سید حسن قاضی زاده هاشمی، وزیر بهداشت در هفدمین نشست هیات
نمیندگان اتاق بازرگانی تهران در پاسخ به انتقادهای بخش خصوصی گفت:« دولت بنای رقابت با بخش خصوصی را حداقل در بخش
بهداشت ندارد.البته در بخش دارو اکثر شرکت ها دولتی هستند. هرچند فرصت
های مختلفی برای بخش خصوصی ایجاد شده بود که خودشان دست دادند و حضور فعالی در
این حوزه نشان ندادند.»
او با بیان اینکه بازارهای
زیادی در منطقه ایجاد شده است و ایران فرصت مناسبی برای حضور در روسیه و آسیای
میانه دارد،عنوان کرد:«متأسفانه بخش خصوصی این فرصت ها را از دست داد. دولت به دنبال رقابت منفی
با بخش خصوصی نیست ولی واقعیت این است که این بخش در حوزه سلامت خیلی خوب عمل نکرده است.»
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد:«در جهان تجارت، بخش سلامت دو برابر حوزه نفت و گاز پتانسیل دارد،ولی در ایران این بازار بسیار کوچک است. برای وزاتخانه جیب مردم و سلامت مردم هردو مهم است. ما هم موافق افزایش قیمت تمام شده محصولات حوزه سلامت و غذا نیستیم .لذا بر این اساس نامهای به وزارت امور اقتصادی و دارایی ارسال شده تا مالیات بر ارزش افزوده را در صنعت غذا اصلاح کند.»
وی یادآور شد: در دولت در خصوص عدم توسعه شرکتهای نیمه خصوصی در بخش دارو صحبت کرده اما به نتیجه نرسیدهایم.
وزیر بهداشت تاکید کرد: 80 هزار میلیارد تومان در حوزه سلامت هزینه میشود که ما با آن کارهای مهمتری میتوانستیم انجام دهیم.
قاضیزاده هاشمی همچنین در خصوص کالاهای آسیب رسان گفت: در این ارتباط کالاهایی مانند شکر و نمک مدنظر وزارت بهداشت است که به آن توجه بیشتر شود اما ما براساس مصوبات موجود مجبور به عمل هستیم و باید اذعان کنیم که مصرف نمک بیشتر از 3 گرم مضر است.
وی گفت:مصوبهای که به تصویب رسیده است مشکلاتی دارد اما وزیر بهداشت در این مصوبه تنها یک حق رای دارد و وزیران صنعت، اقتصاد، و سازمان برنامه و بودجه نیز در تصویب آنها رای دارند که آنها بیشتر با نگاه اقتصادی به موضوع نگاه میکنند و این موضوع باید تنها در حیطه اختیارات وزارت بهداشت و تصمیم وزیر آن باشد.
وزیر بهداشت گفت: امیدواریم در برنامه ششم بحث کالاهای آسیبرسان به سلامت مردم توجه بیشتر شود.
وزیر بهداشت در خصوص وضعیت توزیع شیر مدارس گفت: نظر وزارت بهداشت این است که مسئولیت توزیع شیر مدارس به خود انجمن صنایع لبنی سپرده شود اما باید اذعان داشت که این امر نیز به صورت سلیقهای با آن برخورد میشود که امیدواریم سامان پیدا کند.
قاضیزاده هاشمی همچنین در خصوص وضعیت عرضه لبنیات در کشور گفت: تا جایی که امکانات داشت باشیم در امور لبنیات سنتی مداخله میکنیم و از ابتدای شهریورماه نظارتهای بهداشتی بر واحدهای تولیدی لبنیات سنتی به طور گسترده انجام میشود.
وی همچنین در خصوص وضعیت گردشگری سلامت گفت: در این خصوص از بابت ما مشکلی وجود ندارد زیرا فوقتخصص و متخصص در بخش پزشکی به تعداد زیادی وجود دارد اما با مشکلاتی در بخش کمبود هتل و مسائل کلی گردشگری داریم.
وزیر بهداشت یادآور شد:در حالی که برای مردم خودمان 100 هزار تخت بیمارستانی کم داریم چطور میتوانیم گردشگری سلامت را مطرح کنیم.
قاضیزاده هاشمی تاکید کرد: هر روز در رسانهها شاهد آن هستیم که مطرح میشود که از فلان پزشک و بیمارستان شکایت شده است در چنین شرایطی بیماران خارجی چگونه میتوانند به وضعیت درمان ایران اعتماد کنند.
وی در خصوص داروخانههای گیاهی گفت: در خصوص ایجاد داروخانههای گیاهی گروههای ذینفع تنها منافع خود را میبینند. یک عده درباره طب سنتی و گیاهی درس خواندهاند و آماده کار هستند اما در این شرایط میبینیم که بچههای ما برای ادامه تحصیل در طب سوزنی به چین میروند این در حالی است که ما خودمان میراث ملی داریم.
وزیر بهداشت افزود: عطاریها به طور عام به سلامت جامعه کمک میکنند اما باید از مسیر علمی سامان داده شوند.
قاضی زاده هاشمی عنوان کرد:« روز گذشته هزار میلیارد تومان به بیمه سلامت ایرانیان پرداخت شد،تا آرامش نسبی در توزیع و اجرای این طرح تحول سلامت ایجاد شود.پیش بینی این است که ظرف دو ماه آینده مطالبات این بخش پرداخت شود.»
قاضیزاده هاشمی گفت: امیدواریم که در دو ماه آینده بتوانیم مطالبات خود را پرداخت کنیم به همین منظور تیمی نیز تهیه کردیم تا در مرحله اول بدهیهای دارویی را پرداخت کنند هرچند شاهد هستیم که در برخی موارد پزشکان تا 10 ماه حقوق نگرفتهاند.
وزیر بهداشت و درمان در خصوص قیمتگذاری محصولات دارویی گفت: اگر منع قانونی وجود نداشته میتوانیم از مشاوره بخش خصوصی در این مور د استفاده کنیم اما باید توجه داشت که بحث دارو و تجهیزات فوقالعاده برای ما مهم و حساس است و ملاحظات دولتی و نیمه دولتی در این ارتباط وجود دارد در صورت تصمیم اشتباه حاشیههای زیادی درست میشود.
قاضیزاده هاشمی گفت: تصمیمگیری ما در خصوص محصولات دارویی کاملا حساس است اما اتفاقاتی که در طول سه دهه گذشته افتاده است اگر در اقتصاد روان میآمد امروز کارنامه بهتری داشتیم.
وی به سرمایه گذاری خارجی اشاره کرد و گفت:« در کشور تنش ها و بی اعتمادی هایی در حوزه بهداشت و برای پزشکان وجود دارد.داخلی ها را می ترسانیم در نتیجه نباید توقع داشته باشیم خارجی ها به ما اعتماد کنند.»
22435
نظر شما