی را برای فعالیتهای خود جذب کند. وی با بیان اینکه در برخی از شهرها مانند داراب و جهرم دو مرکز و در برخی از شهرستان ها مانند کوار و میمند هیچ مرکزی وجود ندارد، گفت: وضعیت اعتباری و همکاری خیران و دستگاههای اجرایی استان در مناطق جنوبی مطلوب است اما این روند در شهرستانهای شمالی و شرقی مناسب نیست. مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با اشاره به اینکه یکی از خیران برای ساخت کانون در شهر اوز اعلام آمادگی کرده است، افزود: زمین ایجاد مرکز کانون در شهر اوز مشخص و نقشه احداث مرکز نیز به خیّر داده شده است و شهریورماه عملیات عمرانی این مرکز آغاز میشود. وی افزود: در حال حاضر از مراکز ثابت کانون پرورش فکری در استان، مالکیت 12 مرکز کانون مربوط به شهرداریها، 3 مرکز موقوفه و مابقی از سوی خیران و نیکوکاران استان تأمین شده است و هیچ مرکز اجارهای در استان وجود ندارد. افتخاری درباره کتابخانههای کانون نیز گفت: 6 کتابخانه پستی و 11 واحد سیار روستایی به کودکان و نوجوانان در مناطق روستایی استان در بخشهای مختلف ادبی، فرهنگی، هنری، نمایش فیلم و امانت کتاب خدمترسانی میکنند. مدیر کل کانون پرورش فکری فارس با بیان اینکه بالغ بر 150 هزار نفر در استان عضو این کانون هستند، افزود: در حال حاضر حدود 1500 عنوان کتاب در مراکز و کتابخانههای کانون فارس وجود دارد که همه این کتابها توسط تیمهای تخصصی کارشناسی کودک و نوجوان بررسی شده است.
وی با اشاره به دیگر فعالیتهای کانون در زمینه تولید محصولات فرهنگی گفت: کانون پرورش فکری استان فارس بر اساس تفاهمنامه با آموزش و پرورش و اتاق اصناف، 500 هزار بسته نوشت افزار ایرانی اسلامی را با قیمت بسیار مناسب به بازار عرضه میکند. افتخاری با اشاره به توان کانون در تولید انیمیشن فاخر بیان کرد: جشنواره انیمیشن ویژه اعضای کانون، مهرماه سال جاری با موضوعات اقوام ایرانی، فرهنگ و آداب و رسوم، بحران آب و محیط زیست در شیراز برگزار میشود که تا کنون 36 مرکز برای حضور در این جشنواره اعلام آمادگی کرده اند.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همچنین از برگزاری جشنواره تئاتر عروسکی در شهریورماه آتی خبر داد و گفت: این جشنواره ویژه گروه سنی نوجوان در بُعد استانی برگزار و منتخبان این جشنواره برای شرکت در جشنواره ملی به تهران اعزام میشوند. وی با بیان اینکه تئاترهای عروسکی این جشنواره در شهرستانهای مختلف استان اجرا میشود، افزود: تاکنون 27 گروه تئاتر عروسکی از سراسر استان آثار خود را برای شرکت در این جشنواره ارسال کردند که مراحل بازبینی آثار در حال انجام است. افتخاری در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری مهر پیرامون نقش و سهم استان فارس در تولیدات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور گفت: در حوزه عروسکهای تولیدی کانون، ایده ها و محصولات مربیان و اعضای آن در فارس برای خانه عروسک در تهران ارسال شده تا به مرحله تولید برسند. وی با اعلام اینکه عروسک های ارسالی از فارس دارای شناسنامه و پیشینه است، ابراز داشت: 2 عروسک صاحب پیشینه فارس برای تولید انبوه به خانه عروسک تهران معرفی شده است. وی همچنین در حوزه تولیدات شعری و ادبی نیز عنوان کرد: بخشی از آثار مربیان و اعضای کانون پرورش فارس برای چاپ و انتشار در اختیار واحد نشر کانون قرار می گیرد.
مدیرکل کانون پرورش فکری استان فارس درخصوص تجهیز کتابخانههای کودک نیز ابراز داشت: با همکاری نهاد کتابخانه های عمومی استان، تفاهم نامه ای منعقد شد تا با تجمیع بودجه هاي کتابخانه های کودک، این کتابخانه ها بر اساس استانداردهای مطلوب و با ایده کانون توسط نهاد کتابخانه ها ساخته و بهسازی شوند. افتخاری در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه امروز اختتامیه جشنواره رضوی در محل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار میشود، گفت: حدود 540 نفر از کودکان و نوجوانان در 8 گروه از جمله نشریهنگاری، نویسندگی، دلنوشته، نقاشی، شعر، خوشنویسی و ... در این جشنواره شرکت کرده اند که از میان نزدیک به 130 نفر در مرحله استانی برگزیده شده اند که امروز مورد تقدیر قرار می گیرند. همچنین 10 نفر نیز در مرحله کشوری برگزیده شده اند که برای شرکت در مراسم اختتامیه کشوری 24 مرداد ماه جاری به مشهد مقدس اعزام می شوند.

کد خبر 565273

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار