به گزارش فارس غلامعلی حداد عادل جمعهشب در دومین کنگره بزرگداشت شیخ بهایی و روز اصفهان در مسجد تاریخی امام (ره) اصفهان اظهار داشت: " بارزترین وجه شخصیت شیخ بهایی جامعیت اوست، وی مرد نظر و عمل و استاد در علوم ظاهری و باطنی است. از دیگر ویژگیهای وی اهتمام به امور مسلمانان است که سبب هجرت خاندان وی به ایران شده است و او را به دخالت در مسائل اجتماعی به رغم میل باطنی و سیره اخلاقی وی واداشته است. "
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: " با شیخ بهایی که آشنا میشویم مشاهده میکنیم که روحی لطیف و آسمانی خود را درگیر مشغلههای دنیوی کرده است برای مصلحت اسلام و مسلمانان و میتوان گفت که شیخ چراغی در پیش راه صفویه در احیا تشیع در ایران روشن کرد."
حدادعادل با اشاره به ویژگیهای کتاب کشکول شیخ بهایی اظهار داشت: " کتاب کشکول شیخ بهایی خود یک کتاب کلیات است، اما چهره معنوی شیخ بهایی را از کشکول وی میتوان ترسیم کرد. کشکول دیدن یک مرد در آینه یک کتاب است و نه تنها مشاهده چهره یک مؤلف در کتاب وی، بلکه مشاهده یک فرهنگ در یک عصر در یک کتاب است. "
عضو شورای انقلاب فرهنگی تصریح کرد: " همان طور که میدانید کشکول موضوع واحدی ندارد و به قولی شیخ بهایی 16 سال گردآوری مطالب کشکول را ادامه داده است و شاید بیشتر و در برخی از منابع 30 سال هم گفته شده است. این که کلمه کشکول فارسی است یا غیر فارسی آرا مختلف است، اما حدس میزنم که فارسی است و احتمالا مغلوب کلمه کولکش است به معنای آنچه به کول میکشند."
حدادعادل اظهار داشت: " انتخاب نام کشکول برای مجموعههای همچون کتاب کشکول شیخ بهایی از زمانهای قبل از شیخ بهایی مرسوم بوده است و تالیف کتابهای کلیات در تمدن اسلامی مرسوم بوده است و کتابهای متعددی در این زمینه نوشته شده است. کارکرد این نوع از کتابها چیزی شبیه کارکرد مجلات در روزگار ما است و چون مجله وجود نداشته است کشکولها این وظیفه را برای اهل فضل و باسواد انجام میدادهاند. "
نظر شما